اخبار اقتصادی روز

روند صعودی بورس ادامه دارد/ آخرین وضعیت مدیریت بازار پریش 1


یک فعال بازار سرمایه ضمن تشریح آخرین وضعیت مدیریت بازار صندوق یکم پالایشی از ادامه روند صعودی خفیف در بازار سرمایه خبر داد.

به گزارش ای بی اس نیوز، داود رزاقی در نشست خبری با اشاره به صندوق پالایش یکم، اظهار کرد: شرکت پالایش یکم در دولت قبل تاسیس شد اما تحت تاثیر روند نزولی بازار با افت مواجه شد به طوری که خالص ارزش دارایی ها. 66 درصد کاهش یافت. ٪.

وی ادامه داد: آن زمان بود که بالغ بر سه میلیون نفر در این صندوق سهامدار بودند که متحمل زیان شدند. بر این اساس سال گذشته تغییراتی در اساسنامه صندوق ایجاد شد که بر اساس آن اصلاحیه اول از صندوق غیرفعال به صندوق فعال تبدیل شد و عنصر توسعه بازار نیز به آن اضافه شد. اعمال این تغییرات منجر به افزایش نسبت قیمت به NAV از 66 درصد به 97 درصد در پایان سال قبل شد.

این فعال بازار سرمایه در پاسخ به سوال ای بی اس نیوز مبنی بر وضعیت مدیریت بازار صندوق یکم پالایشی، گفت: دلایل متعددی وجود دارد که باعث شده قیمت معاملاتی پالایشگاه یکم کمتر از ارزش خالص دارایی باشد که یکی از آنها نبود بازاریابان فعال صندوق از زمان تأسیس صندوق. وی به اندازه صندوق و سهام صندوق اشاره کرد. در ابتدای فعالیت بازاریابی، 97 درصد از سهامداران کوچک بودند.

رزاقی ادامه داد: پیش بینی من این است که اگر فعالیت بازارسازان به همین منوال ادامه یابد، سهم صندوق به NAV خواهد رسید. به طور کلی، رشد مثبت سهام پالایشی هر چه باشد، تأثیر مثبتی بر صندوق پالایشگاه اول خواهد گذاشت.

رزاقی در تشریح وضعیت بازار سرمایه ادامه داد: تجربه تلخ سال 1398 در ذهن سرمایه گذاران به ویژه سرمایه گذارانی که کمتر با بورس آشنایی دارند، باقی مانده است. به همین دلیل رفتارهای عاطفی را با کمترین نوسان می بینیم. بنابراین، یک سهم یک روز خط خرید و روز دیگر خط فروش است. البته وجود محدوده نوسان و حجم پایه مشکلات خاص خود را دارد.

وی با تاکید بر اینکه بازار سرمایه جای رشد دارد، گفت: بازار سرمایه نسبت به بازارهای موازی رشدی نداشته است و به نظر من نگرانی سرمایه گذاران با برگزاری جلسات برطرف می شود. در مجموع روند صعودی اندک در بازار ادامه خواهد داشت و شاخص کل دیر یا زود به سه میلیون واحد خواهد رسید که باید عقب ماندگی خود را نسبت به سایر بازارها جبران کند. البته تأخیر را نیز در این موضوع باید در نظر گرفت.

مدیرعامل شرکت تامین سرمایه نوین با اشاره به سود خالص 18 هزار میلیارد و 582 میلیارد ریال و سود خالص تلفیقی 18 هزار میلیارد و 947 میلیارد ریال گفت: این شرکت معادل 9 هزار میلیارد تومان بدهی 1400 و 8 هزار میلیارد تومانی داشته است. تعهدات در سال گذشته

رزاقی در پاسخ به سوال ای بی اس نیوز مبنی بر تاثیر کاهش سهمیه صندوق ها و تاثیر آن بر کنترل ریسک صندوق های درآمد ثابت گفت: به نظر من نباید در صندوق های با درآمد ثابت سهمی وجود داشته باشد. در واقع هر چه ریسک کمتر باشد، بهتر است. در سال های گذشته سازمان بورس برای جلوگیری از ریزش وجوه از وجوه استفاده می کرد و تعداد صندوق ها را 25 درصد افزایش می داد اما رویکرد اخیر رویکرد خوبی است و باید تا حد امکان سهام از صندوق ها خارج شود. هدف این است که ریسک صندوق ها نزدیک به صفر باشد و امیدواریم این روش ادامه یابد.

وی در ادامه با بیان اینکه موضع بانک مرکزی این است که شرکت‌های سرمایه‌گذاری که سهامدار بانکی دارند برای ایجاد صندوق جدید از آن بانک وام بگیرند، گفت: در نتیجه نابرابری وضعیت بین عرضه بودجه ایجاد شده است. ما باید صندوق های مختلفی داشته باشیم، اما طلا ممنوعیت داریم و گرفتن مجوز از بانک مرکزی کار سختی است.

این فعال بازار سرمایه همچنین در تشریح برنامه تامین مالی این شرکت در سال جاری گفت: با توجه به شرایط تورمی در پایان سال گذشته شرکت های زیادی متقاضی تامین مالی و انتشار انواع اوراق بودند و در این راستا امسال هفت تلاش برای انتشار انجام شد. اوراق قرضه تضمین شده است. بانک اقتصاد نوین برگزار می شود.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *