به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، احمد جزایری کارشناس صنعت پتروشیمی در کارگاه آموزشی نقش صنعت پتروشیمی در توسعه پایدار که در حاشیه هجدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست برگزار شد، به مقایسه رشد اقتصادی و رشد اقتصادی پرداخت. توسعه اقتصادی گفت: رشد اقتصادی با تاکید بر تولید ناخالص داخلی. مصرف نگاهی کوتاه مدت به کمیت دارد، اما توسعه اقتصادی با تاکید بر کیفیت نگاهی بلندمدت و درونزا دارد.
وی افزود: با تداوم توسعه، اقتصاد، فناوری و سیاست باید به سمت توسعه پایدار حرکت کند. این کارشناس صنعت پتروشیمی ادامه می دهد: کشوری در حال حرکت به سمت توسعه پایدار است که سه حوزه اجتماعی، اقتصاد و محیط زیست را به صورت همزمان و موازی مورد توجه قرار دهد.
جزایری سرمایه انسانی، مدیریت مصرف و کربن زدایی را معیارهای پیشبرد توسعه پایدار برشمرد و گفت: بر اساس اجلاس آب و هوای سازمان ملل متحد که به عنوان بیست و هشتمین اجلاس آب و هوای امارات متحده عربی شناخته می شود، پیش بینی می شود تا سال 2030، کشورهای جهان ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر خود را سه برابر کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر در ایران 5.5 میلیارد دلار گاز در فلر سوزانده می شود که این اتلاف ثروت است و باید به سرمایه تبدیل شود.
این کارشناس صنعت پتروشیمی تولید 8 محصول اصلی پتروشیمی با ظرفیت تولید سالانه حدود 32 میلیون تن در ایران را برشمرد و گفت: ارزش بازار صنعت پتروشیمی جهان در سال 2023 بدون احتساب پایین دستی، 617 میلیارد دلار بوده است که یک رقم است. این رقم با متوسط رشد 5/7 درصدی در سال 2032 به یک هزار میلیارد و 162 میلیارد دلار می رسد.
به گفته جزایری، محیط زیست یکی از چالش های توسعه صنعت پتروشیمی است و با توجه به رشد این صنعت در سال های آینده، باید توجه ویژه ای به حل این چالش شود.
بر توسعه زنجیره ارزش سازگار با محیط زیست، مدیریت منابع و هزینه، کاهش شدت مصرف انرژی، مدیریت ضایعات، توسعه صنعت سبز و رعایت قوانین بین المللی محیط زیست برای توسعه پایدار در توسعه صنعت پتروشیمی تمرکز داشت.
یک کارشناس صنعت پتروشیمی درباره کربن زدایی در صنعت پتروشیمی گفت: شرکت هانی ول اخیرا از نوعی فناوری رونمایی کرده است که علاوه بر افزایش راندمان پروپیلن و اتیلن، انتشار دی اکسید کربن را تا 50 درصد کاهش می دهد.
absnews