سالم خبر: محمدرضا ظفرکندی وزیر بهداشت و درمان این روزها برای تکمیل حلقه کارآمد معاونان خود با تصمیمات سختی روبروست. مخصوصاً معاونان بسیار حاشیهای که یکی از آنها باید سوارکار خوبی باشد تا بتواند از امواج ایجاد شده توسط لابیگران مؤسسات اقتصادی که اکنون توسط سواران درهای گردان حمایت میشوند، عبور کند. شاید به دلیل همین حواشی و حساسیت ها در این سمت، انتخاب رئیس سازمان غذا و دارو آخرین گزینه او در مقطع کنونی باشد.
در چند روز گذشته، گزینه های محدودی برای ریاست سازمان غذا و دارو مورد بحث قرار گرفته است. زیرا ریاست یک سازمان غذا و دارو ویژگی های خاص خود را دارد و این روزها یافتن گزینه های موثر برای رئیس این سازمان کمی سخت شده است.
یکی از شاخصهایی که برای تاثیرگذاری بر تایید یا رد برخی گزینههای موثر برای تصدی سازمان غذا و دارو به صحبتهای جناحها، درهای گردان و گروههای فشار اقتصادی تبدیل شده است، بحث تضاد منافع است. تضاد منافع اکنون بهانه ای شده است که کسانی که در سمت های وزارت بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو بودند با اشتباهات سیاسی خود سران تضاد منافع را امروز در طرد و طرد می دانستند. تایید برخی از گزینه های پیشنهادی سازمان غذا و دارو. زبان و ادعاهای نامتعارف مطرح می شود و مشکل ایجاد می کند.
بر کسی پوشیده نیست که هم وزارت بهداشت و هم سازمان غذا و دارو تضاد منافع ساختاری دارند، در حالی که ظفر قندی، وزیر بهداشت و درمان چندی پیش به این موضوع اذعان داشت و تاکید کرد که موضوع تضاد منافع منافع یکی از معضلات جدی در حوزه دارو محسوب می شود و خود رئیس جمهور نیز با رفع تعارض منافع و ایجاد کانال سلامت برای خرید دارو به دنبال کاهش این مشکلات است.
وی تاکید کرد: در گذشته مسئولان مواد مخدر در یک فرآیند چرخشی بین صنعت، سازمان و دولت حرکت می کردند.
فارغ از اینکه مسئولین چه کسانی هستند و منظور وزیر بهداشت چه طیفی است، اما بر اساس شنیده های ما به نظر می رسد رفتار، فشارها، رفت و آمدها و حتی هزینه های قابل توجه برخی ذی نفعان این است که تضاد منافع از سوی همین افراد است. که در مقر سازمان غذا و دارو هستند که با سیاست های تحریف شده خود برای خود امپراتوری ساخته اند و صنعت داروسازی را تا مرز نابودی کشانده اند و اکنون مدعی مبارزه با درگیری هستند. جالب است و با این رویه سعی در ترور شخصیت های برجسته برای تصدی ریاست سازمان غذا و داروی عربستان دارند.
ناکارآمدی ستاد سازمان غذا و دارو، ماجراهای ریز و درشت اقدامات و تصمیمات اعضای آن، رانت های نامحدود و متعاقب آن تشکیل پرونده های قضایی در حوزه دارو به ویژه واکسن در عصر کرونا. کتابی بسته است که اگر باز شود در دوران سعید نمکی به عنوان وزیر بهداشت نقطه سیاهی محسوب می شود، اما برخی از بازیگران و گروه های فشار و ذینفعان کلمه «تضاد منافع» را به چوبی تبدیل کرده اند. آنها می توانند از هر طیف یا نامزد ریاست جمهوری استفاده کنند سازمان غذا و دارو در حال تپش است و وضعیت به گونه ای شده است که رهبران تضاد منافع که در بدترین شکل حکومتی خود هستند، حتی کسی را برای هدایت آنها پیدا نکرده اند. . شخص معتبری که برای این پست به عنوان انتخاب خود معرفی می کند و با صدای بلند برای ترور شخصیت دیگران و تضاد منافع فریاد می زند.
به نظر می رسد کسانی که در حال حاضر در دوره تنفس پس از ترک مشاغل دولتی در بخش خصوصی مشغول به کار هستند و این به عنوان تضاد منافع نهایی تلقی می شود، امروز در تلاش هستند تا برخی از گزینه ها را از لیست سازمان غذا و دارو حذف کنند. آنها قصد دارند یک بار دیگر پدیده درهای گردان را برجسته کنند.
با توجه به وضعیت ناپایدار، شکننده و تقریباً ورشکسته عرضه و تولید، بعید به نظر می رسد که محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت با سوابق و نامی که در دوره ریاست جمهوری از خود برجای گذاشته، فرد یا افراد مورد تایید این طیف باشد. صنایع دارویی کشور که متضرر شدند، یکی از سیاست هایشان انتصاب ایشان به سمت سازمان غذا و دارو بود. اما از آنجایی که حساسیت این مأموریت به حدی است که با کوچکترین اشتباهات در سیاست گذاری می تواند زندگی بسیاری از مردم را هدف قرار داده و مختل کند، بنابراین وزیر بهداشت علاوه بر انتخاب مدیر ذیصلاح، با احیای غذا و دارو نظام و تعریف رسالت نظام اساسی غذا و دارو به عنوان بازگرداندن نقش و جایگاه نظارتی این سازمان و شفاف سازی گسترده در این حوزه می تواند مرهمی برای نظام خسته دارویی کشور باشد.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17332/%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D9%87-%D8%B3%D9%86%DA%AF%DB%8C%D9%86-%D8%B3%D8%B1%D8%A2%D9%85%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D8%B6%D8%A7%D8%AF-%D9%85%D9%86%D8%A7%D9%81%D8%B9-%D8%B1%D8%AF-%D8%AA%D8%A7%DB%8C%DB%8C%D8%AF-%DA%AF%D8%B2%DB%8C%D9%86%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D8%BA%D8%B0%D8%A7-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز