رویکرد فرهنگی سند مدل باید یکپارچگی مفهومی آن را تضمین کند
به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از دفتر ارتباطات الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، حجتالاسلام والمسلمین علی ذوالم با بررسی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، این سند را نقشه راه رسیدن به جامعهای مانند انقلاب اسلامی دانست و گفت: این سند باید زمینه ساز شکل گیری تمدن نوین اسلامی باشد.
استادیار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تاکید کرد: سند الگوی اسلامی ایرانی تدوین الگوی فرهنگ محور است که باید بر اساس اصالت فرهنگ در ساختن جامعه مطلوب بازطراحی شود. این الگو به یک رشته مشترک و منسجم نیاز دارد که وحدت واقعی الگو را تضمین می کند. این موضوع مشترک چیزی نیست جز بعد معنایی مدل که در رویکرد فرهنگی آن متبلور می شود. این رشته الزام آور همان روح تمدنی است که بر نظام ها و ساختارهای اجتماعی و فعلی حاکم است که در آن هسته اسمی دال مرکزی و رو به رشد پیشرفت را تشکیل می دهد. این هسته اسمی در برابر تمامی عناصر متغیر و متحول جامعه پایدار است و در طول زمان به دلیل تغییرات اجتماعی یا تغییر نیازها و مشکلات هرگز تغییر نخواهد کرد و بر اساس منابع و مبانی مورد قبول اسلامی است. , جریان در تمام سطوح و لایه های نمودار.
وی ادامه داد: رویکرد فرهنگی یا مدل مفهومی فرهنگ که بارها در مؤسسه فرهنگی مطرح شده است، ظرفیت «درک» و «ارائه» در حوزهها و حوزههای فرهنگی، اقتصادی، علمی، سیاسی و… امنیت، اجتماعی، آموزشی و …. و مانند نخ تسبیح، پیوند معنایی و یکپارچگی مفهومی موتیف را تضمین می کند.رویکرد فرهنگی، الگوی شبکه ای، به هم پیوسته، در هم تنیده ای است که از عناصر پنج گانه عقل تشکیل شده است. ایمان، علم، عمل و اخلاق این عناصر پنج عنصری هستند که پس از بحث و بررسی فراوان به عنوان ارزش های اصلی فرهنگ مطلوب در سند طرح مهندسی کشور پذیرفته و به تصویب شورای عالی جامعه انقلاب فرهنگی رسید. با حفظ ارزش
انتهای پیام/