* در مورد اوکراین همه نژادپرستی غرب را دیدند. قطار را نگه می دارند تا پوست را تخلیه کند. آنها متاسفند که جنگ در خاورمیانه نیست، بلکه در اروپا است.
* بخش کشاورزی با تولید صنایع و خدمات دانش بنیان فاصله زیادی دارد. با بکارگیری دانش کشاورزی می توان در آبیاری نوین، بذر اصلاح شده و بهره وری بیشتر آب و خاک برای دستیابی به امنیت غذایی در کشور و افزایش درآمد کشاورزان پیشرفت کرد. مشکل کم آبی نیز قابل حل است.
* با همه ظلم ها مدعی حقوق بشر هستند و از کشورهای مستقل اخاذی می کنند. ملت ایران این مشکلات را با چشم باز می بیند.
* اشتغال زایی با همین بنگاه های دانش بنیان محقق می شود. البته اشتباهات گذشته را نباید تکرار کرد.
* امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند کار و جدیت، همدلی، هم افزایی و اتحاد مردم و مدیران هستیم.
* درباره عید نوروز و ذائقه خاص ایرانی، آدم فکر عمیقی می کند. بهار را آغاز سال خود کردند، بهار مظهر امید است، پیام آور امید است. بهار به انسان می گوید پاییز و درختان پربرگ باید بروند و طراوت و نو شدن و مدرنیته بیاید، این ویژگی بهار است. این امید به دلیل مصادف شدن با نیمه شعبان بیشتر شد.
* امید سرچشمه همه حرکت ها و پیشرفت هاست. سخنرانان و نویسندگان به مردم امید می دهند. خداوند به ملت ایران امید داد. میدان های امید کم نیست که دشمنان از امید مردم ایران عصبانی شوند.
* علت اینکه در روز اول سال بحث اقتصادی را مطرح می کنیم به دلیل اهمیت اقتصاد است و اگر اقتصاد با عدالت همراه باشد همه زمینه های پیشرفت فعال می شود.
* این سومین نوروزی است که از حضور در جوار حرم حضرت علی بن موسی الرضا محروم می شوم، از همین جا خدمت ایشان عرض می کنم.
* با افزایش درآمدهای نفتی می خواهیم چه کنیم؟ یکی از راه ها افزایش واردات است که ظاهر خوبی دارد و داخلی بسیار بدی دارد. راه دیگر استفاده از درآمدهای نفتی برای زیرساخت های کشور و تقویت پایه های اقتصاد است.
* من نمی گویم نباید به دنبال رفع تحریم ها بود، بلکه کشور را به گونه ای هدایت کرد که تحریم ها نتواند ضربه مهم و آسیب بزرگی به کشور وارد کند.
* ملت ما وقتی به مسائل دنیا نگاه می کند، حقانیت خود را در مقابل استکبار آشکارتر می بیند. انتخاب ملت ما ایستادگی و استقلال و حفظ استقلال و تقویت داخلی کشور بود.
* برای رشد اقتصاد کشور باید قاطعانه به سمت اقتصاد دانش بنیان برویم، یعنی دانش و فناوری پیشرفته در همه زمینه ها از تولید نقش مهم و همه جانبه ای داشته باشد.
رهبر انقلاب اسلامی با بیان اینکه امید سرچشمه همه حرکت ها و پیشرفت هاست، گفتند: گویندگان و نویسندگان باید امید را در مردم ایجاد کنند. زمینه های امید غیر معمول نیست. دشمنان از امید مردم ایران عصبانی باشند.
* کشاورزی یکی از وابسته ترین بخش ها است. البته رهایی از اعتیاد سخت است چون به نفع برخی است که واردات داشته باشند، اما باید روی آن زمین بایستید.
*یکی از مشکلات کشور کاهش بهره وری است. ما در این زمینه از کشورهای دیگر عقب هستیم اما داشتن پایگاه تولید می تواند این مشکل را حل کند. دستیابی به پیشرفت اقتصادی عادلانه و حل مشکل فقر تنها با تحریک تولید محقق می شود. تقویت تولید با دانش تضمین می شود. ما می توانیم کسب و کارهای دانش بنیان را توسعه دهیم. کمتر از ۷ هزار کسب و کار دانش بنیان داریم که ۴۵۰۰ مورد آن در حال تولید است.
* اگر دانش خود را بر پایه اقتصاد قرار دهیم، هزینه های تولید کاهش می یابد، بهره وری و کیفیت افزایش می یابد و محصولات رقابتی تر می شوند.
* این شرکت ها بیش از 300 هزار شغل مستقیم ایجاد کردند. به من گفتند در سال 1401 می توان این شرکت ها را به سی درصد رساند که من راضی نیستم. من انتظار دارم این شرکت ها دو برابر شوند. اما شما نباید کسبوکاری ایجاد کنید که خود را فقط دانشمحور و نه در عمل دانشمحور مینامد. در بخش کشاورزی این شرکت ها باید فعال تر باشند.
* نکاتی در مورد نوروز ایرانیان و عید امسال بهار است که گاهی گفتیم. یک نکته آمیختگی این جشن ملی با ذکر و دعا و معنویت است.
* درگیری هایی را بین افراد ملت یا برخی از مسئولان بین خود یا مسئولان با مردم مشاهده می کنیم که اغلب پوچ است و بر اساس عزت نفس، بی تقوایی است که باید کنار گذاشته شود. بسیج عمومی مردم ایران نباید با این درگیری ها از بین برود.
* در ده سال گذشته ما با انباشته ای از چالش های اقتصادی مواجه بوده ایم که باید از آنها خلاص شویم و وسایل آرامش را برای مردم ایجاد کنیم.
* ابتدا باید غذاهای مهم و اساسی در کشور کشت شود تا امنیت غذایی تامین شود. نمی گویم گوجه فرنگی و هندوانه نکارید. اما محصولات اصلی باید ابتدا رشد کنند.
*اقتصاد کشور نباید به تحریم گره بخورد. سیاست های جدید نشان داده است که این درست است. با وجود تحریم ها می توان تجارت بین المللی را افزایش داد و قراردادهای بین المللی منعقد کرد و این اتفاق افتاده است.
* شاید در میان اولین اعیاد سال در بین ملت ها کمتر پیش آمده باشد که عید ملی را با دعا و نیایش همراهی کنند. شب گذشته در ایام نوروز همه اقشار مردم سال را با دعای نوروز آغاز کردند.
absnews
به گزارش ای بی اس نیوز، خلاصه سخنان حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی را می خوانید:
آمریکا بیست سال در افغانستان چه کرد، چگونه از آن خارج شد و چه مشکلاتی برای مردم ایجاد کرد؟ رئیس جمهور اوکراین از چه لحن شدیدی برای خطاب به غرب استفاده می کند. بمباران هر روزه مردم مظلوم یمن را می بینید. عربستان 80 جوان و حتی نوجوان را سر برید.
* مطالباتی که من طرح می کنم خطاب به مسئولین قوا است و به همین دلیل در فضای عمومی طرح می کنم تا مردم در فضای سیاست گذاری های عمومی باشند و خواسته های این حقیر را بدانند و از مردم حمایت کنند. رهبرانی که به این سمت می روند. البته خود مردم نیز در تامین این خواسته ها نقش دارند.
*در دولت های گذشته طرح های مختلفی برای اشتغال زایی اجرا شد که تقریبا همه آنها با شکست مواجه شد. پاشیدن پول بی فایده است.
* رویکردهای رایج، رویکردی را تشویق می کند که اگر به درستی دنبال شود، نشانه های امید بیشتری ایجاد می کند.
*در اقتصاد بحث اصلی تولید ملی است. دولت ها با توجه به شرایط بین المللی تمام تلاش خود را انجام داده اند، اما مسئله اصلی قوه مجریه کشور اقتصاد است.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز