اخبار اقتصادی روز

زیان و بدهی خودروسازان بالغ بر 450 همات بوده است

به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، فرهاد بهنیا سخنگوی انجمن قطعه سازان و مجموعه سازان خودرو امروز در نشست خبری اعلام کرد: صنعت خودرو امروز 200 تن زیان انباشته، 180 تن بدهی بانکی، 50 تن بدهی معوقه دارد. قطعه سازان و 20 تن بدهی خرید به قطعه سازان. ، گفت: شورای رقابت زمانی اجرایی شد که واردات خودرو ممنوع شد اما اکنون که واردات حتی خودروهای دست دوم نیز آزاد شده است، قیمت خودرو بی معنی است. نه تنها خودرو باید عمومی شود، بلکه قیمت ها نیز باید به شرکت ها ابلاغ شود.

وی به نیا توضیح داد: آنها با زیان های انباشته دست و پنجه نرم می کنند و در صنعت قطعه ساز توپ را رها کرده اند. سازندگان قطعات یدکی دیگر توانایی این را ندارند. وزیر صامت در عین حال بر خودروهای برقی تاکید دارد که سازندگان تجهیزات به هیچ وجه توان تولید آن را ندارند.

سخنگوی انجمن قطعه‌سازان و مجموعه‌های خودرو افزود: صنعت خودرو می‌تواند به خودکفایی برسد و حتی خودروهای برقی داشته باشد، اما اکنون دولت باید هزینه‌های آن را بپردازد.

وی ادامه می دهد: حتی اگر قیمت گذاری دستوری حذف نشود، باید تعداد تصمیم گیران این بخش کاهش یابد. مثلا یک یا دو دستگاه قیمت خودرو را تعیین می کنند.

بهنیا تصریح کرد: در جلسه با وزیر از عدم پرداخت بدهی شرکت های خودروسازی گلایه کردیم، وزیر تماس گرفت و شرکت های خودروسازی قول پرداخت دادند. پس از آن تنها حدود 3.8 میلیارد تومان توسط ایران خودرو و بین 800 تا 1 هزار میلیارد تومان توسط سایپا پرداخت شد. جالب اینجاست که از این 3.8 میلیارد تومانی که ایران خودرو مدعی پرداخت آن است، 2 مورد برای خرید به خارج از کشور منتقل شده است.

وی گفت: صنعت قطعه سازی به دلیل رکود قیمت ها و تقاضا نمی تواند دستمزد کارگران خود را افزایش دهد. کارخانه‌های قطعه‌سازی حتی قادر به جذب کارگران ساده نیستند که وضعیت خودروسازی را توضیح می‌دهد. شورای رقابت فولاد و پتروشیمی را کنار گذاشته و در مورد خودرو که محصول نهایی است تصمیم گیری می کند.

وی با بیان اینکه هزینه هایی که می توان صرف فناوری و تجهیزات کرد نباید صرف واردات خودروهای چینی شود، گفت: مخالف واردات نیستیم اما به شرط حمایت از صنعت داخلی. دولت 40 درصد از پول صنعت خودرو را برای هزینه های مختلف از جمله مالیات و سود بانکی می گیرد.

*مجموعه در خودروسازی کشور توسعه ایجاد نمی کند

اصغر خسروشاهی، نایب رئیس انجمن قطعه سازان و مونتاژ خودروهای کشور نیز در این نشست گفت: متأسفانه از بیش از یک سال پیش هشدارهایی برای نابودی صنعت خودرو و قطعه‌سازی داده می‌شود، اما نه تنها این وضعیت باعث شده است. بهبود نیافت، اما مشکلات همچنان پابرجا بود.

وی ادامه داد: یکی از اصلی ترین مشکلاتی که صنعت خودرو کشور را تهدید می کند، دستور قیمت است که منجر به افزایش زیان انباشته دو خودروساز کشور، جلوگیری از توسعه، تاخیر در پرداخت خودروسازان و افزایش معوقات شده است. به این ترتیب از رشد جلوگیری شد. واقعیت ها نشان می دهد که این تصمیم مشکلات مجموعه صنعت خودرو را حل نخواهد کرد.

این فعال صنعت قطعه سازی کشور خاطرنشان کرد: در سال گذشته تصمیماتی اتخاذ شد که موجب بهبود شرایط و جلوگیری از ضرر خودروسازان شد، میزان معوقات خودروسازان به خودروسازان کاهش یافت و حتی منجر به کاهش قیمت شد. خودروهای موجود در بازار و خودروها در دست دلالان است. آنها از ترس کاهش بیشتر قیمت ها وارد بازار شدند که اگر ادامه پیدا می کرد بخش زیادی از معوقات پرداخت می شد، اما متاسفانه از این امر نیز جلوگیری شد و باعث ضرر و زیان صنعت قطعه سازی و صنعت قطعه سازی شد. صنعت خودرو.

نایب رئیس انجمن قطعه سازان در ادامه موضوع تکریم مونتاژکاران به جای حمایت از تولیدکنندگان داخلی را مورد تاکید قرار داد و گفت: توسعه خودروهای مونتاژی نیز به یکی از تهدیدات صنعت خودروسازی کشور تبدیل شده است و متاسفانه تولید مونتاژ شده است. خودروها با سرعت بالایی افزایش یافته است. در نتیجه کارگران مونتاژ نسبت به سال گذشته 1 درصد رشد تولید خودرو را تجربه کردند. در نتیجه بخش زیادی از منابع ارزی که باید در اختیار تولیدات داخلی و تولیدکنندگان قرار گیرد به سمت مونتاژ شده است. بنابراین تخصیص منابع ارزی به تولیدکننده کاهش یافته و تولید ملی نمی تواند رشد کند.

وی اعلام کرد: امسال حدود 66 هزار خودرو توسط دو خودروساز تولید شد، این در حالی است که مونتاژکاران تاکنون 12 هزار خودرو مونتاژ کرده اند و در امر داخلی سازی و تولید خودروهای ایرانی فعالیتی ندارند. بر این اساس مونتاژکاران منابع ارزی بیشتری دریافت کردند و بیش از یک میلیارد و هشت میلیون تومان ارز خریداری کردند. و این در حالی است که فکر نمی کنیم یک میلیارد تومان به این 66 هزار خودروی ملی اختصاص داده شده باشد. وقتی اعتراض می کنیم اعلام می کنند که از ارزهای صادراتی استفاده می کنیم که این خودش یک فاجعه است. زیرا فولاد، مس و سایر مواد اولیه را صادر می کنند که نه تنها مانع از تخصیص ارز در محل مورد نیاز می شود، بلکه باعث افزایش قیمت مواد اولیه می شود. در واقع منابع چوبی کشور به حراج گذاشته شد و واسطه های زیادی وارد آن شدند.

نایب رئیس انجمن قطعه‌سازان و مجموعه‌های خودرو کشور با تاکید بر اینکه مونتاژ کاری در صنعت خودروسازی کشور توسعه ایجاد نمی‌کند، خاطرنشان کرد: چندین بار این سوال مطرح شده است، اما متأسفانه هیچ قانون و آیین‌نامه‌ای در کشور وجود ندارد. ، نمی توان اسمبلرها را مجبور به “تولید” و درونی سازی کرد. بنابراین هیچ ارزش افزوده ای برای توسعه صنعت خودروی کشور وجود ندارد و فقط رانت تعریف شده است. واضح است که اگر خودرو وارداتی باشد برای کشور بهتر از مونتاژ است. زیرا حداقل حقوق گمرکی، حقوق ورودی و غیره. برای واردات خودرو پول می گیرند، اما مونتاژکنندگان مجبور نیستند چیزی به دولت بپردازند.

خسروشاهی گفت: اگر تلاش کنیم تا چند سال آینده 5 تا 10 درصد قطعات خودروهای برقی را تامین می کنیم. ضمن اینکه ابتدا باید به فکر خودروسازان داخلی باشیم و انتظار داریم مجلس و وزارت صنعت، معدن و تجارت مشکلات خودروسازان و قطعه سازان کشور را حل کنند، سپس با تامین زیرساخت ها، خودروهای برقی وارد کشور کنیم. این در حالی است که تمام بحث ها و مانورها به نفع خودروهای برقی مربوط به 5 تا 10 درصد خودروهای تولیدی کشور است.

وی تصریح کرد: بنابراین تمام وقت، انرژی و برنامه ریزی پنج تا 10 درصد خودروها را شامل می شود و 90 درصد باقی مانده را پوشش نمی دهد. بنابراین بهتر است اکنون روی صنعت خودروسازی فعلی خود تمرکز کنیم تا صنعت خودروسازی ما بتواند به وضعیت بهتری دست یابد: به تدریج زیرساخت‌ها را پیدا کرده و فراهم کنیم و سپس به سمت تولید خودروهای برقی برویم. این منطقی ترین راه است. مگر اینکه بخواهیم واردکننده خودروهای برقی باشیم نه تولیدکننده. البته این امر با توجه به حجم منابع ارزی موجود تقریبا غیرممکن است.

نایب رئیس انجمن قطعه‌سازان افزود: انتظار ما این است که در سیاست‌گذاری‌ها، ارزش‌ها در اولویت‌ها قرار گیرد. هیچ کس مخالف واردات خودروهای برقی نیست، اما اگر امکان سرمایه گذاری منطقی تری در این بخش وجود داشته باشد.

absnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *