به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، امین طرف با اشاره به اینکه جنگ دوم قره باغ 6 هفته به طول انجامید، اظهار داشت: آذربایجان توانست با اشغال ارتش آزاد 7 منطقه اطراف قره باغ را به خاک خود الحاق کند.
وی ادامه می دهد: در نوامبر 2020 با میانجیگری روسیه توافقنامه صلح سه جانبه امضا شد. شاید بتوان نتیجه گرفت که خاستگاه ایده کریدور زنگزور در توافقنامه صلح روسیه نهفته است.
وی یادآور شد: در ماده 9 این قرارداد تصریح شده است که تمامی ارتباطات اقتصادی و حمل و نقل منطقه باید حل شود و ارمنستان متعهد می شود که امنیت ارتباط مناطق غربی آذربایجان و نخجوان را با نظارت نیروهای روسی برقرار کند.
وی گفت: آذربایجان در قبال این کار متعهد شد که امنیت کریدور لاچین را که ارمنستان به قره باغ را متصل می کند حفظ کرده و آن را باز نگه دارد.
رئیس مرکز امور بین الملل وزارت راه و شهرسازی گفت: با توجه به ماهیت کریدور زنگزور، بند ۹ قرارداد سه جانبه روسیه، آذربایجان و ارمنستان امضا شد. آذربایجان در سال 2023 با عملیات نظامی توانست قره باغ کوهستانی را تصرف کند. این امر اعتماد آذربایجان را افزایش می دهد تا بتواند تغییرات ژئوپلیتیکی در منطقه را دنبال کند.
طرفا گفت: در همان زمان، ارمنستان مدعی شد که به دلیل لغو بند توافقنامه صلح نوامبر 2020 و کنار گذاشته شدن در مورد کریدور لاچین، کل توافقنامه فاقد اعتبار است.
وی افزود: در بحبوحه جنگ 2020 بین آذربایجان و ارمنستان، الیف کلمه زنگزور را وارد ادبیات ژئوپلیتیک آذربایجان کرد.
absnews