رهبر معظم انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به سفر اخیر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان به تاجیکستان و افتتاح کارخانه تولید پهپاد، این همکاری ها را بسیار حائز اهمیت دانستند و خاطرنشان کردند: پهپادها عامل مهمی در امنیت هستند. کشورهای امروزی
حضرت آیتالله خامنهای، تحریمها را سلاح قدرتها علیه کشورها خواندند و تأکید کردند: آنچه این سلاح را ناکارآمد میکند، توجه به نیروها و ظرفیتهای داخلی است.
وی مسائل امنیتی به ویژه افغانستان و گسترش تروریسم را از موضوعات مهم بین دو کشور برشمرد و افزود: ما خواهان صلح و ثبات و یک دولت همه قومی در افغانستان هستیم و امیدواریم با تقویت همکاری های امنیتی بین ایران و ایران تاجیکستان، می توان بر نگرانی ها غلبه کرد. .
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به اولین سفر خارجی آقای رئیسی به تاجیکستان، از تلاشهای رئیسجمهور تاجیکستان برای گسترش زبان فارسی قدردانی کردند، اما این با هدف مورد نظر فاصله دارد.
وی با بیان اینکه توانمندی های فنی، مهندسی، صنعتی و علمی ایران برای کمک به تاجیکستان بسیار بالقوه و مهم است، گفت: برای استفاده از این ظرفیت ها و گسترش جدی همکاری ها، کمیسیون مشترک باید با جدیت تمام اسناد امضا شده را برای رسیدن به ورزشگاه برنامه ریزی و زمان بندی کند. عملیاتی.
به گزارش گروه سیاسی ای بی اس نیوز، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز (دوشنبه) در دیدار امام علی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان و هیئت همراه تأکید کردند: توجه به سیاست دولت ایران برای تقویت روابط با این کشور. پیش بینی می شود روابط دو کشور دستخوش تغییر اساسی شود.
رهبر انقلاب اسلامی اقلیم متنوع و سرزمینها و دشتهای وسیع و پیشرفتهای علمی، فناوری و صنعتی و بنگاههای دانش بنیان در ایران و آب فراوان و معادن وسیع تاجیکستان را زمینهای برای توسعه همکاریهای مشترک برشمردند. خاطرنشان کرد: ایران در زمینههای مختلف پیشرفتهای خوبی داشته است و بدون تحریمها این پیشرفتها محقق نمیشد زیرا تحریمها باعث شد به توان و ظرفیتهای داخلی خود تکیه کنیم.
وی با تاکید بر اینکه یکی از زمینه های همکاری و همکاری ایران و تاجیکستان مسائل منطقه ای به ویژه وضعیت افغانستان است، گفت: ایران و تاجیکستان نگرانی های مشترکی در مورد افغانستان دارند و هر دو کشور نگران گسترش تروریسم و رشد آن هستند. گروه های تکفیری در آن کشور آنها نگران هستند و ما معتقدیم که آقایانی که در حال حاضر در افغانستان کار می کنند باید بتوانند از همه گروه ها با یک دولت جهانی و فراگیر استفاده کنند.
در این دیدار که رئیس جمهور نیز حضور داشت، امام علی رحمان با ابراز خرسندی از حضور در تهران و دیدار با رهبر انقلاب اسلامی، به گفتگوهای خود با رئیس جمهور ایران اشاره کرد و گفت: مذاکرات خوبی است. در زمینه های مختلف از جمله روابط تجاری و اقتصادی». و صنعت ساخته شده است و با توجه به اسناد امضا شده امید است با مشورت شما روابط دو کشور بیش از پیش توسعه یابد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به اشتراکات عمیق تاریخی، مذهبی، فرهنگی و زبانی ایران و تاجیکستان، دو کشور را خویشاوند و برادر دانستند.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز