زنان داوطلب چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری + جزئیات
به گفته یک روزنامه نگار سیاسی آیرینمراحل ثبت نام از داوطلبان چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که از صبح روز پنج شنبه 19 خردادماه آغاز شده بود، عصر روز دوشنبه 23 خرداد به پایان رسید.
به گفته سخنگوی حوزه انتخاباتی کشور در این انتخابات 80 نفر ثبت نام کردند. از شخصیت های با سابقه ریاست جمهوری و رئیس مجلس گرفته تا وزیران و نمایندگان سابق و فعلی مجلس و در میان افرادی که داوطلب ریاست جمهوری شدند، نام چهار زن به چشم می خورد.
با توجه به وجود شرط «سیاستمدار» در مجموعه شرایط تعیین شده برای رئیس جمهور، حضور زنان در این عرصه، فارغ از ضرورت ها و مقتضیات موجود، همواره با چالش های تفسیری از این عبارت مواجه بوده است. اینکه «مرد» بودن بر حسب «جنسیت» تعریف میشود که بر اساس آن فقط مردان فرصت داوطلب شدن و ورود به این عرصه را دارند یا معنای دیگری دارد که مانع حضور زنان نمیشود. حداقل در گذشته، و بستری را فراهم می کند که همچنین به آنها امکان می دهد بر اساس معیارهای صلاحیت، امکان فعالیت در این زمینه را پیدا کنند.
چنانکه شواهد نشان می دهد، به نظر می رسد که برای انتخابات آتی این موضوع حداقل در ابتدا حل شده است و زنان در گذشته منعی از ثبت نام نداشته اند و اسامی چهار نفر از آنها جزو ثبت نام کنندگان نهایی در انتخابات است. قابل مشاهده است.
زهرا الهیان، رفعت بیات، هاجر چنارانی و حمیده زرآبادی زنان ثبت نام شده در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هستند.
اعظم طالقانی و زهرا شجاعی نیز در دوره های قبلی انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرده بودند که به دلیل عدم تایید شورای نگهبان فرصتی برای در معرض انتخاب مردم نداشتند. اما زنانی که در انتخابات بعدی ثبت نام کردند، همگی با سابقه نمایندگی در مجلس وارد این کارزار شدند.
زهره الهیان وی فارغ التحصیل رشته پزشکی، سابقه نمایندگی دوره های هشتم و یازدهم تهران را دارد. وی روز شنبه ۲۱ خرداد با حضور در ستاد انتخابات کشور خود را به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری معرفی کرد.
الهیان که در انتخابات 20 اسفند نتوانست صلاحیت حضور در مجلس دوازدهم را به دست آورد، با شعار «دولت سالم، اقتصاد سالم، جامعه سالم» نامزد ریاست جمهوری شده است. او همچنین شفافیت و مبارزه با فساد را سرلوحه کار خود قرار داد.
حمید زرآبادی نماینده اصلاح طلب قزوین در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم نیز ثبت نام کرد.
وی که خود را با پوششی متفاوت از دوره نمایندگی خود به وزارت کشور معرفی کرده بود، طرح خود را برای اصلاح رویکرد سیاست داخلی با اولویت دادن به توسعه همه جانبه، مبارزه با انواع فساد، با ترویج طرح خود ارائه کرد. آزادی اطلاعات و پشتیبانی برای رسانه های آزاد و مستقل و فعالیت آزاد احزاب. تشکل ها و اتحادیه های مستقل اعلام کردند و قول دادند که در کابینه خود از همه مردان و زنان شایسته از هر گرایش، قومیت و طبقه اجتماعی استفاده کنند.
هاجر چنارانی نماینده نیشابور در مجلس دهم و یازدهم نیز با ثبت نام در انتخابات آمادگی خود را برای تصدی پست ریاست جمهوری اعلام کرد.
چنارانی با توجه به عملکرد گذشته خود اطمینان دارد که می تواند یک حکومت انقلابی بر اساس آشتی ملی تشکیل دهد. او معتقد است که در جامعه ما زنانی به اندازه توانایی مردان داریم. به همین دلیل به میدان آمد تا زنان مطالبات بیشتری داشته باشند.
رفعت بیات نماینده زنجان در مجلس هفتم نیز چهارمین کاندیدای زن و آخرین نفری بود که در آخرین دقایق قبل از بسته شدن درهای وزارت کشور و ثبت نام برای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری وارد خیابان فاطمی شد.
بیات در رشته جامعه شناسی تحصیل کرد و در دوران دفاع مقدس به مدت 3 سال مسئولیت بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را بر عهده داشت.
او از دوران دانشجویی فعالیت سیاسی داشته و افتخار می کند که در کنار امام نوفل لوشاتو ایستاده است. او خود را فرزند انقلاب و مقلد امام می داند و ادعا می کند که داوطلب شده است زیرا می بیند از نیروی انسانی کشور از جمله زنان آنطور که باید استفاده نمی شود.
او استدلال می کند که ما می توانیم با استفاده از امکانات خود بدون نیاز به کمک دولت و با تغییر قوانین نگران کننده، از بخش قابل توجهی از درآمد ملی کشور برای بهبود شرایط زندگی استفاده کنیم.
به گزارش ای بی اس نیوز، ثبت نام از داوطلبان چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از ساعت 8 صبح روز پنجشنبه 20 خرداد ماه 1393 آغاز و در ساعت 18 روز پایانی 23 خرداد ماه 1393 به پایان رسید و 80 داوطلب ثبت نام کردند.
بر اساس اعلام قبلی وزارت کشور، پس از اعلام اسامی، نامزدها 15 روز فرصت دارند تا خود را معرفی کنند و در نهایت رای گیری برای انتخابات ریاست جمهوری 17 تیرماه انجام می شود.