یکی از اعضای کمیسیون صنایع و معادن شورای اسلامی، موفقیت میدانی و سختی های انتخابات را علت و شرط دانست و گفت: برای حضور بالا باید اجازه ورود همه اقشار و امثال آن به میدان داده شود. انتخابات، زیرا اگر طیف خاصی باشد، اگر وارد میدان انتخابات شود، بهانه را از دست دشمن میگیرد و تشویق مردم را میگیرد.
مصطفی رضا حسینی قطب آبادی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در خصوص مولفه های ایجاد حضور پررنگ مردم در انتخابات آتی کشور، اظهار کرد: یکی از نکاتی که رهبری در دیدارهای اخیر خود با نمایندگان و پیش از این در بحث انتخابات به آن اشاره کردند، بحث انتخابات است. مشارکت مردم و رقابت سالم است و توصیه ایشان این بود که ما نمایندگان پارسال طوری رفتار و عمل کنیم که مجلس انقلابی را زیبا کنیم.
دشمنان به دنبال تضعیف انتخابات هستند
وی ادامه داد: موضوع مهم پیرامون بیانات مقام معظم رهبری بحث حضور مردم در انتخابات، نحوه حضور و مشارکت حداکثری است که کشور به شدت به آن نیاز دارد. کشورهای اروپایی و آمریکایی جوی ایجاد کرده اند و مثل همیشه به دنبال این هستند که شرکت در انتخابات و رویدادهای کشور کم شده و همین امر باعث می شود به نقشه های خود علیه ما ادامه دهند و اکنون منتظر مهمترین چیز هستند. رویداد جاری سال در تضعیف انتخابات قوه مقننه بسیار مهم و حساس است.
نماینده مردم شهربابک در شورای اسلامی با بیان اینکه طبیعی است که در انتخابات آینده بحث های داغی بر سر حضور کم مردم باشد، اما در واقع اینطور نیست، گفت: موفقیت در این عرصه و امتحان سختی دارد. دلیل و شرط؛ برای مشارکت، همه اقشار باید اجازه ورود داشته باشند و همه سلیقه ها باید وارد حوزه درخواست شوند. اگر بخواهند از شبه خاصی بخواهند وارد عرصه انتخابات شود و صلاحیت ها به گونه ای رد شود که شبهه ایجاد کند، این بهانه دست دشمن را می دهد و مردم را تشویق می کند که صلاحیت ها را تایید کنند و اجازه دهند. احزاب، گروه ها و افراد برای ورود به عرصه انتخابات.
باز شدن فضا به معنای ورود افراد بدون قید و شرط نیست
رضا حسینی در عین حال خاطرنشان کرد: باز شدن فضا به این معنا نیست که خدای ناکرده کسانی که صلاحیت ندارند وارد عرصه شوند، نه اینطور نیست و هیچکس چنین چیزی نمی خواهد، چون ما داده ایم. آنقدر شهید و آنقدر آزمایش برای این نظام طراحی شده است که نمی خواهیم 43 سال تلاش را به کسانی بسپاریم که صلاحیت ندارند.
وی افزود: نکته ای که بعد از 38 سال کار سیاسی و انتخاباتی می خواهم به آن اشاره کنم این است که باید دید افرادی که وارد عرصه انتخابات می شوند چه کسانی هستند، قطعا افرادی که وابسته به سازمان های جاسوسی هستند و در واقع با دشمن هستند. و کارگران خارجی وارد این عرصه نمی شوند و اگر وارد شوند طبیعی است که رد صلاحیت می شوند. به علاوه کسانی که بیت المال را دستکاری کرده اند و از پول سوء استفاده کرده اند، طبیعتاً جایی در بین مردم ندارند، بنابراین این فرد اصولگرا باشد یا اصلاح طلب و اختلاف سلیقه را باید کنار گذاشت.
نهادهای مرتبط با انتخابات باید هوشیار باشند
یکی از اعضای کمیسیون صنایع و معادن شورای اسلامی یادآور شد: فاجعهای که هماکنون در حال رخ دادن است و بهویژه در شهرستانها احساس میشود این است که عدهای بیمسئولیت به نمایندگی از نهادهای مرتبط و مسئول صحبت میکنند. در شهرها شبهه ایجاد می کنند. اینکه مثلاً فلان نامزد رد می شود که مردم را دلسرد می کند و زنگ خطر را به صدا در می آورد، بنابراین دستگاه های ذی صلاح باید هوشیار باشند و کسانی را که هستند دستگیر کنند. حالا افراد را طبق سلیقه و نظرشان دنبال می کنند، تایید یا رد می کنند. زیرا به نظر من کار چنین افرادی شبیه کار دشمن است که باعث ایجاد تفرقه و دلسردی می شود و این گونه افراد حق اظهار نظر در مورد افراد و نامزدهای پیشرو و خارج از عرف را ندارند.
رضا حسینی در خصوص نقش احزاب در ایجاد مشارکت بالای رأی دهندگان گفت: متأسفانه در کشور ما احزاب به این شکل شکل نگرفتند و شاید یکی از حلقه های مفقوده اصلی در بحث سیاسی کشورمان نبود احزاب خاص باشد. همانطور که در کشورهای دیگر وجود دارد. به عنوان مثال یکی از قدیمی ترین و قدیمی ترین احزاب ما در کشور حزب موتلفه اسلامی است که سابقه فعالیت 60 ساله دارد و پیوسته در همه عرصه ها نفوذ معقول دارد. اما آنچه در کشور اهمیت بیشتری دارد بحث اصولگرایان و اصلاح طلبان است، متاسفانه در عرصه سیاسی حتی در بین خود اصولگرایان و اصلاح طلبان هم وحدتی را شاهد نیستیم.
اختلافات داخلی بین احزاب باعث شد که آنها نقش رهبری خود را ایفا نکنند
وی افزود: اگر به احزاب اصلاح طلب یا اصولگرا فضا داده شود که با بی طرفی نامزدهای خود را برای انتخابات معرفی کنند، اما باز هم اختلاف وجود دارد و مثلاً در یک شهر، 6 کاندیدای اصولگرا در میدان ظاهر می شوند و آنها دچار اختلاف می شوند. در بین خودشان هم این مشکل وجود دارد که کدام یک از این 6 نفر به عنوان نماینده این حزب معرفی می شوند و بقیه پشت سر او قرار می گیرند و این مشکلات در طیف اصلاح طلبان نیز وجود دارد و این موارد مانع از اعضا شد. از ایفای جسورانه نقش هایشان.
عضو کمیسیون صنایع و معادن شورای اسلامی افزود: این افراد برای ورود به عرصه باید معیارهایی برای احراز صلاحیت داشته باشند اما در اکثر مواقع افرادی که وارد می شوند رعایت نمی کنند و این تعدد کاندیداها آرا و نماینده را خرد می کند. با چند رای بالا میآید، اما باز کردن این فضا بسیار مهم است تا جریانها بتوانند سلیقههای مختلف مورد نیاز جامعه را به مردم خود عرضه کنند. امروزه جوانان سبک هایی را می پسندند که با نسل جوان و علم و فناوری روز سر و کار دارند و نمی توانند با افرادی که عقاید و نظرات قدیمی و سنتی دارند کار کنند و بر این اساس طبیعی است که شانسی از خود نشان ندهند. برای حضور در عرصه انتخابات، پس باید همه جوانب را در نظر گرفت.
اختلاف سلیقه در انتخابات را باید کنار گذاشت
رضا حسینی با بیان اینکه به عنوان نماینده مردم به دوستانم و دلسوزان ایران و مردم و نظام می گویم که اختلاف سلیقه فردی را کنار بگذارند، گفت: مردم فارغ از بحث قدرت و مناصب. که ممکن است در دست آنها باشد باید بدانند که مهمترین مسئله حفظ کشور و نظام است. همچنین باید به این نکته توجه کنند که بسیاری از مردم برای مشاهده ناآرامی در کشور پشت مرزها پنهان می شوند و دست به اعتصاب می زنند.
وی در پایان تاکید کرد: هم منتخبان و هم رای دهندگان و هم کسانی که در جایگاه تصمیم گیری برای احراز صلاحیت هستند باید هوشمندانه عمل کنند و بهانه ای به دست نیاورند زیرا اگر اینطور باشد قطعا مشارکت افزایش می یابد و باید انتخابات پرشور و موثری داشته باشیم. و در کنار آن باید مجلسی قوی با نظریات و نظرات مختلف داشته باشیم که به امید خدا مشکلات کشور را به سر منزل مقصود برساند.
انتهای پیام