یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

رواج منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: برای مشارکت موفق مردم در بهره برداری و حفاظت از منابع طبیعی، توجه به سه مولفه طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی ضروری است.

گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ عباسعلی نوبخت در نشست سراسری – وبینار ارائه نظام ترویج و رویکردهای معاونت آبخیزداری، مرتع و بیابان ریاست جمهوری؛ وی رویکردهای این معاونت را در راستای شیوه های نوین حکمرانی و مدیریت مشارکتی و ایفای نقش آگاهانه و مسئولانه در قبال جمعیت ها به ویژه بهره برداران عرصه های منابع طبیعی به ویژه مراتع کشور برنامه ریزی و بازنگری کرد. انتقال مدیریت پروژه های منابع طبیعی به جمعیت ها در قالب ظرفیت های قانونی موجود.
رواج منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی

وی وسعت نزدیک به 83 میلیون هکتار از مراتع کشور و قابلیت های آشکار و پنهان آن را برشمرد و گفت: باید به طور دقیق مشخص شود که مراتع چه قابلیت هایی در حفظ ذخایر ژنتیکی، تولید علوفه و گوشت قرمز و سایر کارایی ها دارند. . .

نوبخت ادامه می دهد: با تشکیل و توسعه تعاونی های مرتع، مدیریت و بهره برداری از مراتع در قالب طرح های مرتعی به ذی نفعان واقعی (چوپانان، ساکنان و مردم بومی) منتقل می شود و اینگونه است که خود جمعیت ها با نهال ها، اقدامات بیومکانیکی و بالاتر از همه بیولوژیکی، شروع به غنی سازی و تقویت ظرفیت مراتع می کنند.

وی تاکید کرد: اداره آموزش و پرورش باید با تشکیل کارگاه های آموزشی برای دامداران و روستاییان، فعالیت های تسهیل گری خود را افزایش دهد و روابط عمومی نیز در زمینه توانمندسازی جوامع ذی نفع و آماده سازی زمینه برای اجرای دستورالعمل ها نقش آفرینی کند با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی بیشتر.

“برای محبوبیت خوب، ما باید دستورالعمل ها و توضیحاتی داشته باشیم.” ما طرح ها را در سطح منطقه ای خدمات رسانی می کنیم، به این معنی که قرار نیست مثلاً در تمام مراتع کشور به یکباره اجرا شود.

به گفته وی، امسال که سال مشارکت مردمی است، در صورت ایجاد طرح پایلوت در هر استان، با افزایش ظرفیت مراتع، پرورش دهندگان تسهیل گر خواهند شد. این یک عزم جدی برای عملیاتی شدن است.

نوبخت با اشاره به نقش «معاون ترویج» در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری افزود: برای گسترش و مدیریت این جلسات باید 5 کارگروه آموزش و ترویج، آبخیزداری، مالی، اطلاع رسانی و کارگروه اجرایی تشکیل شود. شکل گرفت. .

وی بیان کرد: برای مشارکت موفق مردم در بهره برداری و حفاظت از منابع طبیعی، توجه به سه مولفه طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی ضروری است و نگاه همه جانبه می تواند پاسخگوی این معضل مهم باشد. چرا که این سه مولفه برای یکدیگر لازم و ضروری هستند و با هم می توانیم موفقیت توسعه منابع طبیعی را تضمین کنیم.

بر اساس این گزارش، تا پایان سال 1402 و در راستای همگانی شدن طرح های منابع طبیعی در سطح کشور، 20 صندوق ملی منابع طبیعی، 120 اتحادیه استانی و 425 تعاونی فراگیر در 400 سامانه عرفی تشکیل شد که حدود 100 هزار نفر را تحت پوشش قرار می دهد. . خانوارهای ذینفع

باید بگویم؛ چهارمین نشست سراسری – وبینار تبیین سیاست ها، برنامه ها، اقدامات و عملکرد معاونت آبخیزداری، مراتع و بیابان، با دستور کار ارائه سامانه ترویج و رویکردهای این معاونت برای جلب مشارکت مردمی و جذب سرمایه گذاری از بخش غیر دولتی

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

چاپ تراکت کرافت

علل افزایش قیمت تعرفه چاپ تراکت در سال 1404

در سال 1404، بسیاری از فعالان حوزه چاپ و تبلیغات با افزایش محسوسی در تعرفه‌های …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *