سخنگوی کمیسیون روابط بینالملل و توسعه تجارت ایران گفت: پس از سفر رئیسجمهور به سه کشور آفریقایی، صادرات ایران به این قاره سرعت گرفته است. صادرات هفت ماهه به آفریقا نسبت به مدت مشابه در سال 1399 185 درصد و در دولت قبل 30 درصد در سال 1398 افزایش یافته است.
به گزارش ای بی اس نیوز، سید روح الله لطیفی گفت: صادرات مستقیم و غیرمستقیم کشور به قاره آفریقا در دولت سیزدهم افزایش یافت و در حالی که در هفت ماهه امسال کاهش مبادلات مستقیم به آفریقا اعلام شده بود، در مقایسه با هفت ماهه سال گذشته بود. سال گذشته که باز هم یک رکورد محسوب می شود و صادرات به این قاره محسوب می شود. بنابراین، داده های آماری برای تنظیم صحیح ریل، جبران تاخیر در برنامه و تلاش بیشتر، شناسایی تنگناها و تسهیل تجارت اعلام می شود. این یک موضوع تخصصی با مولفه ها و متغیرهای زیادی است که باید به آن توجه کرد.
وی افزود: در هفت ماهه نخست سال 2019 در دولت قبل 152 میلیون دلار به آفریقا و در هفت ماهه اول سال 2018 نیز 332 میلیون دلار به آفریقا صادر شده است آفریقا با رشد بیش از 185 درصدی. اما در مقایسه با هفت ماهه سال 1401 که به رکوردی بی سابقه در تاریخ صادرات به آفریقا یعنی 933 میلیون دلار رسید، با کاهش 53 درصدی همراه بود و با سفر رئیس جمهور به سه کشور آفریقایی در تیرماه. 21، پس از چهار ماه کاهش، شاهد رشد و شتاب بودیم، آماده صادرات به آفریقا هستیم.
لطیفی با تاکید بر شتاب صادرات به آفریقا از پایان تیرماه امسال گفت: تا پایان تیرماه صادرات مستقیم ایران به آفریقا به 152 میلیون و 400 هزار دلار رسید که نسبت به عملکرد همین دولت تا پایان تیرماه 1401 کاهش 69 درصدی داشته است. پس از سفر رئیس جمهور و شتاب گرفتن مبادلات تجاری، طی 100 روز 290 میلیون دلار به قاره آفریقا صادر شد و بخش قابل توجهی از ریتم نامطلوب چهار ماهه اول جبران شد.
وی افزود: تنها در مرداد ماه 113.4 میلیون دلار کالا به آفریقا صادر شده است و در شهریور و مهر این میزان 72 و 95 میلیون دلار بوده که صادرات ما در فروردین 29.4 میلیون دلار و در اردیبهشت 48.8 میلیون دلار بوده است. . 42.5 میلیون دلار در ژوئن و 31.6 میلیون دلار در جولای.
خانه صامت سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت ایران تاکید کرد: این آمارها فقط آمار تجارت مستقیم با اظهار صاحب کالا به گمرک است و اگر کالایی به مقصد دیگری صادر شود و مقصد سومی دوباره برای او در نظر گرفته شود. شامل نمی شود و علیرغم رونق صادرات به آفریقا چون حمل و نقل مستقیم و مستمر نداریم و سازوکار نقل و انتقال مالی مانند 55 کشور نیست و تحریم بر برخی معاملات سایه افکنده است، بنابراین این موضوع گنجانده نشده است این به معنای کاهش تجارت است و بخش بزرگی از کالاهایی که دوباره از کشورهایی مانند امارات متحده عربی، ترکیه و عمان مبدا میشوند به مقاصد دیگر صادر میشوند.
وی در پایان گفت: سهم آفریقا از واردات طلای کشور نیز سهم قابل توجهی است که از طریق سایر کشورها انجام شده است. چای، قهوه، کاکائو، مواد معدنی، روغن های صنعتی، تجهیزات و ماشین آلات صنعتی و دارو از جمله کالاهای وارداتی از آفریقا به ایران است که بخشی از آنها مستقیم و برخی دیگر غیر مستقیم وارد کشور می شود. آفریقا به تعادل نزدیک شده است که مقدمه ای برای تجارت پویا با این قاره است. امیدواریم با حل مشکلات حمل ونقل و مالی تا پایان دولت سیزدهم شاهد کسب و کار پنج میلیارد دلاری و پس از آن با سرمایه گذاری مناسب ریلی در این دولت سالانه 10 میلیارد دلار باشیم.
انتهای پیام