زنان بیشترین سود را از وام مشاغل خانگی می برند
بر اساس گزارش ها، زنان بیش از 80 درصد تسهیلات پرداختی، صدور مجوز و ایجاد اشتغال در حوزه مشاغل خانگی را اختصاص داده اند.
به گزارش ای بی اس نیوز، اگرچه در بحث مشاغل خانگی و راه اندازی مشاغل خانگی تبعیض جنسیتی وجود ندارد، اما زنان هدف اصلی طرح مشاغل خانگی هستند که سهم مهمی در زمینه اخذ مجوز و کسب مجوز داشته اند. تسهیلات و ایجاد اشتغال به حدی که طبق آمار بیش از 80 درصد افرادی که وام و تسهیلات کار در منزل دریافت میکنند را زنان تشکیل میدهند.
در حال حاضر اکثر بانک هایی که در بحث اعطای تسهیلات به مشاغل خانگی با وزارت کار همکاری می کنند، نتایج خوبی کسب کرده اند و دو تعاونی بانک رفاه کارگران و بانک توسعه کارگری از بانک ها جلوتر هستند.
سال گذشته در بودجه 1401 مبلغ 3 هزار میلیارد تومان برای اشتغالزایی کشوری اختصاص یافت و با کمک بانک مرکزی و بانک های عملیاتی بیش از 90 درصد تسهیلات مذکور پرداخت شد. امسال این مبلغ با 33 درصد افزایش به 4 هزار میلیارد تومان رسید که بر اساس اعلام معاونت استخدامی وزارت کار در نیمه دوم امسال هزار میلیارد تومان اعتبار اضافی به تقویت منابع اختصاص یافت. وام مشاغل خانگی توسط Centrale. بانک که در مجموع به 5 هزار میلیارد تومان افزایش یافت.
همانطور که همتیان رئیس دبیرخانه ساماندهی و پشتیبانی مشاغل خانگی گفت: بانک ها هنوز توزیع هزار میلیارد تومانی جدید را آغاز نکرده اند چرا که امسال 4 هزار میلیارد تومان از نصب باقی مانده است اما این تسهیلات جدید در مرحله اجراست. و پرونده های ارسالی به بانک ها در دست بررسی است.
وی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به راه اندازی 20 تعاونی برای رفع نیاز مشاغل خانگی، اظهار کرد: در حال حاضر بر اساس تفاهم نامه ای که با معاون وزیر تعاون داریم، 20 تعاونی استانی برای رفع نیازهای خانگی انجام شده است. کسبوکارهای مستقر ایجاد شده و 11 استان دیگر نیز در حال ایجاد و پیگیری مراحل هستند. اکثر تعاونی ها در مرحله ثبت سامانه هستند و انتظار داریم با توجه به روند تشکیل اتحادیه سراسری، تا پایان سال ایجاد 11 تعاونی نیز برای رفع نیازهای دیگران انجام شود.
وی افزود: با تشکیل اتحادیه سراسری تعاونی ها برای رفع نیازهای اشتغال خانگی در ستاد سازمان و حمایت از اشتغال خانگی موافقت کردیم که برای اولین بار است که این اتحادیه ایجاد می شود.
به گفته رئیس دبیرخانه ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، استان های هرمزگان، مازندران، آذربایجان شرقی، چهارمحال و بختیاری، سمنان، گلستان و لرستان رتبه نخست را در حوزه مشاغل خانگی و سازه های پذیرایی به خود اختصاص دادند. .
به گفته همتیان در بحث افزایش نرخ مشارکت اقتصادی زنان نقش مهمی داشتند و یکی از عوامل موثر در توسعه مشاغل خانگی و افزایش مشارکت اقتصادی حضور زنان بود.
در حال حاضر وزارت کار موضوع بازاریابی برای صاحبان مشاغل خانگی را در دستور کار قرار داده و در نظر دارد تا پایان سال برنامه بازاریابی مشاغل خانگی را گسترش دهد.
هدف گذاری وزارت کار در سال جاری ایجاد 150 هزار شغل خانگی است که طبق آمار از ابتدای سال تا پایان آذرماه 140 هزار شغل خانگی در کشور ایجاد شده است و روند کار صدور پروانه کسب و اعطای تسهیلات کار در منزل را بیش از پیش اهمیت داده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، در حال حاضر یکی از بهترین و موثرترین راه ها برای کاهش نرخ بیکاری به ویژه در بین زنان و فارغ التحصیلان، کار در منزل است. مشاغل خانگی علاوه بر ایجاد شغل، درآمدزایی می کنند و رفاه نسبی خانوار را افزایش می دهند. هزینه کم، ریسک کم، افزایش بهره وری و سهولت اخذ مجوز از مهم ترین مزایای راه اندازی کسب و کار خانگی است.
انتهای پیام