به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سازمان برنامه و بودجه کشور، داود منظور در سومین نشست اندیشکده با جمعی از کارشناسان اقتصادی با موضوع «اولویت های نظام برنامه ریزی کشور» گفت: ارتباط با جامعه نخبگان کشور به نفع رهبر معظم انقلاب است که در دیدار اخیر هیئت دولت با ایشان بر این موضوع تاکید کردند.
وی با تاکید بر اینکه این موضوع مورد تاکید رئیس جمهور است، افزود: همه دستگاه ها از جمله سازمان برنامه و بودجه کشور با در نظر گرفتن وظایف و مأموریت های مهمی که برای آن تعیین شده است، باید با اندیشمندان مکاتب مختلف تعامل و همفکری داشته باشند. از علم فکر میکردم باید از نظرات، دیدگاهها و آرای آنها بیشتر برای بهبود رویهها، تصمیمگیریها و سیاستها استفاده شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: در این راستا تاکنون دو جلسه با جامعه نخبگان سازمان برنامه و بودجه کشور در خصوص مسائل اقتصادی برگزار کرده ایم و هدف ما دریافت نظرات کارشناسان و کارشناسان اقتصادی است. فعالان کشور در مورد عملکرد دولت در دو سال گذشته و همچنین پیشنهادات برای دو سال آینده.
وی با اشاره به اینکه در ساماندهی برنامه و بودجه کشور باید رشد اقتصادی را نسبت به سایر موضوعات در اولویت قرار داد، گفت: با توجه به عدم رشد اقتصادی در دهه اخیر، دولت طی دو سال گذشته توانسته گام های خوبی در جهت افزایش رشد اقتصادی کشور بردارد. . و این سیاست ادامه دارد، ادامه خواهد داشت
وی با اشاره به لزوم تحقق شعار سال، افزود: ثبات اقتصادی و کنترل تورم نیز برای دولت و سازمان برنامه و بودجه کشور بسیار مهم است. اما در بین دو موضوع رشد اقتصادی و کنترل تورم، موضوع رشد اقتصادی اهمیت بیشتری دارد و برای افزایش آن مسیر سخت تری در پیش داریم.
معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ظرفیت تولید مازاد زیادی در اقتصاد کشور وجود دارد که دولت سیزدهم طی دو سال گذشته توانسته از آن به خوبی استفاده کند و طی دو سال گذشته رشد اقتصادی سالانه 4.8 درصدی را به ثبت رسانده است. گزارش مرکز آمار ایران
لزوم تمرکز دولت بر بهبود بهره وری و حفظ انضباط اقتصادی
منظور با بیان اینکه برای ثبت رشد اقتصادی بالای 5 درصد در کشور باید انسجام بیشتری در سیاست ها و برنامه ها داشت، گفت: موضوع مهم رشد اقتصادی، فعال سازی ظرفیت ها و افزایش بهره وری اقتصادی است. با توجه به محدودیت های سرمایه گذاری، اگر بیشتر بر ارتقای بهره وری تمرکز کنیم، مسیر رشد بالا باز می شود.
وی افزود: رشد بهره وری مستلزم اصلاحات ساختاری و فرآیندی و همچنین اصلاحات سنجیده قیمتی است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: در زمینه کنترل تورم با توجه به سیاست کنترل نقدینگی و ترازنامه بانک ها موفقیت های خوبی در حال کسب است که پیگیری آنها مستلزم حفظ انضباط اقتصادی در کشور است.
وی افزود: با مدیریت تقاضای ارز و آزادسازی برخی منابع ارزی، سمت عرضه نیز نتایج خوبی را در بازار کنترل شده ارز و در بازار ارز و طلا نشان می دهد. با این حال، بازار ارز همچنان نیاز به احتیاط زیادی برای جلوگیری از تکانه های بیشتر دارد.
معاون رئیس جمهور گفت: توزیع عادلانه درآمد، فقرزدایی و افزایش رضایت مردم از رویکردهای مهم دولت است و برنامه های خوبی در لایحه برنامه هفتم توسعه تدوین شده است.
مشارکت عمومی و خصوصی یکی از حلقه های مفقوده در سیستم برنامه ریزی است
وی احساس مشارکت عمومی و خصوصی را یکی از حلقه های مفقوده نظام برنامه ریزی دانست و گفت: با وجود تاکید بر فعال سازی پروژه های مشارکتی، سازوکار موثری برای ایجاد جذابیت لازم در این بخش وجود ندارد.
وی با بیان اینکه فعال سازی این سازوکار و تعیین ساختار ویژه برای آن در دستور کار سازمان برنامه و بودجه قرار گرفت، افزود: امسال در تلاش هستیم تعدادی از پروژه های عمرانی نیمه تمام را در قالب دولتی – خصوصی به پیش ببریم. شراکت. . مشوق های قانونی خوبی در این بخش وجود دارد که ما باید از آنها نهایت استفاده را ببریم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور سپس از فعال شدن مجدد کمیته تخصیص درون سازمانی با حضور نمایندگان نهادهای ذیربط از جمله وزارت اقتصاد و دارایی خبر داد و گفت: هم در قالب این کمیته و هم در قالب شوراي پول و اعتبار و شوراي اقتصاد، بحث و هماهنگي اقتصادي بين سازمان برنامه و بودجه، وزارت امور اقتصادي و دارايي و بانك مركزي به عنوان اركان اقتصادي دولت در مسير مسير قرار دارد و تقويت خواهد شد.
در جریان اصلاح ساختار بودجه، بنگاه های دولتی به طور ویژه مورد بررسی قرار خواهند گرفت
معاون رئیس جمهور در بخشی دیگر از سخنان خود اصلاحات ساختاری نظام بودجه را یکی از مهمترین برنامه های سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام کرد و گفت: اگرچه این مهم با وجود تاکیدات و الزامات به نقطه مطلوب نرسیده است. برنامه، اما به طور جدی در دوره مدیریت جدید سازمان برنامه و بودجه، اصلاحات ساختاری نظام بودجه را دنبال خواهیم کرد.
منظور افزود: در اصلاح ساختار بودجه، بنگاه های دولتی یکی از نکات محوری است و به صورت ویژه مورد بررسی قرار می گیرد. برخی از شرکتهای فعال در بخش منابع اولیه مانند نفت، گاز و معدن، علیرغم اقدامات ارزندهای در چند وقت اخیر، همچنان نیازمند شفافسازی هستند.
وی گفت: رابطه دولت با این شرکت ها باید بازنگری اساسی و بازنگری شود تا حقوق دولت به طور کامل و کامل رعایت شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: در اصلاح ساختار بودجه باید بودجه ها بر اساس برنامه های عمرانی کشور باشد. در حالی که بودجه های جاری منعکس کننده برنامه نیست.
وی افزود: عدم تعادل بودجه بین استان ها، نهادها و وزارتخانه ها باید به طور جدی اصلاح شود. بودجه ابزار مهم دولت برای برقراری عدالت و تعادل بین مناطق، ادارات و دستگاه های اجرایی است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور از جامعه نخبگان کشور برای مطالعه و ارائه پیشنهادهای علمی، دقیق و کاربردی در زمینه هایی مانند اصلاح قیمت انرژی، آماده سازی زمین، توسعه همه جانبه، اصلاح ساختار بودجه و سایر موضوعات مهم اقتصادی کشور دعوت کرد. کشور. ، از ادامه برگزاری این جلسات. وی در آینده برنامه های مشخصی را اعلام کرد.
در این نشست جمعی از نخبگان اقتصادی، کارشناسان و فعالان اقتصادی به بیان نظرات و دیدگاه های خود پرداختند: محمد نعمتی، اقتصاددان; محمدجواد توکلی، رئیس پژوهشکده امور اقتصادی وزارت اقتصاد؛ روح الله ابوجعفری، مشاور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ همت قلی زاده معاون صندوق ملی مسکن وزارت راه و شهرسازی؛ مهدی محدی بک نظر، رئیس مرکز تنظیم مقررات، سامانه پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان سازمان امور مالیاتی؛ سید مهدی پاکذات، رئیس مرکز تحقیقات توسعه و آینده نگری؛ محمد آتشک، مشاور معاون توسعه مدیریت و امور سازمان برنامه و بودجه کشور؛ سعید حسن زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران؛ حسن چنارانی رئیس امور هماهنگی و تلفیق بودجه و سعید شوالپور معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه کشور از جمله حاضران در این جلسه بودند که به ارائه نظرات و دیدگاه های خود پرداختند.