سخنران خارج از سمینار قم خاطرنشان کرد: بررسی قسمت های مختلف سند الگو – از مبانی تا اندازه گیری ها – نشان می دهد که اصول و مبانی رویه پیشرفت به درستی رعایت شده است و آن بخش از سند نمی توان یافت که خلأ پیشرفت فقهی را به چشم می رساند; بنابراین مدل پیشنهادی از این منظر جامع و کامل است.
رئیس پژوهشکده فقه و حقوق اسلامی مرکز الگوی پیشرفت اسلامی-ایرانی گفت: فقه بدون پیشرفت، فقه نیست.
علیدوست یادآور شد: اسلام در یک شکاف بزرگ از دو بخش اعتقادی و شرعی تشکیل شده است. شریعت پیشنهادهایی است که واقعیت خود را از اراده و اعتبار شرع می گیرند. نهادهای مورد توافق همه مذاهب فقهی اسلامی در این زمینه، قرآن و سنت است. در فقه امامیه، قرآن، سیره معصومین عقل و اجماع از اسناد آشکار شرع شمرده شده است و فقه دانشی است که وظیفة یافتن اعتبارات مذکور از اسناد فوق را بر عهده دارد. فرآیند کشف را اجتهاد و استنباط و متصدی استنباط را فقیه و استنباط می گویند.
انتهای پیام/
وی افزود: وکیل علاوه بر بررسی اسناد کشفی، باید اهداف شرع را بررسی کند. اهداف شرع عبارت است از تعلیم، تربیت، بصیرت، تحقیق در مورد عدالت، رفع خرافات و محدودیت ها و غیره. تفکیک ناپذیری نیات فقهی، فقه اسلامی را ضامن پیشرفت جوامع اسلامی می کند، به طوری که پیشرفت مستقل از فقاهت، پیشرفت نیست و فقه بدون پیشرفت، فقاهت نیست. قرآن کریم به فقه و حقوق اسلامی قدرت زیادی بخشیده است تا فقیه با توجه به این میراث عظیم، اصول نظریه پیشرفت اساسی و همه جانبه را ارائه کند که عمل به آن می تواند الگوی اسلامی را به جهانیان معرفی کند.
وی با تشریح مبانی پیشرفت بر اساس فقه و شریعت اسلامی گفت: مرجع قانونگذاری مجاز نیست.
به گزارش ای بی اس نیوز، آیت الله ابوالقاسم علیدوست گفت: ما معتقدیم قدرت اسناد صحیح کشف شده از قرآن، سنت، عقل و اجماع به حدی است که نیازی به مراجعه به اسناد غیر معتبر یا عدول از روش معلوم نیست. وکلا.”
مدیر مؤسسه حقوق اسلامی و فقه پیشرفت مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، سپس با اشاره به مبانی پیشرفت بر اساس فقه و شریعت اسلامی، گفت: مسلمانان، نفی سبیل، آزادی و سلطه انسانی. در حدود شرع، توأم با مسئولیت اراده الهی، تعهد و وفای به عهد، الزام به حفظ نظام و حرمت اخلال در نظام، شایسته سالاری (تخصص و تعهد کارگزاران نظام)، اصل عدل و نفی ظلم، عزت نفس و ثروت، حفظ محیط زیست و عدالت بین نسلی، وفاداری، امتناع از اسراف، تبذیر و تکثیر مال، ارزش تقوا و علم و لاغیر، حفظ خانواده، مادر و… اصالت زناشویی در مورد زن و دوری از زن و آن استفاده ابزاری، مبارزه با مصرف گرایی، نظارت کارگزاران نظام، کفالت (تعهد دولت برای رفع نیازهای مردم و مسئولیت بیت المال مربوط به آن)، لزوم قدردانی از وسایل معیشتی. رهبران و کارگزاران نظام، اصل ترویج دین، عقلانیت دین برای مردم و عدم اختلاط زن و مرد و نهادینه شدن حجاب و عفاف در جامعه.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز