کنفرانس بین المللی برندسازی زعفران با هدف معرفی و تایید زعفران ایران در بازارهای جهانی برگزار شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از قوه قضائیه، کنفرانس بین المللی برند زعفران ایران با حضور مدیرعامل آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی مالکیت فکری (وایپو)، کارشناسان بین المللی، فعالان تجاری، کشاورزان و زعفران از سراسر جهان برگزار شد. تولید کنندگان برای این منظور. برند و حضور پررنگ در بازارهای جهانی با مشارکت مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و سازمان جهانی مالکیت فکری در مشهد صورت گرفت.
در این همایش سیامک اسلامی، مدیر مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد زعفران دنیا در ایران تولید می شود، اظهار داشت: زعفران ایرانی در داخل کشور است. بازارهای غیرقابل انکار جهانی گفت: حمایت از حقوق مالکیت معنوی در این حوزه علاوه بر شناسایی فعالان و تولیدکنندگان واقعی، موجب تقویت سودآوری می شود و نمونه ای از این کار توسط مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت فرش ایران انجام شده است. ما در این زمینه آمادگی کامل داریم.
وی با اشاره به موقعیت ممتاز مالکیت فکری در ایران افزود: حوزه مالکیت فکری در کشور ما حوزه ای دیرینه با قدمتی حدود صد ساله است و اولین حمایت قانونی از مالکیت فکری در ایران به سال 1304 برمی گردد. و تصویب «قانون علائم تجاری صنعتی و تجاری». معروف است که در سال 1310 این قانون با «قانون ثبت اختراع و علائم تجاری» جایگزین شد.
اسلامی ادامه داد: در سال 1337 دولت ایران به عضویت کنوانسیون پاریس در مورد مالکیت صنعتی درآمد و در سال 1348 اولین قانون ویژه در زمینه کپی رایت تحت عنوان «قانون حمایت از حقوق مؤلفان، مؤلفان» به تصویب رسید. و هنرمندان» و در سال 1382 «قانون تجارت» در کنار تحولات حقوقی در سایر کشورها، حمایت از مالکیت معنوی به فضای تبادل اطلاعات الکترونیکی نیز کشیده شد.
رئیس مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: در سال 1392 «قانون حمایت از نشانه های جغرافیایی» برای حمایت از صنایع داخلی به ویژه فرش ایرانی تصویب شد و در نهایت در سال 1395 «قانون حمایت از علائم جغرافیایی» به تصویب رسید. حفاظت از نشانه های جغرافیایی» تصویب شد. قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری تصویب شد. این قانون جایگزین قانون ثبت اختراع و علائم تجاری 1310 شد، وی افزود: نشان جغرافیایی مستلزم داشتن همزمان 3 عنصر اصلی شامل تاریخ، جغرافیا و فرهنگ است و کشور ما این ویژگی ها را همزمان و به عنوان نمونه در حوزه ملی دارد. و ثبت جهانی فرش در این حوزه. ایشان پیشتاز بوده اند و در مراحل بعدی زعفران و پسته را با مزایای حقوق معنوی در اولویت ثبت و معرفی جهانی قرار می دهیم.
در ادامه، اندرو مایکل آنگ، مدیر آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) ضمن تقدیر از مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در ارتقای استاندارد بین المللی حمایت از مالکیت معنوی در ایران، گفت: این سازمان پیامی را به همراه دارد: «ما دنیای مالکیت معنوی برای کل جهان هستیم که نه تنها از محصولات شرکتهای بزرگ، بلکه از همه کشاورزانی که محصولی را عرضه میکنند، حمایت میکنیم.
وی گفت: ایران جایگاه ویژه ای در تولید زعفران در جهان دارد و باید برای ارتقای جایگاه زعفران ایران تلاش کنیم.
«انگ» با اشاره به فرهنگ و تمدن ایرانیان در زمینه تولید زعفران که نسلی به نسل دیگر منتقل شده است، گفت: زعفران ایران باید به تمام دنیا معرفی شود تا همه دنیا بدانند این زعفران از کجا آمده است. . با چه فرهنگ و ثروتی.» این به دستشان رسید.
وی بیان کرد: همه فعالان این عرصه باید متحد شوند و این پیام را به دنیا برسانند که زعفران از جایی می آید که خاستگاه فرهنگ جهانی است و ما نیازمند راه اندازی شبکه فروش در کل دنیا و نشان جغرافیایی هستیم. “که می خواهیم یک ابزار پشتیبانی برای برند safran ایجاد کنیم.
مدیرعامل آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) در پایان گفت: ما در WIPO خدمات و حمایت های زیادی را ارائه می کنیم تا بتوانیم همه تولیدکنندگان را حول این برنامه ها گرد هم بیاوریم و برندی قوی از زعفران ایرانی ایجاد کنیم.
در این همایش سه روزه، علاوه بر بازدید از واحدهای تولیدی زعفران، مشاورههای ویژهای توسط گروه کارشناسان اعزامی WIPO به تولیدکنندگان زعفران ارائه میشود.
انتهای پیام