رونمایی از طرح اصلاح طرح ملی کشت در ملایر
بهراملو با اشاره به اینکه 97 درصد کشاورزی ما بخش خصوصی است، ادامه داد: نمی توانیم به کشاورز دیکته کنیم که چه محصولی بکارد، اما این سند یک طرح ابرقدرت است که به شورای ملی پیشنهاد شده است.
ای بی اس نیوز/ همدان طرح ملی الگوی کشت شهرستان ملایر امروز شنبه 10 بهمن ماه با حضور معاون آب و خاک و کشاورزی و جمعی از مسئولان استانی و شهرداری رونمایی شد.
وی گفت: در سال زراعی گذشته محصولات غالب شهرستان شامل گندم (45 درصد)، جو (29 درصد)، یونجه (19 درصد) و سیب زمینی (1 درصد) بوده و مابقی محصولات 6 درصد از محصول را به خود اختصاص داده است. کل تولیدات کشاورزی .
مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر همچنین با اشاره به مساحت حدود 32 هزار و 100 هکتار شامل 138 هزار هکتار مرتع و 55 هزار هکتار اراضی کشاورزی آبی و دیم در سطح شهرستان، خاطرنشان کرد: این میزان معادل 8.9 23 است. 1000 هکتار زمین سبزی آبی و دیم است که معادل 27 درصد از اراضی سبزی استان است.
بهراملو گفت: در این برنامه با شناسایی ظرفیت های مختلف کشاورزی در شهرستان ها، سرمایه گذاری ها به درستی و با توجه به پتانسیل ها انجام می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان همچنین به 55 هزار هکتار اراضی کشاورزی ملایر اشاره کرد و گفت: از این میزان حدود 23 هزار هکتار یا حدود 50 درصد این اراضی باغ است.
کاهش 10 تا 20 درصدی کشت محصولات پر آب و جایگزینی محصولات کم آب
وی هدف از تدوین این برنامه را نشان دادن نقشه راه به کشاورزان در کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت دانست تا بتوانند با اطمینان محصول بر اساس مدل کشت تولید کنند.
رضا بهراملو بیش از یک چهارم باغات استان را متعلق به شهرستان ملایر دانست و ادامه داد: از این میزان حدود 11 هزار هکتار باغ انگور است که باید برای آینده و با هم افزایی جهاد کشاورزی برنامه ریزی شود. مجتمع حداکثر بهره وری از این ظرفیت را با حداقل نهاده مصرفی اعم از منابع آب و حفظ خاک داشته باشند.
انتهای پیام
آزادی خواه اولویت امروز کشور را کشت گندم دانست و خاطرنشان کرد: سالانه به حدود 12 میلیون تن گندم نیاز داریم.
وی با اشاره به اینکه استان همدان اولین استان کشور است که از طرح اصلاح الگوی کشت رونمایی می کند، افزود: الگوی کشت از سال 1350 در کشور مطرح شد و امسال در دولت سیزدهم اجرایی شد.
کاکاوند آب این شهرستان را با استفاده از یک هزار و 679 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق، هزار چشمه و 621 رشته قنات آبیاری کرد و افزود: در مجموع به طور متوسط 219 میلیون متر مکعب آب از ذخایر زیرزمینی در بخش های مختلف کشاورزی، صنعتی و … وجود دارد. بخش های نوشیدنی استفاده شد.
کاکاوند با بیان اینکه 43 هزار تن انگور ملایر به کشمش و 32 هزار تن به کشمش صادراتی تبدیل می شود، افزود: این میزان در 55 واحد کشمش کشی فرآوری و به کشورهای روسیه، اوکراین، ترکیه و عراق صادر می شود و 30 درصد باقی مانده است. صرف تولید مشتقات انگور شده و به صورت تازه مصرف می شود.
وی با بیان اینکه بر اساس این سند باید محدودیت ها و مشکلات کشت و کشاورزی را در نظر گرفت، افزود: باید با اولویت دادن به محدودیت هایی مانند کم آبی، شرایط اقلیمی و مراقبت از منابع آب و خاک، محصولات کشاورزی را کشت کنیم.
حجت الاسلام احد آزادی خواه سند کشت نمونه را اقدامی فراوزارتی دانست و گفت: این سند مختص جهاد کشاورزی نیست و بسیاری از وزارتخانه ها از جمله وزارت نیرو، وزارت کشور و سایر ادارات را شامل می شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان استفاده بهینه از منابع آبی را موضوع این طرح عنوان کرد و افزود: بر اساس این طرح باید از منابع آبی بر اساس برنامه استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا وزارت جهاد کشاورزی، سازمان جهاد کشاورزی استان و رهبری جهادکشاورزی شهرستان نسبت به ابلاغ و عملیاتی شدن سند اصلاح الگوی کشت ضمن افزایش بهره وری در کلیه محصولات کشاورزی اقدام کردند. و سطح باغبانی بازار با حفظ منابع آب و خاک با استفاده از بخش شهری طرح زراعی گام موثری در جهت پایداری تولید و حفظ امنیت غذایی برداشته است.
نماینده مردم ملایر در هانه ملت ادامه داد: اگر اولویت در حوزه کشاورزی، کشت گندم است، باید کشاورزی را به سمت کشاورزی مبتنی بر گندم، ذرت و دانه های روغنی تغییر دهیم تا محصولات اساسی را از آب و به دست آوریم. خاک و محصولات غنی از آب را می توان به دست آورد استفاده از گوجه فرنگی، پیاز، خیار و هندوانه را محدود کنید تا به منابع آب زیرزمینی آسیب جدی وارد نشود.
وی با بیان اینکه در دولت سیزدهم 40 هزار میلیارد تومان برای الگوی کشت و عملیاتی شدن این طرح در نظر گرفته شده است، گفت: 10 تا 20 درصد از کشت محصولات پر آب کاسته می شود و کشت های کم آب نیز کاهش می یابد. جایگزین شده است. که باید بررسی شود. سطح زیر کشت زمین کشاورزی است.
بهراملو با بیان اینکه برنامه علوم کشاورزی در استان همدان در حال تدوین است، ابراز امیدواری کرد که بتوانیم تا قبل از سال 1402 با حضور وزیر جهاد کشاورزی از این برنامه رونمایی کنیم.
یکی از اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: امسال با کمک شورای قیمت کالاهای کشاورزی دولت توانست 7.5 میلیون تن گندم خریداری کند و 82 هزار میلیارد تومان برای خرید گندم به کشاورزان پرداخت کند.
آزادی خواه بیان کرد: محتوای الگوی فرهنگ این است که نیازها و ظرفیت های خود را در حوزه امنیت غذایی همسو کنیم و از ظرفیت ها برابر نیاز خود استفاده کنیم.
نماینده مردم ملایر در شورای اسلامی سند اصلاح شیوه کشت را سند ملی خواند و گفت: این طرح حدود سه ماه و نیم پیش در وزارت جهاد کشاورزی و توسط معاون اول رئیس جمهور رونمایی شد. و با حضور مسئولین کشور.
یوسف کاکاوند ادامه داد: از مجموع 23 هزار هکتار باغات شهرستان ملایر، مساحتی معادل 11 هزار هکتار مشمول باغات انگور این شهرستان است و از این میزان سالانه حدود 276 هزار انگور برداشت می شود.
وی با تاکید بر انعقاد قرارداد کشاورزان در حوزه کشاورزی با دولت و دولت گفت: این بدان معناست که کشاورزان بر اساس تصمیم دولت اقدام به کشت کنند.
وی حفظ امنیت و اقتدار غذایی و منابع آب و خاک را مستلزم کشت محصولات کم آب و تغییر الگوی کشت دانست.