اخبار اقتصادی روز

رشد 1.5 برابری صادرات دانش بنیان در 7 ماهه نخست سال/ ایجاد 2 خانه نوآوری و فناوری در خارج از کشور

رئیس مرکز بین المللی تعاملات علمی و فناوری با اشاره به رشد یک و نیم برابری صادرات دانش بنیان در هفت ماهه نخست سال جاری از ایجاد دو خانه نوآور و فناوری در خارج از کشور در سال جاری خبر داد.

به گزارش ای بی اس نیوز، امیرحسین میرآبادی ایجاد و تقویت مستمر عرصه‌های رونق کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و فعال‌سازی بخش خصوصی در عرصه اقتصاد را از مواهب مبارک انقلاب اسلامی دانست که موجب ارتقای ظرفیت‌های کشور در این عرصه می‌شود. علم و فناوری به عنوان یکی از عوامل ایجاد اقتدار در این حوزه است. تعاملات بین المللی کشور موجب شده است، وی خاطرنشان کرد: ظرفیت کسب و کارهای دانش بنیان علاوه بر ارتقای اعتبار علمی کشور و تقویت اقتدار کشور در عرصه مذاکرات بین المللی را نیز به دنبال دارد.

وی با اشاره به پایه‌هایی که انقلاب اسلامی ایران برای رشد و شکوفایی بخش خصوصی ایجاد کرد، افزود: کشور ما در دهه‌های اخیر از نظر اقتصادی به نفت وابسته بود و پس از تاکید مقام معظم رهبری بر تقویت صادرات غیرنفتی و ایشان خاطرنشان کردند که باید اقتصاد را از نفت جدا کنیم و اقتصاد غیرنفتی ایجاد کنیم. به تدریج بسترهای لازم برای نقش بخش خصوصی در اقتصاد، توجه به توانمندسازی بخش خصوصی، خصوصی سازی و… شکل گرفت که همه اینها را می توان از جمله گفتمان های ایجاد شده توسط انقلاب اسلامی ایران دانست.

ایجاد بسترهای جدید در عرصه بین المللی پس از انقلاب اسلامی ایران

رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری خاطرنشان کرد: گفتمانی که پس از انقلاب اسلامی پیرامون تعریف همکاری‌های علمی و فناوری مشترک با سایر کشورها شکل گرفت و امروز با نظر قاطع مقام معظم رهبری و رهبر معظم انقلاب دنبال می‌شود. سیاست های دولت جمهوری اسلامی ایران منجر به شکل گیری جریان و حضور مستمر متخصصان، فناوران و کسب و کارهای دانش بنیان در صحنه بین المللی شده است.

وی با بیان اینکه iHiT بستری برای نقش آفرینی کسب و کارهای دانش بنیان در عرصه بین المللی است، گفت: ما در خانه نوآوری و فناوری ایران (iHiT) در تهران هر هفته پذیرای هیئتی بلندپایه از جمله نایب رئیس پارلمان الجزایر ما وزیر خارجه نیکاراگوئه، رئیس جمهور کوبا، نخست وزیر سوریه، رئیس مجلس ویتنام و غیره هستیم.

میرآبادی ادامه داد: با وجود اینکه هر کدام از این کشورها در حوزه خود توانمندی های خاصی دارند، اما با یک ارزیابی کلی از توانمندی های شرکت های دانش بنیان ما، به لطف بازدید کوتاهی که داشتند، فرصت های همکاری جذابی را به ما ارائه می دهند. به عنوان رشد جدید اقتصاد دانش بنیان.

وی با اشاره به توانمندی هایی که هر سال پس از انقلاب اسلامی تقویت شده است، گفت: به عنوان مثال حدود 20 سال پیش کسب و کارهای دانش بنیان بیشتر استارت آپ هایی بودند که در قالب تیم های کوچک فعالیت می کردند و به مرور زمان این تیم ها رشد کردند و استارت آپ شدند. شرکت‌های کوچک و متوسط، به تدریج توانسته‌اند وارد بازارهای بین‌المللی شوند و طی دو سال گذشته رشد چشمگیری را تجربه کنند.

رئیس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری گفت: با نگاهی به آمار رسمی صادرات شرکت های دانش بنیان در چهار سال گذشته متوجه می شویم که دنیا ما را در حوزه فناوری و دانش پذیرفته است. محصولات مبتنی بر

میرآبادی گزارش داد: میزان صادرات شرکت های دانش بنیان در سال 1397 با رشد 30 درصدی، 600 میلیون دلار (به دلیل شیوع ویروس کرونا)، 300 میلیون دلار در سال 1400 و 600 میلیون دلار در سال 1401 بوده است. 860 میلیون تومان

میرآبادی با اشاره به برند «ایران از نظر فناوری قوی» گفت: برند قدرتمند ایران از نظر فناوری به این معناست که باید اقتدار ایران را از طریق فناوری به دنیا معرفی کنیم و رئیس جمهور ما نیز از این رویکرد حمایت کامل دارد. فناوری در اینجا شامل همه حوزه‌ها از جمله نظامی، کشاورزی، بهداشت، انرژی و غیره می‌شود. ; یعنی افق ایران باید در دنیا قوی و فناورانه باشد و به عبارتی فناوری مبنای اقتدار جمهوری اسلامی ایران باشد.

وی یادآور شد: در سال 1402 خانه نوآوری و فناوری ایران را در تاشکند (ازبکستان) افتتاح کردیم و قسمت عملیاتی کار آغاز شد و همچنین فاز عملیاتی مرکز مشترک نوآوری فناورانه ایران و ونزوئلا را آغاز کردیم اما هنوز باز نشده و در حال آماده سازی است. ; امیدواریم تا پایان سال بتوانیم آن را راه اندازی کنیم.

وی با اشاره به معاونت علمی ریاست جمهوری، توانمندی های جدید صادراتی را در قالب شرکت های مدیریت صادرات برشمرد و گفت: در سال 1402 در تعدادی از کشورها شرکت های مدیریت صادرات راه اندازی می کنیم و تا پایان سال حداقل پنج شرکت شرکت های مدیریت صادرات یا EMC ایجاد خواهند شد که در مناطق مختلف جغرافیایی از جمله آسیا، آفریقا، آمریکای لاتین، آسیای شرقی و غیره پراکنده می شوند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *