اخبار اقتصادی روز

رشد اقتصادی 8 درصدی ایران ضروری است

یک استاد دانشگاه گفت: درست است که هدف کشور رشد اقتصادی سالانه هشت درصد است، اما ابزارهای تامین مالی ما اجازه رشد بیش از چهار درصدی را نمی‌دهد که باید بخش مالی کشور را از یک بخش مالی سنتی بالا ببرد. به بخش دانش بنیان .

محمدعلی رستگر در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره موضوعات صحبت های جاری خود دیدار رهبر انقلاب با فعالان عرصه تولید وی گفت: درخواست های من عمدتا بر روی توسعه روش های تامین مالی متمرکز بود. در این زمینه باید سیاست‌های سنتی تامین مالی را که باتلاقی هستند و به اهداف خود نمی‌رسند کنار بگذاریم و تحولی در تامین مالی ایجاد کنیم.

وی افزود: لازم است حوزه مالی کشور به سمت تامین مالی دانش بنیان و با روش های نوین هدفمند و بهینه حرکت کند.

یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس درباره نحوه دستیابی به رشد اقتصادی 8 درصدی توضیح داد: در اسناد بالادستی رشد اقتصادی سالانه 8 درصد را دنبال می کنیم اما ابزارهای تامین مالی ما اجازه نمی دهد به رشد بالای 4 درصد برسیم. اگر بخواهیم به رشد هشت درصدی برسیم، باید نگرش تامین مالی را در دو بخش دولتی و غیردولتی تغییر دهیم.

رستگار با بیان اینکه بخش دولتی باید سلطه خود را از بانک ها بردارد، گفت: وقتی از سیاست انقباضی استفاده می کنیم نقدینگی کمتری به جامعه تزریق می شود و چون شرکت های دولتی دسترسی راحت تری به این منابع دارند، مقدار زیادی از وجوه نقد به جامعه تزریق می شود. شرکت. پول نقد به شرکت های دولتی می رود و پول زیادی برای بخش خصوصی باقی نمی ماند. اما این منابع باید به صورت متعادل و بر اساس اولویت ها پرداخت شود.

یکی از اعضای هیئت مدیره شرکت تامین سرمایه مسکن گفت: نقش وزارت اقتصاد باید از متولی تامین مالی عمومی به سیاست گذار و متولی تامین مالی اقتصاد مسکن تبدیل شود. بخش خصوصی وزارت اقتصاد نه تنها وظیفه مدیریت نقدینگی دولت را بر عهده دارد، بلکه باید سیاست هایی را تدوین کند تا در صورت اتخاذ سیاست انقباضی، بخش خصوصی آسیب نبیند.

به گفته روزگار، استارت آپ ها از طولانی شدن فرآیند تامین مالی رنج می برند. در چنین شرایطی یا رشد نمی کنند یا حل می شوند. در این زمینه همچنین خواستار ایجاد موسسات مالی واسطه‌ای جدید با استفاده از روش‌های نوین و فناوری‌های اطلاعاتی برای تسریع در روند اعتبارسنجی و ارزیابی اوراق و ضمانت‌نامه‌ها شده‌ایم. از جمله این مؤسسات می‌توان به بانک‌های جسور، بسترهای تأمین مالی اختصاصی، بازار اوراق قرضه و ضمانت ملی اشاره کرد.

وی به منظور بهبود فضای کسب و کار پیشنهاد کرد که نرخ تورم باید در محدوده نرخ وام بانکی از طریق سیاست های پولی به موقع باشد. اصلاح نظام تامین مالی کشور در بازار سرمایه و بانک‌ها بر اساس مدل‌های اعتبارسنجی و نرخ‌های تعدیل‌شده با ریسک و نرخ‌های شناور مرتبط با تغییرات قیمت‌ها و شاخص‌ها پیشنهاد دیگر من بود.

یکی از اعضای هیات مدیره شرکت تامین مالی مسکن گفت: توسعه روش های جهت دهی اعتبار در زنجیره تولید با استفاده از روش های نوین تامین مالی زنجیره ای در راستای نوآوری های شرکت های مبتنی بر دانش را می توان در دستور کار قرار داد.

رستگار گفت: تناسب اعطای تسهیلات معوق با مالیات های پرداختی بنگاه های اقتصادی از طریق یکپارچه سازی سیستم های مالیاتی و سیستم های اعطای تسهیلات نیز از دیگر پیشنهاداتی بود که در دیدار امروز با رهبر انقلاب ارائه کردم. برخی از پیشنهادات من مورد استقبال مقام معظم رهبری قرار گرفت.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *