رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: تولید و تامین کمباین و تراکتورهای مورد نیاز بخش کشاورزی نیازمند حمایت و همکاری بیشتر دولت است.
وی بیان کرد: کمباین یک ماشین کشاورزی ساده نیست، شاید بتوان آن را کارخانه ای نامید، اما اگر فرسوده باشد زیان تولید را افزایش می دهد.
ذوالفقاری ادامه داد: تراکتور فرسوده باعث افزایش مصرف سوخت، ایجاد آلودگی هوا و خاک و همچنین کاهش عملکرد و تاخیر در تولید محصولات کشاورزی می شود.
رئیس مرکز مکانیزاسیون و توسعه صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: مکانیزاسیون کشاورزی شریان حیاتی کشاورزی سنتی و کشاورزی مدرن یا صنعتی است. و در صورت عدم حمایت، تولیدات کشاورزی کشور در معرض آزمایش قرار خواهد گرفت.
آقای ذوالفقاری مکانیزاسیون کشاورزی را به سه قسمت ادوات، تراکتور و تجهیزات سورتینگ، انواع کمباین و تراکتور غلات و برنج تقسیم بندی کرد و گفت: بیش از 500 شرکت در زمینه تراکتور در کشور فعالیت می کنند، بنابراین در زمینه عرضه آنها مشکلی ندارد.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه درخواست جدی از مسئولان بودجه کشور برای تامین منابع لازم داریم افزود: اگر بخواهیم در افزایش تولید، بهره وری و افزایش تولید موثر باشیم. بهره وری آب ، باید منابع لازم را برای ایجاد، توسعه و ترویج فناوری های جدید در زمینه مکانیزاسیون کشاورزی فراهم کنیم.
آقای ذوالفقاری افزود: در دو ماه پایانی سال گذشته (1401) با همکاری بانک کشاورزی، 2.3 هزار میلیارد تومان منابع در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی در بخش کشاورزی جذب شد.تراکتور، کمباین و یک دستگاه محدود تعداد تراکتور در بخش تجارت خصوصی، اما پرداخت ها به دلایلی انجام نشد.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: از آبان ماه امسال با رفع مشکل سامانه 124 بیش از 2 میلیارد تومان به حوزه ابزار، تراکتور و تراکتور اختصاص یافته است. کمباین و پیش بینی می شود تا پایان سال بیش از 2 هزار و 500 میلیارد تومان پرداخت شود، البته در حوزه تراکتور نیز به دلیل مغایرت فاکتورها و مغایرت در سامانه 124 منابع تامین نشد. به کشاورزان اختصاص داده شده است و امیدواریم به زودی مشکل برطرف شود.
آقای ذوالفقاری مکانیزاسیون کشاورزی را زیرمجموعه های مختلفی عنوان کرد و افزود: زیرمجموعه های مکانیزاسیون در حوزه کشاورزی، باغداری، شیلات، دامپروری، طیور، آبزیان و منابع طبیعی است. بانک کشاورزی.
رئیس مرکز مکانیزاسیون و توسعه صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه شریان حیاتی و اساس توسعه و تغییر از کشاورزی سنتی به کشاورزی صنعتی یا مدرن است؛ وی گفت: در بیشتر کشورهای دنیا منابع ویژه ای برای انتقال فناوری اختصاص داده می شود، زیرا رونق کشاورزی یکی از ارکان اصلی اقتصاد هر کشور است.
ذوالفقاری افزود: ما در تامین غذا و خوراک کشور متکی به خود هستیم، یعنی بیش از 80 درصد از آنچه را که به عنوان خوراک مصرف می شود تولید می کنیم که با توجه به تحریم ها و محدودیت های موجود رقم قابل توجهی است. یکی از مهمترین آنها است. کشورهایی که موفق به تهیه غذا می شوند. البته باید سعی کنیم با استفاده از روش های نوین مکانیزاسیون، ضمن حفظ و افزایش منابع اولیه، ضریب خودمختاری را افزایش دهیم.
وی بیان کرد: همانطور که در همه جای دنیا بخش کشاورزی مشمول یارانه است، مدیران باید تلاش کنند تا تسهیلات با بهره کم به کشاورزان پرداخت شود.
ذوالفقاری افزود: کشور سالانه به حدود 2200 دستگاه کمباین نیاز دارد اما در حوزه غلات تنها 1000 دستگاه کمباین تهیه می شود و سالانه 1200 متقاضی در انتظار دریافت کمباین هستند که البته مسئولیت آن بر عهده وزارتخانه است. کشاورزی است و باید راهکارهایی برای تامین آنها وجود داشته باشد. نیازهای کشاورزان را بپذیرید.
وی با اشاره به اینکه در یک سال گذشته و پس از راه اندازی دفتر ماشین آلات کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی اتفاقات خوبی رخ داده است، گفت: وزارت جهاد کشاورزی با اتکا به توان و حمایت داخلی خود و با ایجاد مشوق ها می تواند وضعیت را بهبود بخشد. کیفیت و افزایش تولید ماشین آلات. کشاورزان باید با توجه به فناوری های جدید کارآمد باشند.
رئیس مرکز مکانیزاسیون و توسعه صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه حدود 60 درصد تراکتورهای کشور بالای 13 سال قدمت دارند و وارد مرحله فرسودگی شده اند، گفت: در حال حاضر 185 هزار تراکتور بالای 13 سال وجود دارد. . 25 سال که با همکاری وزارت حراست اولویت دفع و تعویض است.
آقای ذوالفقاری افزود: سالانه حدود 52 هزار تراکتور از انواع مختلف در کشور مورد نیاز است که از این تعداد 20 تا 25 هزار تراکتور توسط شرکت تراکتورسازی ایران و تعدادی نیز توسط بخش خصوصی تولید و عرضه می شود. تراکتور جویان در گرفتن تراکتور موفق هستند اما از این کار عاجز هستند و روز به روز صف متقاضیان این محصول بیشتر می شود.
رئیس مرکز مکانیزاسیون و توسعه صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در اسفند ماه هر سال نیاز سالانه کشور به ماشین آلات و ادوات کشاورزی بر حسب نوع از تیلر گرفته تا کمباین و تراکتور محاسبه و ساخته می شود. در دسترس. وزارت کشاورزی به عنوان مرجع تولید و عرضه.
آقای ذوالفقاری با بیان اینکه تا سال 1396 انباشت تقاضا وجود نداشت اما از سال 1396 تاکنون 50 تا 60 هزار تقاضا در این حوزه انباشته شده است، افزود: تا چند سال پیش 10 تا 12 هزار دستگاه توسط تراکتورسازی تولید می شد. تولید و عرضه شده است اما در حال حاضر این میزان تولید به 20 تا 25 هزار دستگاه می رسد اما باز هم جوابگوی تقاضا نیست.
آقای ذوالفقاری انحصار تولید را عاملی برای کاهش رقابت، ایجاد انگیزه و ارتقای کیفیت دانست و افزود: یکی از دلایل افزایش قیمت ها و انباشته شدن تقاضا همین انحصار تولید است.
رئیس مرکز مکانیزاسیون و توسعه صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: استاندارد جهانی کارکرد ماشین آلات کشاورزی 10 هزار ساعت کار است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی افزود: زمانی که تراکتور فرسوده می شود، برداشت زمان می برد و کیفیت محصول کاهش می یابد، در حالی که هر تراکتور در صورتی که سن ساخت آن از 13 سال بیشتر شود. فرسوده است، 2 تا 3.5 لیتر سوخت مصرف می کند. این یارانه از تراکتورهای جدید بیشتری استفاده می کند، بنابراین میزان سوخت اضافی مصرف شده توسط 300000 دستگاه به رقم قابل توجهی تبدیل می شود.
ذوالفقاری گفت: تاکنون ردیف اعتباری برای اسقاط ادوات کشاورزی در نظر گرفته نشده است. وی گفت: تا نیمه دوم سال جاری هیچ شرایط و مکانیزمی برای اسقاط تراکتور و کمباین در کشور وجود نداشت، اما از مهرماه امسال با هماهنگی ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل، برنامه ریزی برای جایگزینی و نوسازی ماشین آلات کشاورزی در دستور کار قرار گرفت. در جریان هستند.
وی بیان کرد: در سه سال گذشته میزان تولید تراکتور دو برابر شده است اما تقاضا و تقاضا بسیار زیاد است، بنابراین از وزارت حراست به عنوان متولی تولید و عرضه میخواهیم با جدیت وارد این بخش شود تا کوتاهتر شود. صف انباشت تقاضا