به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، پیام باقری رئیس هیئت مدیره اتحادیه صنعت برق در نشست خبری گفت: بخش قابل توجهی از مشکلات عدم تعادل برق با یک سیاست مناسب قابل حل است.
وی افزود: در برنامه هفتم توسعه هدف رشد اقتصادی 8 درصدی است که با توانمندی ها و توان کشور مطابقت دارد اما دستیابی به آن الزاماتی دارد و یکی از حوزه هایی که می تواند از این رشد اقتصادی حمایت کند صنعت برق است. .
باقری با بیان اینکه بی تردید محرک رشد 8 درصدی بخش خصوصی است، گفت: دولت باید فعالیت بخش خصوصی را تسهیل کند و بین دخالت و نظارت تمایز قائل شود.
وی ادامه داد: آنچه به بخش برق آسیب میزند دخالتهای دولت، قیمتهای اجباری و اقتصاد یارانهای است که مشکلات عدیدهای را در بخش برق ایجاد کرده است و بروز این مشکلات در عدم تعادل بین تولید و تقاضای برق خود را نشان میدهد. .
باقری از موفقیت اتحادیه در ایجاد قراردادهای تیپی خبر داد و گفت: هماهنگ سازی قراردادهای تامین کالا در حوزه حمل و نقل و توزیع یکی از دستاوردهای بزرگی بود که با تلاش اعضای اتحادیه حاصل شد و بخشی از مشکلات را کاهش داد. این منطقه
وی افزود: برای اولین بار قراردادهای تیپ را ثبت و تایید کردیم و فعالان اقتصادی در حوزه حمل و نقل و توزیع فضای قراردادهای یک طرفه را رها کردند.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه صنعت برق گفت: تا پایان برنامه ششم توسعه باید 80 درصد نیروگاه های کشور در اختیار بخش خصوصی قرار می گرفت اما اکنون این رقم 60 درصد است و 40 درصد نیروگاه ها هنوز به بخش دولتی تعلق دارند.
وی ادامه داد: در گذشته سرمایه گذاری توسط دولت انجام می شد اما منابع دولتی دیگر جوابگوی نیاز سرمایه گذاری نیست. منابع مالی در کشور موجود است و محدودیتی برای وجود منابع مالی نداریم، اما برای هدایت منابع مالی به بخش تولید مشکل داریم.
در ادامه این جلسه جعفر جولا نایب رئیس اتحادیه صنعت برق اعلام کرد: در سال 1401 به مبلغ 15 میلیارد تومان و در سال 1402 به مبلغ 30 میلیارد تومان اسناد بیت المال صادر و بخشی از آن حل شد. مشکلات کارآفرینان
وی افزود: با رویکرد خوب توسعه فروش برق در بورس انرژی، شاهد رشد بی سابقه تراکنش های برق در بورس انرژی هستیم به طوری که حجم و ارزش معاملات برق در بورس انرژی در اولین دوره 6 ماهه سال گذشته به ترتیب 2 میلیارد کیلووات ساعت و 640 میلیارد تومان بود که در نیمه نخست امسال به 78 میلیارد کیلووات ساعت و 11 هزار میلیارد تومان رسید.
جولا با بیان اینکه اگر مکانیزم های تبادل انرژی به درستی تعریف شود، قیمت مناسبی کشف می شود، گفت: در این صورت اقتصاد نامتوازن برق تا حدودی اصلاح می شود و رویه های صنعت برق باید اصلاح شود. و بهبود.
وی ادامه داد: لازمه ما این است که تمام برق مشترکین صنعتی با قیمت عادلانه از طریق بورس انرژی تامین شود تا عدم تعادل در بخش مالی برطرف شود و در نتیجه عدم تعادل در تولید و مصرف برق برطرف شود. نیز حل شد.”
absnews