رتبه 75 کشورمان در شاخص آمادگی هوش مصنوعی در جهان/ علاقه سیاستمداران به هوش مصنوعی در حال افزایش است.
پروفسور دانشگاه صنعتی شریف گفت: بر اساس شاخص آمادگی هوش مصنوعی منتشر شده توسط دانشگاه آکسفورد، ایران در بین 181 کشور در رتبه 75 قرار دارد و در خاورمیانه از 18 کشور در رتبه دوازدهم قرار داریم.
به گزارش ای بی اس نیوز، دکتر حمیدرضا ربیعی در نشست تخصصی با موضوع “انسان محوری: اخلاقی و قابل اعتماد” که در سالن همایش های مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت برگزار شد، گفت: بر اساس پیش بینی ها، هوش مصنوعی تا سال 2030 می تواند 15.7 تریلیون دلار تولید کند. طبق آخرین تحقیقات مکنزی، هوش مصنوعی به تنهایی 4.4 تریلیون دلار در سال به اقتصاد جهانی در 63 کاربرد تحلیل شده اضافه می کند، در حالی که کل تولید ناخالص داخلی بریتانیا در سال 2021 معادل 3.1 تریلیون دلار است.
وی هوش مصنوعی را یک فناوری تحول آفرین در کنار فناوری های شناختی و کوانتومی عنوان کرد و ادامه داد: این فناوری در سال های اخیر بخش های زیادی از جمله کشاورزی، بهداشت، تجارت، آموزش، حمل و نقل، توسعه شهری و روابط بین الملل را تحت تاثیر قرار داده است. تاثیر داشته است و عدم توجه به این مفهوم می تواند کشور را از منظر امنیت ملی آسیب پذیر کند.
وی افزود: بر اساس شاخص آمادگی هوش مصنوعی منتشر شده توسط دانشگاه آکسفورد، ایران در بین 181 کشور در رتبه 75 قرار دارد و کشور ما نیز در بین 18 کشور خاورمیانه در رتبه دوازدهم قرار دارد.
این استاد دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به گزارش شاخص های هوش مصنوعی 2023 دانشگاه استنفورد یادآور شد: مهمترین یافته های این گزارش این است که هوش مصنوعی هم به محیط زیست آسیب می رساند و هم به محیط زیست کمک می کند، مدل های هوش مصنوعی فرآیند پیشرفت علمی هستند. در حال افزایش است و علاقه سیاسی به هوش مصنوعی در حال افزایش است.
وی تقویت و سفارشی سازی سیستم ها، تغییر فرآیندهای علمی و نوآوری، کمک به حل مشکلات پیچیده انسانی مانند تغییرات آب و هوایی، اتخاذ تصمیمات منطقی و هماهنگ در مقیاس جهانی و کمک به کاهش و رفع نابرابری ها و فقر را از جمله مزایای استفاده از روش های مصنوعی برشمرد. . کرد و گفت: تمرکز بالای قدرت، توسعه تسلیحات سایبری و نفوذ و کنترل زیرساخت های حیاتی، ناتوانی در کنترل هوش مصنوعی فوق بشری و از بین رفتن ناهمگونی انسانی از جمله معایب این حوزه فناوری است.
ربیعی با اشاره به اینکه ایران جزو 10 کشور برتر دنیا در زمینه آموزش نیروی انسانی است، افزود: اما در تربیت نیروی انسانی توانمند در تعریف سیستم و یکپارچه سازی جزو 50 کشور برتر دنیا نیستیم. آنها را وارد فعالیت های انسانی کنند. زندگی
وی افزود: همچنین ایران جزو 10 کشور برتر دنیا در تولید تحقیقات اثربخش است، اما این موضوع قابل حل نیست و دلیل آن معیوب بودن اکوسیستم نوآوری و فناوری در کشور است و برنامه ای برای آن نداریم. که
استاد دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه در حال حاضر اختلاف نظر وجود دارد که کدام نهاد پیشتاز توسعه هوش مصنوعی است، یادآور شد: شورای عالی انقلاب فرهنگی و مرکز فضایی مجازی در تلاش هستند تا این حوزه را هدایت کنند و در این بین. این جامعه است که از هم پاشیده است، ممکن است و متولیان امر باید به آن توجه ویژه داشته باشند.
وی با اشاره به سرمایه گذاری های جهانی در حوزه هوش مصنوعی گفت: حوادث ناشی از استفاده از هوش مصنوعی در حال افزایش است و از سوی دیگر شاهد بوده ایم که ارزش شرکت های فعال در حوزه هوش مصنوعی به شرح زیر است.
ارزش اپل 3 تریلیون دلار است
ارزش مایکروسافت 2.5 تریلیون دلار است
علی بابا 2 تریلیون دلار ارزش دارد
وی افزود: اینها رقبای ما در هوش مصنوعی هستند.
ربیعی با تاکید بر لزوم رعایت جنبه های اخلاقی هوش مصنوعی گفت: ابزارهای هوش مصنوعی باید دارای ویژگی هایی مانند قابلیت اطمینان، روایی، پاسخگویی، حفظ حریم خصوصی و قابل توصیف باشند.
انتهای پیام