چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

زاغی ها اهدافی را برای رفتارهای احساسی معامله می کنند!

رنجبر – ارزیاب پرسپولیس – همچنین با اشاره به اینکه مبنای ارزش گذاری طبق آیین نامه اجرایی نحوه قیمت گذاری شرکت ها و استفاده از کارشناسان پزشکی قانونی بوده است، گفت: ارزش روز دارایی های شرکت 3200 میلیارد تومان و بدهی ها بوده است. 330 میلیارد تومان بود. بر این اساس قیمت پایه سهم 3210 میلیارد تومان است. ارزش برند پرسپولیس 1984 میلیارد تومان و دارایی ثابت آن 1100 میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: چون در بحث ارزش گذاری مطرح می شود که دارایی ها یک روی سکه و موضوع کم اهمیت است و مهم این است که این دارایی ها چقدر می توانند درآمد داشته باشند.

ابهام دیگر مربوط به نحوه ارزش گذاری علامت دو باشگاه بود که چون سابقه این نوع ارزش گذاری در کشور وجود ندارد و توضیح دقیقی از سوی مسئولان ارائه نشده است، کیفیت آن هنوز مشخص نیست. در همین رابطه جمشیدی فر، کارشناس ارزش گذاری باشگاه استقلال درباره روند ارزش گذاری این باشگاه توضیح داد که عدد فعلی عددی است که در هیات عالی واگذاری تایید شده و قرار است ارزش گذاری سهام به سازمان خصوصی سازی ارائه شود.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به استقبال دو تیم استقلال و پرسپولیس در فرابورس گفت: استقبال در فرابورس این سیگنال را می دهد که این شرکت ها از نظر سودآوری در وضعیت خوب و مطمئنی قرار ندارند. بنابراین عواقب خرید برای سهامدار عاطفی است. همه چیز را نمی توان مدیریت کرد. اگر او احساساتی رفتار کند، بازار می تواند سرمایه خود را از دست بدهد.

وی در خصوص ارزیابی قیمت باشگاه استقلال گفت: به دلیل زیان نتوانستیم بر اساس معیارهای سودآوری ارزیابی کنیم و مبنای آن NAV بود. ارزش برند استقلال 1780 میلیارد تومان و املاک 1400 میلیارد تومان برآورد شده است. به دلیل زیان، نتوانستیم معیارهای سودآوری را ارزیابی کنیم و بر اساس ارزش خالص دارایی ها بود.

بر اساس خبرها قرار است نمادهای استقلال و پرسپولیس در فرابورس عرضه شود. اما تفاوت بازار پایه با فرابورس اول و دوم چیست؟

نماد کدام شرکت ها در فرابورس عرضه می شود؟

وکالت با عدالت متفاوت است

کوشکی با تاکید بر انتشار پرونده ارزش گذاری دو باشگاه گفت: جزئیات ارزش گذاری هنوز مشخص نیست. کارشناس ارزش گذاری باشگاه استقلال درباره روند ارزش گذاری این باشگاه، ارزش برند استقلال را 1780 میلیارد تومان اعلام کرد. اگرچه اصلاً مشخص نیست که این برند چگونه ارزش گذاری می شود. از سوی دیگر، او نرخ رشد 30 درصدی را حفظ کرده بود. این نرخ رشد 30 درصدی یعنی نرخ رشد اقتصادی ما 22 درصد است و وقتی نرخ رشد شرکت 30 درصد است یعنی شرکت بی نهایت بزرگتر از اقتصاد می شود!

به طور کلی وضعیت خصوصی سازی توسط بازار سرمایه در حوزه های مختلف از جمله ورزش و فرهنگ اتفاق خوبی است که باید در هر کشوری اتفاق بیفتد. تیم های سهامی زیادی در دنیا وجود دارند که سهام آنها در بازار سرمایه عرضه می شود و این اقدام باید از جایی در ایران آغاز شود. اما با توجه به شرایط مالی دو باشگاه و حواشی ایجاد شده، باید تاکید کرد که تعریف سهامدار با حامی متفاوت است. هواداران باید بدانند که وضعیت سهام متفاوت است و نباید صرفاً از روی هیجان سهام بخرند.

به گفته میثم فدایی، مدیرعامل فرابورس ایران، این روش عرضه باعث می شود منابع حاصل از عرضه سهام به شرکت ها برسد. منابع جمع آوری شده می تواند صرف تسویه بدهی هر دو باشگاه و اصلاح صورت های مالی شود. وی همچنین خاطرنشان کرد: افرادی که قصد خرید سهام این دو باشگاه را دارند باید به گزارش افزایش سرمایه و صورت های مالی دو باشگاه توجه کنند، مگر اینکه رویکرد ساده حامی دولت داشته باشند.

ورود شرکت ها به بازار اول و دوم از نظر نوع شرکت، حاکمیت شرکتی، میزان ریسک و صورت های مالی، باید در هیئت پذیرش و در مورد آن در این توصیه مطرح شود. در صورت تایید هیئت مدیره، مراحل ارسال و ارسال را طی خواهند کرد. اما در بازار پایه این شرایط وجود ندارد و شرکت ها پذیرفته نمی شوند و فقط نماد درج می شود. به طور کلی، شرکت هایی که در بازار پایه هستند، ریسک بیشتری برای سهامداران دارند. از سوی دیگر این دو شرکت با اظهار نظر مشروط حسابرس مواجه شده و زیان انباشته می کنند.

امتیاز هر باشگاه چقدر است؟

برای استقلال و پرسپولیس سود حاصل از فروش بلیت، حمایت مالی و حق پخش تلویزیونی پیش بینی می شود. علاوه بر این، هر دو شرکت ملزم به شفافیت در عملیات مالی خود و برگزاری جلسات منظم خواهند بود.

وی ادامه داد: باید منتظر بمانیم تا گزارش ها بیاید و وضعیت مالی مشخص شود. اما به طور کلی باید گفت که برای ارزش گذاری عمدتاً از دارایی های غیر مشهود و نامرئی استفاده کرده اند. مثل یک برند. از سوی دیگر، تمرکز بر دارایی های شرکت است. آنها همچنین گفتند که این فرآیند IPO نیست بلکه افزایش سرمایه است. مشخص نیست که این روند چگونه انجام خواهد شد، زیرا سابقه ای ندارد.

بازار فرابورس ایران دارای شش بازار شامل بازار اول، بازار دوم، بازار سوم، بازار شرکت های کوچک و متوسط، بازار ابزارهای نوین مالی و بازار پایه است. استقلال و پرسپولیس سال گذشته درخواست خود را برای حضور در بازارهای اول و دوم فرابورس ارائه کردند اما به دلیل اینکه شرایط حضور در این بازارها را نداشتند و با توجه به هشدارهای فیفا، روند خصوصی سازی آنها به طول انجامید. مکان این دو باشگاه در بازار فرابورس تصاحب شدند.

در نتیجه قرار است سهام هر دو باشگاه با روشی جدید در فرابورس عرضه شود، در واقع این عرضه با روشی که به IPO معروف است متفاوت است. نحوه عرضه سهام دو باشگاه افزایش سرمایه با صرف سهام با محرومیت از حق تقدم خواهد بود.

این روزها رتبه دو تیم استقلال و پرسپولیس به سوژه داغ تری از کری هواداران دو تیم تبدیل شده است. اتفاقی که انتقادات بسیاری را از سوی کارشناسان برانگیخته است. چون قرار است خواسته یا به زور در سرنوشت هوادارانی که سهام دو باشگاه را می خرند، تاثیر بگذارد.

در همین رابطه حسین قربان زاده، رئیس سازمان خصوصی سازی توضیح داد که برای اولین بار است که یک باشگاه فوتبال به این شکل ارزیابی می شود. کارشناس حقوقی باید برود و دارایی باشگاه ها، دارایی های ثابتی که دارند را ببیند. بدهی هایی نیز دارند، بخشی از صورت های مالی در ترازنامه دارایی ها و بخشی از آن بدهی ها و نتیجه آنها علاوه بر ارزش دارایی نامشهود برند خود و خود برند، دارای معیارهایی است که بر اساس آن ارزیابی برند بر اساس معیارهایی است که مجموع آن ارزش باشگاه استقلال و پرسپولیس است. کارشناسان حقوقی که تیمی متشکل از 5 تا 7 نفر در زمینه های مختلف خودرو، برند و … می باشند در جلسات متعددی به ارزیابی کارشناسی پرداختند. اگرچه این کار در سال های اخیر سه بار انجام شده است، یک بار در سال اول، یک بار در سال اول و یک بار در سال اول و این بار در سال 1400، اما به دلیل اینکه دو بار اخیر در هیئت واگذاری تصویب نشده بود، تصویب شد، اما این بار رسید و در کمیته نقل و انتقالات تایید شد.

ورود به بازار پایه چه سیگنالی می دهد؟

چرا پرسپولیس گران شد!؟

در همین رابطه حمید کوشکی، کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه سابقه ارزش گذاری باشگاه های ورزشی در کشور وجود ندارد، گفت: اما در آنجا باید مراقب ارزش گذاری استقلال و پرسپولیس بود. بیشتر آنها به ارزش دارایی ها و برند این باشگاه ها متکی هستند که اشتباه ترین نوع ارزش گذاری است. می توان سود و عملکرد کوتاه مدت را تخمین زد، ما روی دارایی ها و برند تمرکز می کنیم، بنابراین ارزش گذاری از طریق دارایی بسیار خطرناک است.

absnews

البته ماجرا به این سادگی نیست و همین روند ارزیابی انتقادات زیادی را به دنبال داشته است. اولین بارقه اعتراض با گرانی پرسپولیس نسبت به استقلال روشن شد. برای پرسپولیس 3200 میلیارد تومان و استقلال 2800 میلیارد تومان ارزش گذاری شد. این ارقام از ابتدا این سوال را ایجاد کرد که چرا پرسپولیس 14 درصد گرانتر از استقلال است؟

به گزارش ای بی اس نیوز، بالاخره پس از سال ها پای دو باشگاه استقلال و پرسپولیس باید به اتاق شیشه ای باز شود و در همین راستا نتایج ارزیابی دو باشگاه اعلام و هر دو به ثبت رسیده اند. سازمان بورسیه . 20 درصد از سهام این دو باشگاه باید به مردم، هواداران، بازیکنان و پیشکسوتان واگذار شود. در واقع سهم مردم 10 درصد، سهم هواداران 5 درصد و سهم بازیکنان و پیشکسوتان 5 درصد خواهد بود.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *