ابراهیمی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود 10 میلیون زن روستایی و عشایری در بخش کشاورزی تولید می کنند، افزود: یکی از اهداف این موسسه توانمندسازی زنان است تا با همکاری و آموزش مستقل شوند و تولیدات آنها وارد کار شود. بازار. . .
وی راه اندازی حدود 1000 صندوق کوچک برای زنان روستایی را برشمرد و گفت: یکی از دلایل راه اندازی این صندوق ها در استان های مختلف تامین منابع مالی به زنان روستایی و عشایری بوده است تا زنان منابع مالی را به این صندوق ها و تسهیلات در استان وارد کنند. باید به زنان روستایی وام و سپرده داده شود تا این گردش مالی منجر به توسعه مشاغل موجود یا اضافه شدن مشاغل جدید مانند زنبورداری و زنبورداری به سایر مشاغل در بخش کشاورزی شود.
رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، آموزش کشاورزان را از دیگر فعالیت های موسسه آموزش و ترویج کشاورزی برشمرد و گفت: حدود 5 میلیون کشاورز یا تولیدکننده در بخش کشاورزی داریم که اگر آنها را در نظر بگیریم. خانواده ها بخش مهمی از جمعیت کشاورزی است. بنابراین یکی از اهداف ما ارتقای دانش و تغییر نگرش این بخش است.
ابراهیمی افزود: تصمیم گرفتیم کشاورزان را به فناوری روز نزدیک کنیم تا به کشاورزی صنعتی و بهره وری نزدیک شوند.
وی افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر میانگین سنی کشاورزان حدود 53 سال است و این عدد نشان دهنده بالا بودن هرم سنی کشاورزان است، در نتیجه تصمیم ما
بحث جوان سازی این هرم با آوردن جوانان جدید و آموزش دیده است. البته این جوان سازی با آموزش کشاورزان موجود همراه است.
عطله ابراهیمی امضای تفاهم نامه با ستاد کل نیروهای مسلح را مهم دانست و گفت: آموزش سربازان یا سربازان وظیفه یکی از اقداماتی است که نهاد ما به عنوان یکی از نهادهای اصلی در حوزه حرفه آموزی انجام داده است. . در زمینه کشاورزی بدین ترتیب تنها در سال جاری حدود 56000 سرباز را در زمینه کشاورزی آموزش داده ایم تا به تعدادی از جوانان پس از پایان خدمت سربازی فرصت ورود به عرصه کشاورزی را بدهیم. در عین حال این کسب مهارت باعث مهاجرت معکوس جوانان نیز می شود.
وی بخش کشاورزی را به دلیل برخورداری از زمین و البته سودآوری نسبت به بخش های خدماتی و صنعتی برای جذب جوانان مهم دانست و گفت: با امضای تفاهم نامه با وزارت باغبانی، گروه ما توانسته بیش از 11000 کارگر ماهر، تکنسین را به کار گیرد و جوانان را در زمینه کشت محصولات گلخانه ای که یکی از جدیدترین فناوری ها می باشد آموزش دهد و تاکنون این گلخانه ها در سطح 23 تا 24 هزار هکتار در کشور توسعه یافته است. . در کنار این کار روزانه 3500 نفر به عنوان میوهبر و درختکار با اقلیم سردسیری آموزش دیدهایم و توانستهایم کشاورزی را که یکی از مولفههای بخش اصلی کشاورزی است، ترویج دهیم.
ابراهیمی در این خصوص آموزش پنبه کاران را برجسته کرد و گفت: با توجه به سطح کشت پنبه در 17 استان کشور توانستیم 8 هزار نفر را برای پنبه کاران آموزش دهیم. همچنین با امضای تفاهم نامه ای با زندانیان، 10 هزار زندانی را آموزش داده ایم تا پس از آزادی در بخش کشاورزی فعالیت کنند. آموزش زندانیان بخشی از فعالیت های موسسه در زمینه استثمارگران است.
آموزش های رسمی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی شامل آموزش نوجوانان در سطح هنرستان های کشور است، رئیس این موسسه درباره این آموزش ها خاطرنشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی دارای 42 هنرستان در قالب آموزش هنرستان است. در زمینه کشاورزی که توانست 2400 جوان را در این هنرستان ها تربیت کند. هدف این هنرستان ها هم دختران و هم پسران است و می توان آن را گامی مثبت برای احیای نیروی انسانی در بخش کشاورزی دانست.
وی همچنین خطاب به معاونت ترویج کسب و کار موسسه گفت: در حال حاضر 7 هزار مروج داریم و بیش از 62 هزار نفر در وزارت جهاد کشاورزی مشغول به کار هستند. بنابراین آموزش و ارتقای کارگران جهاد کشاورزی نیازی است که توسط موسسه رفع می شود. بخش ترویج در انتقال دانش و فناوری کشاورزی بسیار مهم است. در حال حاضر 250 طرح تحقیقاتی ترویجی در دست اجرا داریم و آخرین یافته های علمی را به عنوان الگو در مزرعه پیاده سازی کرده و پس از تایید به کشاورزان منتقل می کنیم.
ابراهیمی رسانه را ابزار اصلی آموزش و ترویج دانست و تاکید کرد: رسانه در ارتقای دانش و مهارت موثر است. رسانه های دیداری، شنیداری و مجازی قابلیت هایی هستند که توانسته ایم از آن ها برای انتشار دانش کشاورزی استفاده کنیم. یکی از این قابلیت ها برنامه رشد شبکه آموزش است که در حدود سه سال در کشاورزی برجسته بوده است. و 9200 دقیقه از طریق این برنامه اطلاع رسانی کردیم. پوشش برنامه های صداوسیمای استانی، مستند، نماهنگ و برنامه های میانی، شبکه ملی برکت از دیگر فضاهایی است که مجموعه ما توانسته در حوزه رسانه از آن بهره ببرد.
وی در پایان ضمن اشاره به 250 مطلب مکتوب در حوزه کشاورزی و رسانه ای که درباره تالار ترویج کشاورزی نوشته شده است، سامانه تالار ترویج کشاورزی را منبع رایگان ارزشمندی دانست که شامل نشریات، آموزش، کتاب و … است. که دارای 7000 فیلم مستند است که آموزش های مرتبط با دغدغه های کشاورزان را ارائه می دهد و 55 اپلیکیشن همراه یا اپلیکیشن توسعه یافته با موضوعاتی مانند کنترل آفات و اقتصاد کشاورز طراحی و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.
باید بگویم؛ برنامه رویش به تهیه کنندگی علیرضا سپهرین هر شب ساعت 20:00 از شبکه آموزش سیما پخش می شود.