رشد 41 درصدی تجارت ایران و عمان/با هدف تجارت 3 میلیارد دلاری
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: با توجه به ظرفیتهای موجود در اقتصاد ایران و عمان، میتوان در کوتاهمدت تجارت مشترک دو کشور را تا سقف سه میلیارد دلار توسعه داد.
به گزارش ای بی اس نیوز، غلامحسین شفیع در همایش تجاری ایران و عمان اظهار کرد: آمارها نشان می دهد که صادرات ایران به عمان در سال گذشته 51 درصد و واردات از این کشور 29 درصد افزایش یافته که در مجموع 41 درصد افزایش را در تجارت نشان می دهد.
وی ظرفیت تجارت مشترک دو کشور را بسیار فراتر از این ارقام دانست و گفت: در صورتی که مقدمات لازم برای صادرات کالاهای ایرانی به عمان فراهم شود و واردات برخی اقلام مورد نیاز از عمان نیز امکان پذیر باشد، می توان انتظار تجارت را داشت. از دو کشور افزایش یابد، در کوتاه مدت به سه میلیارد دلار در سال خواهد رسید.
رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به امکان صادرات مجدد کالاهای ایرانی از عمان گفت: برای تحقق این هدف باید زیرساخت های ترانزیتی و حمل و نقل بین دو کشور فراهم شود. ایران می تواند در بخش های مختلف از جمله معدن و دانش روز در عمان فعال باشد و از سوی دیگر ظرفیت خوبی برای همکاری دو کشور در حوزه انرژی وجود دارد.
شفیع افزود: سفر مقامات عمانی و دیدارهای مشترک دو طرف نشان از آمادگی دو طرف برای توسعه همکاری ها دارد و مذاکرات اخیر می تواند مقدمه خوبی برای دستیابی به این اهداف باشد.
به امید توسعه همکاری ها
در ادامه این دیدار فیصل عبدالله – رئیس اتاق بازرگانی و صنایع عمان – نیز بر روابط عمیق دو کشور تاکید کرد و اعلام کرد: هم در حوزه تجارت و هم در زمینه سرمایه گذاری مشترک می توان به توسعه همکاری ما در بخش خصوصی در عمان تلاش می کنیم روابط تجاری بین دو طرف را توسعه دهیم تا در نهایت همکاری ها افزایش یابد.
کارنامه توسعه تجارت مشترک ایران و عمان
در بخشی دیگر از این دیدار، جمال رزاقی – رئیس اتاق مشترک ایران و عمان – نیز زیرساخت های توسعه همکاری های مشترک دو کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: آمارها نشان می دهد که در سال 2013 تجارت مشترک ایران و عمان تنها حدود 220 میلیون دلار بود که در سال 2022 به بیش از یک میلیارد و 800 میلیون دلار خواهد رسید که نشان دهنده رکورد کم توسعه تجارت مشترک بین دو طرف است.
وی ادامه داد: از توانایی همکاری در حوزههای جدید مانند کسبوکارهای دانشبنیان و فناوری اطلاعات گرفته تا بخشهایی مانند همکاریهای پتروشیمی و معدنی و حتی گردشگری و سلامت، حوزههایی هستند که میتوان در سالهای آتی همکاری چشمگیری را در آنها انتظار داشت. . بخش خصوصی ایران در این سالها تلاش کرده است تا مسیری مطمئن برای افزایش همکاریها ایجاد کند و در آینده نیز با قدرت به حرکت در این مسیر ادامه خواهیم داد.
انتهای پیام