سبزوار یکی از شهرهای بحرانی تامین آب شرب/ تشدید خشکسالی در کویر غرب استان • رکنا

به گزارش خبرنگار ایلنا، در دهه های گذشته تغییرات اقلیمی در مناطق شرقی کشور به ویژه غرب خراسان رضوی پدیده خشکسالی را به همراه داشته و با کاهش بارندگی و افزایش جمعیت، نیاز آبی در این منطقه افزایش یافته و مشکل آب به یک بحران جدی در منطقه تبدیل شده است.
همزمان با شروع فصل تابستان برخی از مناطق روستایی شهرستان سبزوار نیز به دلایلی از جمله فرسودگی شبکه توزیع با تنش آبی مواجه هستند که رفع مشکل آب شرب این روستاها در ساعاتی از -مدیریت مصرف آب در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سبزوار در گفت و گو با خبرنگار رکنا به نقل از ایلنادر گفت: کسری منابع آب شرب شهر سبزوار در زمان پیک مصرف 300 لیتر در ثانیه است و از این نظر این شهرستان در رتبه نخست قرار دارد. رتبه شهرهای قرمز و بحرانی خراسان رضوی واقع شده است.
حسین ریامی با اعلام اینکه برای کاهش بحران به وجود آمده باید موضوع هوشمندسازی شبکه و کاهش فشار در دستور کار قرار گیرد، افزود: این امر به ویژه در ساعات پایانی بامداد انجام می شود اما در واقع اقلیم بیابانی و خشکسالی در درازمدت این شرایط را بدتر می کند و منابع آبی را با بحران فزاینده ای مواجه می کند.
رازی ادامه داد: مدیریت توزیع عادلانه و بهبود شبکه یکی از مواردی است که در شرایط فعلی در حال انجام است، اما مردم نیز باید از آن استفاده بهینه کنند تا مشکل تامین آب آشامیدنی به ویژه در مناطق گرم و در شرایط آب وجود نداشته باشد. فشار. روزها.
وی احداث مخازن ذخیره آب در زمان پیک مصرف را یکی از سازوکارهای شرکت آبفای شهرستان دانست که به ویژه در مواقع بحرانی حائز اهمیت بوده و تنش را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد به طوری که کمبود آب شرب می تواند به این ترتیب باشد. جبران شود.
مدیرکل آبفای سبزوار با اشاره به اینکه از زمان سفر رئیس جمهور به خراسان رضوی تاکنون 450 میلیارد تومان برای احداث مخزن 10 هزار مترمکعبی در این شهرستان اختصاص یافته است، گفت: ساخت این مخزن 35 درصد پیشرفت فیزیکی دارد. اما در مجموع با کمبود 30 هزار مترمکعبی مخازن آب در سبزوار مواجه هستیم.
رازی گفت: قرار است برای تکمیل چرخه اجرا در شمال شهر سبزوار، یک مخزن 10 هزار مترمکعبی در مجاورت مخزن اصلی احداث شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سبزوار وقوع تنش آبی در برخی مناطق روستایی را متاثر از فرسودگی شبکه های توزیع دانست و افزود: برای رفع مشکل آب شرب این روستاها در زمان اوج مصرف، مدیریت مصرف آب در دستور کار قرار گرفته است. همچنین مجتمع های آبرسانی در روستاها متفاوت بوده و هر مجتمع با مشکلات ذخیره آب مواجه است که تامین آب پایدار را بحرانی تر کرده است.
ضرورت توسعه پایدار حوزه آبخیز برای کنترل شرایط اقلیمی
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سبزوار نیز بر لزوم توسعه پایدار حوزه آبخیزداری این شهرستان به منظور کنترل شرایط فعلی متاثر از تغییرات اقلیمی و خشکسالی تاکید کرد.
عباسعلی کیانی فرد در گفت وگو با رکنا به نقل از ایلنا، اظهار کرد: خشکسالی های پی در پی ناشی از شرایط جوی و اقلیمی از عوامل بروز بحران های آبی در این شهرستان است که در صورت کنترل نشدن وضعیت فعلی در نهایت منجر به خسارات مادی خواهد شد. .
وی سیل و خشکسالی را دو روی سکه تغییر اقلیم ذکر کرد و بر اهمیت آبخیزداری تاکید کرد و افزود: بحران آب مربوط به مازاد آب و وقوع سیل و خشکسالی است. در این راستا و در قالب طرحهای آبخیزداری، تلاش میشود با شناخت ظرفیتها و استعدادهای مختلف یک منطقه جغرافیایی، آبخیزداری توسعه یابد تا به کاهش مشکلات ناشی از سیل و خشکسالی کمک کند.
کیانی فرد ادامه داد: عملیاتی مانند آبخیزداری و آبخوان داری باید در دستور کار اقدامات زیربنایی شهرستان قرار گیرد تا خروج از شرایط فعلی ناشی از خشکسالی و تنش آب با سرعت بیشتری انجام شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سبزوار، مطالعه انتخابی، منطقه ای و موردی را از جمله اقداماتی دانست که در زمینه پیشگیری از پیامدها و خسارات ناشی از مخاطرات طبیعی انجام خواهد شد و از این نظر از نظر دوره خشکسالی هر منطقه با جهت گیری بهینه بارش، ذخیره سازی و کنترل پیامدهای خشکسالی منجر خواهد شد.
خبر از رکنا