به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اتاق بازرگانی ایران، کمیته ارزی اتاق ایران در آخرین جلسه خود در خصوص ایجاد مجمع ارزی در مرکز مبادلات ارزی طلا و ارز و کمیته بررسی و تبادل نظر شد. اعضا به توافق رسیدند که با فعالیت این انجمن موافقت کردند. مشروط بر اینکه ظرف مدت 6 ماه تعداد معینی از اتحادیه ها واحد پول را با همان ارز مبادله کرده و ضمن شناسایی مشکلات احتمالی نسبت به رفع آنها اقدام کنند.
به گفته اعضای کمیته، این مجمع که با هدف تامین ارز با نرخ توافقی ایجاد شده است، می تواند راهگشا باشد و با توجه به اینکه به پیشنهاد اولیه بخش خصوصی ایجاد شده است، باید از آن حمایت شود تا می توان کاستی ها را شناسایی و برطرف کرد.
کیوان کشفی، رئیس کمیسیون ارزی مجلس درباره این طرح گفت: بخش خصوصی از ابتدا به دنبال تامین ارز با نرخ توافقی بوده است، بنابراین ایجاد سامانه ای که بتواند این فرآیند را اجرا کند، تصویب شده است. در این بین لازم است کارمزد بانک ها در روند کاری مجمع اجماع اعلام شود و میزان آن به گونه ای باشد که استفاده از این سازوکار را جذاب کند.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر باید تا زمانی که مجمع ارزی در مرحله آزمایشی است، بتوان از روش های دیگری نیز برای تسویه تعهدات ارزی استفاده کرد.
عضو هیئت مدیره اتاق ایران ادامه داد: برای دستیابی به بهترین نتیجه از اجرای این طرح، باید هر 15 روز یکبار وضعیت فعالیت سامانه را ارزیابی کنیم.
پیام باقری، نایب رئیس اتاق ایران نیز در این نشست حضور داشت و گفت: اتاق ایران از مدت ها قبل به دنبال راه حلی برای ایجاد بازار پولی توافقی بود و اکنون که این سازوکار شکل گرفته است، باید به جای آن روند اصلاحات را دنبال کنیم. از رد کامل آن »
در این جلسه و بررسی فعالیت مرکز مبادلات ارز و طلا، محمد لاهوتی رئیس کمیسیون توسعه صادرات، احمدرضا فرشچیان رئیس کمیسیون مدیریت واردات و محمدعلی رضایی رئیس کمیته کشاورزی خانه ایران ارائه کردند. دیدگاه های او
در بخشی دیگر از این جلسه بخشنامه بانک مرکزی ابلاغ شده در 9 تیرماه و مصوبه قیمت گذاری و توزیع کالاها با نرخ مصوب برای کلیه کالاهای وارداتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. به گفته اعضای کمیسیون ارزی مجلس شورای اسلامی، بر اساس مصوبه هیات وزیران، داروها، مواد اولیه، تجهیزات و فرآوردههای ضروری پزشکی و همچنین شیر خشک نوزادان از این دستور مستثنی شده است.
احمد آتشوش رئیس انجمن واردکنندگان دارو و محمدرضا فاروقی رئیس کمیسیون گمرک خانه ایران درباره جزئیات مصوبه هیات وزیران و بخشنامه بانک مرکزی توضیحاتی ارائه کردند. به گفته آنها واردکنندگان اقلام مورد نظر مشمول بخشنامه بانک مرکزی نیستند. از سوی دیگر، بر اساس این مصوبه، اگر وزارت ذیصلاح تشخیص دهد کالایی از این مصوبه مستثنی است، باید به بانک مرکزی اطلاع دهد.
در نهایت با توجه به اعمال نادرست مصوبه هیات وزیران و دریافت مابه التفاوت از واردکنندگان دارو بر اساس تفسیر مخالف بانک مرکزی، مقرر شد بررسی های لازم در خصوص این مصوبه را از معاونت مذکور درخواست شود. رئیس جمهور حقوقی، و سپس این موضوع در اولین جلسه کمیته حمایت از کسب و کار مطرح و مورد بحث قرار خواهد گرفت.
absnews