سال 1401 نام تولید را بر اساس دانش و ایجاد اشتغال انتخاب کرد، سالی که بسیاری از صنایع با استفاده از آن به رشد خود دست یافتند، یکی از این صنایع صنعت پتروشیمی بود که توانست بهره وری را افزایش دهد و فروش خام را کاهش دهد.
به گزارش ای بی اس نیوز، شرکت های دانش بنیان در سال های اخیر خیلی زودتر از سایر صنایع سهم و جایگاه خود را در صنعت نفت باز کرده اند، در این بین صنعت پتروشیمی پیشروی چشمگیری در این روند داشته است و امروزه شرکت های دانش بنیان و فناوران. نقش مهمی در افزایش کمیت تولید و دسترسی به دانش فنی و تامین تجهیزات و نیازهای فنی صنعت پتروشیمی دارند.
شرکت های دانش بنیان در شرایط تحریم و فشارهای مختلف اقتصادی توانستند تحریم ها را بشکنند و صنایع مختلف از جمله پتروشیمی را در طرح ها و طرح های هاپ دوم و سوم از پیش برنامه ریزی شده یاری کنند.
اتفاق مهمی که در بحبوحه تلاش توسعه دانش بنیان در صنعت نفت به ویژه صنعت پتروشیمی رخ داده است، تکمیل زنجیره ارزش تولید محصول و جلوگیری از خام فروشی و همچنین سود سرشار برای کشور است.
صنعت پتروشیمی ایران به رتبه اول منطقه رسید
صنعت پتروشیمی ایران با بررسی و ارزیابی مناسب بازار و آنچه در قالب هاپ دوم و سوم خود و پس از آن پیشبینی کرده است، در تلاش است تا محصولات خود را فراتر از هشت محصول اولیه و اساسی یعنی متانول، آمونیاک، اتیلن، پروپیلن، تنوع بخشد. بوتادین و BTX برای تامین بنزن، تولوئن و زایلن است و در این بخش است که کسب و کارهای دانش بنیان وارد میدان شده و پیش بینی می شود صنعت پتروشیمی ایران در سال 2026 (1404) با ظرفیت تولید سالانه 57 میلیون تن برنامه های هدفمندی را اجرا کند. به مقام اول در منطقه دست یابد.
نجات صنعت با استفاده از پایگاه های دانش
به گفته کارشناسان این حوزه، آنچه امروز هدف مهم و آتی صنعت پتروشیمی محسوب می شود، توسعه صنایع تکمیلی با هدف کاهش خام فروشی در صنعت پتروشیمی است. با استفاده از دانش و فناوری می توان صنعت را از عقب ماندگی و فرسودگی نجات داد. برای رسیدن به این اهداف اقدامات متعددی انجام شده است. به عنوان مثال مراکز نوآوری در مجتمع های پتروشیمی مساعد برای آینده این صنعت راه اندازی شده و اقداماتی نیز برای ارزیابی میزان حرکت شرکت ها به سمت دانش انجام شده است.
امروزه هدف توقف فروش نفت خام و استقلال اقتصادی یکی از پیش نیازهای اجرای پروژه های صنعت پتروشیمی و اجرای پروژه هایی با هدف تکمیل زنجیره ارزش و انجام پروژه ها، فعال سازی صنایع کوچک و صنعتی است. و پارک های شیمیایی برای این منظور بوده است.
بر اساس ارزیابی ها، ظرفیت حدود هشت میلیارد دلاری طرح های فعال در صنعت پتروشیمی برای ورود شرکت های فناور و دانش بنیان وجود دارد که در صورت عدم استفاده شرکت های داخلی، این فرصت در اختیار خارجی ها قرار می گیرد. کار خیر میدانی دانش بنیان در صنعت پتروشیمی به کار گرفته شده است، اما انتظار می رود شرکت های فناوری و دانش بنیان ایرانی به سطوح بین المللی برسند.
یکی از راهبردهای صنعت پتروشیمی حرکت به سمت تولید محصولات پایین دستی ارزش آفرین است که در این زمینه بحث های زیادی وجود دارد و چهار پارک در پارسیان، ماهشهر، عسلویه و مکران طراحی شده که در حال تحقق است.
رشد سالانه 4.5 درصدی تقاضای جهانی برای پتروشیمی
بر اساس پیش بینی، تقاضای جهانی محصولات پتروشیمی سالانه حدود 4.5 درصد افزایش می یابد، در حالی که افزایش تقاضا برای فرآورده های نفتی رو به کاهش است، بنابراین باید فرآورده های نفتی و گازی کشور را به سمت توسعه صنعت پتروشیمی سوق داد و ایجاد کرد. ارزش بیشتر .
بر اساس برنامه ریزی های انجام شده ظرفیت صنعت پتروشیمی از 90 میلیون تن فعلی در 10 سال آینده به نزدیک به 200 میلیون تن در سال خواهد رسید و دو برابر خواهد شد که نقش تعیین کننده ای در ورود ارز به کشور در دوران تحریم خواهد داشت. . .
در حال حاضر بیش از 180 بنگاه داخلی با هدف راهاندازی خطوط و طرحهای جدید، افزایش بهرهوری، تقویت و حمایت از صنایع داخلی و انجام تحقیقات و تحقیقات در زمینه رفع مشکلات کارخانهها، تولید و صدور مجوز و دانش فنی فعال هستند. تحقیقات کاربردی در بی شک استفاده از پتانسیل دانش بنیان ها در این زمینه می تواند برای انجام اقدامات بیشتر در زمینه خودکفایی علاوه بر ارز زایی بسیار مفید باشد.
انتهای پیام