14:06 – 04 نوامبر 1403
سامانه املاک و مستغلات یکی از مهمترین اقدامات در شناسایی خانههای خالی به حساب میآید. ایجاد این سامانه با هدف کاهش ازدحام مسکن و در صورت همکاری مسئولان، بخشی از خانههای خالی را طی سه سال گذشته انجام داده است. احتکار شده توسط صاحبان آنها می توانست در حال حاضر پیدا شود و در بازار عرضه شود و بازار آرام شود، اما خرابی برخی از دستگاه ها در این مدت باعث شد تا سیستم نتواند تکمیل و تکمیل شود.
در همین راستا قاسمی کارشناس مسکن در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های ای بی اس نیوز ؛ اظهار داشت: سامانه املاک و سرپناه یکی از مهم ترین گام ها در راستای کنترل و شناسایی منازل خالی است و در صورتی که افراد اطلاعات خود را در این سامانه وارد کنند. با گذشت زمان، شاهد بهبود وضعیت بازار مسکن خواهیم بود. وی گفت: برخی از مالکان پس از گذشت یک سال اطلاعات خود را وارد این سامانه نکردند و همین امر موجب شد تا پس از مدتی مشمول مالیات شوند.
وی گفت: در صورتی که مالکان اطلاعات خود را در این قسمت وارد کنند و علاوه بر آن منازل آنها خالی تلقی نشود، تخفیف برای آنها در نظر گرفته می شود.
وی هدف از اجرای این کاهش ها را کمک به اقشار پایین جامعه و مستاجران عنوان کرد. وی بیان کرد: مالکانی که با مستاجران خود کنار بیایند و قراردادهای بلندمدت ببندند و یا ملک خود را به افرادی که از نظر نهادهای مختلف فقیر و فرودست تلقی می شوند اجاره دهند، قطعا از این کسر مالیات و معافیت برخوردار خواهند شد.
وی بیان کرد: این معافیت ها مشوقی برای تشویق سایر مالکان به عقد قراردادهای بلندمدت می شود.
وی با اشاره به اینکه وضعیت اجاره در شهرهای بزرگی مانند تهران اصلا جالب نیست و مشکلات زیادی را ایجاد کرده است، گفت: بخش زیادی از واحدهای نوساز پایتخت همچنان خالی است و برخی از آنها خالی از سکنه به نظر می رسد. من ندیدهام که با وضع مالیات بر مسکن خالی، بتوان این واحدها را به بازار عرضه کرد و در نتیجه قیمتها را تا حدی کاهش داد که فقط از طریق سیستم مسکن امکانپذیر باشد.
وی یادآور شد: اگر نهادها از جمله سازمان ثبت احوال با سامانه املاک و مسکن همکاری نکنند باعث تاخیر در برنامه ریزی برای بازار مسکن می شوند و نمی توان اقدامات کاملی برای بهبود وضعیت بازار مسکن انجام داد.