به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، سید محمدصادق قنادزاده; معاون سازمان توسعه تجارت در خصوص افزایش صادرات کالا در سه ماهه اول سال 1403 گفت: صادرات کشور در سه ماهه اول هشت درصد رشد داشته است. نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزشی و وزنی حدود 6 درصد رشد صادرات داشته ایم و این روند مثبت در حوزه صادرات در حوزه کشاورزی با شتاب بیشتری تولید شده است که تجربه کرد، رشدی در ارزش حدود 24 تا 25 درصد را ثبت کردیم.
وی ادامه داد: در سه ماهه اول که اکثریت آن به ترتیب قوی ترین رشد در حوزه غلات بوده است. بالای 200 درصد البته تعداد کم است اما رشد آن چشمگیر بوده است. در زمینه میوه های خشک؛ 76 درصد، در زمینه میوه و سبزیجات؛ 23 درصد و در حوزه فرآورده های دامی؛ شش درصد در حوزه گل و گیاه و محصولات خوراکی، زینتی و صنعتی نیز 30 درصد کاهش داشته ایم اما در مجموع؛ صادرات سه ماهه ما از مرز یک میلیارد دلار گذشت و رشد 24 درصدی و وزنی 19 درصدی را تجربه کردیم.
افزایش تولید و قراردادهای تجاری دو عامل افزایش صادرات هستند
معاون سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه یکی از دلایل اصلی افزایش صادرات به طور طبیعی رشد محصولات کشاورزی در سال گذشته بوده است، گفت: به ویژه در حوزه خشکبار با توجه به فصل خوبی که تجربه کردیم، طبیعتاً تولید نیز افزایش یافت.» در نتیجه بازار صادرات رشد کرد.
وی درباره نقش قراردادهای تجاری در افزایش صادرات گفت: سوال بعدی درباره گشایش هایی بود که در قراردادهای تجاری یا روابط بین المللی ما ایجاد شده است. بدیهی است که با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، رشد بسیار خوبی را در حوزه صادرات به ویژه در حوزه کشاورزی شاهد بوده ایم. به هر حال، حدود 36 تا 37 درصد از رشد صادرات محصولات کشاورزی به اتحادیه اقتصادی اوراسیا مرتبط بود.
کاهش 17 درصدی واردات محصولات کشاورزی همزمان با افزایش 24 درصدی صادرات
علاوه بر این، ما در دوره توافقنامه موقت هستیم که یک توافق ترجیحی است و هنوز به توافقنامه تجارت آزاد تبدیل نشده است، قطعاً به این معنی است که وقتی رسماً به توافقنامه تجارت آزاد بپیوندیم و پس از اجرای آن، این امکان وجود خواهد داشت. و فرصتی برای پیشرفت در این زمینه، بیایید ببینیم. در عین حال در بخش واردات نیز در این سه ماهه در بخش کشاورزی افت 17 درصدی را تجربه کردیم.
وی افزود: این رقم نشان می دهد که برنامه ریزی دوستان وزارت جهاد و مجموعه دولت برای ایجاد ذخایر کافی کالا و واردات منجر به تعدیل تدریجی تراز منفی بزرگ سال گذشته شد. کسری بودجه سال گذشته با هدف توسعه ذخایر استراتژیک کشور صورت گرفت. گفتم؛ 24 درصد افزایش صادرات و 17 درصد کاهش واردات داریم که نشان دهنده جهت گیری است. مدیریت درسته
absnews