اخبار اقتصادی روز

رفتار عجیب بازار اجاره! -ایسنا

بررسی رشد ماهانه اجاره بهای مسکن در سراسر کشور طی مهرماه امسال حاکی از افزایش 6.1 درصدی نسبت به شهریور ماه است که بیشترین افزایش در سال جاری است. معمولا با فرا رسیدن فصل پاییز بازار اجاره بها آرام می گیرد اما از سال گذشته به دلیل رکود خرید و فروش ملک و تورم عمومی قیمت اجاره بها روند صعودی داشته است.

در طول سه سال گذشته، برای کمک به مستاجران، دولت برنامه هایی را اجرا کرده است که شامل پرداخت وام مسکن و تعیین سقف اجاره در اردیبهشت ماه امسال سقف افزایش اجاره بهای مسکن نسبت به اجاره بها در سال 1400 در تهران حداکثر 25 درصد، در کلانشهرهای بالای یک میلیون نفر 20 درصد و در سایر شهرها 15 درصد تصویب شد. . همچنین 100 میلیون تومان به مستاجران در تهران، 70 میلیون تومان به مراکز استان ها و 40 میلیون تومان به شهرهای بالای 200 هزار نفر. وام مسکن پرداخت شده.

بر اساس گزارش مرکز آمار، نرخ رشد ماهانه نرخ اجاره بها در سراسر کشور در اردیبهشت 2.5 درصد، خرداد 2.3 درصد، تیرماه 3.8 درصد، مردادماه 2.9 درصد، شهریور 3.5 درصد و مهرماه 6.1 درصد است. .. شده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، نرخ اجاره مسکن در این ماه در کل کشور 6.1 درصد و در شهر تهران 7 درصد نسبت به شهریورماه افزایش یافت که بالاترین نرخ تورم ماهانه اجاره در هر دو بخش در سال جاری است. به نظر می رسد اثر کاهش بازده سرمایه در بخش خرید و فروش مسکن در شهر تهران در قالب تسریع تورم اجاره بها نمایان شده است.

از سوی دیگر، تورم ماهانه اجاره بها در کل کشور 6.1 درصد و تورم نقطه به نقطه اجاره بها (از مهر 1400) 36 درصد گزارش شده است. بر اساس اعلام بانک مرکزی تهران، قیمت اجاره بها نسبت به شهریور ماه امسال ۷ درصد و نسبت به شهریور سال گذشته ۴۱ درصد افزایش داشته است.

رفتار عجیب بازار اجاره!

با رشد اجاره بها در سال گذشته، اجاره بها 1.7 برابر قیمت مسکن افزایش یافته و P به R به 30 رسیده است، اما همچنان نسبت به گذشته 50 درصد زیان دارد. این بدان معناست که فردی که به قصد اجاره به جای خرید ملک سرمایه گذاری می کند، سود کمتری نسبت به چهار سال قبل خواهد داشت. بنابراین، تا زمانی که نرخ اجاره نسبت به ارزش ملک معقول نباشد، سرمایه گذاری در بخش خرید و فروش و همچنین ساخت و ساز راکد خواهد بود.

انتهای پیام

اما همانطور که آمارها نشان می دهد، تعیین محدودیت نتوانست از رشد قیمت در بازار اجاره جلوگیری کند. بازار اجاره معمولا دیر به جهش قیمت مسکن واکنش نشان می دهد، اما به مرور زمان تحت تاثیر تحولات قیمت مسکن و تورم عمومی قرار می گیرد. نرخ اجاره بها در چند سال گذشته مقداری از عقب ماندگی نسبت به قیمت مسکن را جبران کرده است، اما هنوز به حد نصاب نرسیده است.

مصاحبه P به R ارزش سرمایه گذاری در ملک را نسبت به درآمد اجاره و توجیه آن در رابطه با قیمت مسکن نشان می دهد. این نسبت تا سال های اخیر حدود 20 بود، اما با رشد قیمت ها در چهار سال گذشته، این نسبت به 40 رسیده است، یعنی ارزش سرمایه گذاری ملک برای درآمد اجاره به نصف کاهش یافته است.

در حال حاضر مسکن به عنوان سنگین ترین اقلام بودجه خانوار 60 درصد درآمد خانوارهای تهران را به خود اختصاص می دهد که به 1.3 برابر حد مجاز رسیده است. این تخمین مربوط به جولای 1401 است و بر اساس رشد از آن زمان، این تعداد بیشتر شده است. بر اساس اعلام مرکز آمار، قیمت مسکن در سراسر کشور در مهرماه امسال نسبت به شهریور ماه امسال 6.1 درصد و نسبت به مهرماه سال گذشته 36.3 درصد افزایش داشته است. رشد قیمت مسکن در شهر تهران در شاخص های ماهانه و سالانه به ترتیب 0.7 و 44.7 درصد بود.

در شهر تهران بر اساس شاخص بانک مرکزی، رشد ماهانه اجاره بها در اردیبهشت ماه 1.9، خرداد 2.7، تیر 4.5، مرداد 4.6، 13 شهریور 6 درصد و مهر 7 درصد بوده است.

منحنی اجاره بها در شرایطی به سمت بالا حرکت می کند که درآمد بسیاری از مستاجران به تناسب افزایش نیافته است. از سوی دیگر انتظار می رفت با نیمه دوم سال و پایان یافتن پیک جابجایی، بازار اجاره بها آرام شود، اما با توجه به تاثیر تورم عمومی و جبران عقب ماندگی نسبت به قیمت مسکن، کاهش یافت. مسیر متفاوت از انتظار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *