این موضوع در گفتگو با آنا مطرح شد.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خطاب به مسئولان گفت: مالیات باید عادلانه از همه اخذ شود. اما یکی از مواردی که باعث شکایت و پرهزینه شدن صنعت در این بخش شده است، فرار مالیاتی و فشار برای جبران خسارت تولیدکنندگان، از بین بردن بی عدالتی های مالیاتی در صنایع است تا صنایع فعال شوند.
سید عبداللهاب سهل آبادی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص تغییر شرایط مالیات و آثار آن بر صنایع، گفت: اکنون هر مالیاتی است. اعلام نادرست است؛ زیرا زمان زیادی از شروع روش های جدید اخذ مالیات نگذشته است.
وی با اشاره به تصمیم دولت مبنی بر اتکای بیشتر به درآمد مالیاتی در سال 1403 گفت: این روش باید در کشور اجرایی شود تا بتوان درباره آن اظهار نظر کرد. اما همانطور که همه می دانیم صنعت تولید کشور آسیب های زیادی را متحمل شده است. در این شرایط تمام خواسته صنعتگران این است که مالیات را عادلانه دریافت کنند.
سهل آبادی تصریح کرد: باید با عدالت از همه مالیات اخذ شود. درست مثل یک کارمند و یک کارگر، اتحادیه و یک واحد تولیدی هم حتما باید مالیات بپردازند. اما یکی از مواردی که باعث گلایه صنعت گران شده این است که فرار مالیاتی در کشور ما زیاد است.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خطاب به مسئولان گفت: مالیات باید عادلانه از همه اخذ شود. اما یکی از مواردی که باعث شکایت و پرهزینه شدن صنعت در این بخش شده است، فرار مالیاتی و فشار برای جبران خسارت تولیدکنندگان، از بین بردن بی عدالتی های مالیاتی در صنایع است.
مالیات باید در آخرین حلقه زنجیره معاملات وصول شود
وی ادامه داد: به جای اینکه به دنبال مقابله با فرار مالیاتی باشیم، نباید بر مؤدیانی که مالیات خود را صادقانه پرداخت می کنند و در دسترس قانون هستند، فشار بیاوریم. همانطور که در بحث مالیات بر ارزش افزوده قرار بود این مالیات در آخرین حلقه زنجیره تجاری وصول شود اما در نهایت بار مالی بر دوش بخش تولید گذاشته شد.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: ما نمی گوییم این مالیات به جیب تولیدکنندگان برنگردد. برعکس، برای دستیابی به آن فشار زیادی بر صنعتگران وارد می شود. از سوی دیگر، اگر واحد تولیدی قصد خرید قطعه یدکی در بازار را دارد، اولین شرط فروشندگان عدم ارائه فاکتور است. زیرا می خواهند از پرداخت مالیات اجتناب کنند.
بیشترین فشار مالیاتی به نهادهای قانونی و رسمی وارد می شود
سهل آبادی ادامه می دهد: این گونه اتفاقات به این معناست که به عدالت مالیاتی نرسیده ایم. از این منظر می گوییم مالیات باید به گونه ای باشد که همه مؤدیان به نسبت سهم واقعی خود مالیات پرداخت کنند. در حال حاضر بیشترین فشار مالیاتی بر موسساتی است که قانونی و رسمی هستند و نمی توانند از پرداخت مالیات فرار کنند.
وی تاکید کرد: با توجه به هزینه های بالای تولید، این مورد بی نظیر عدم ارائه فاکتور برای خرید قطعات یدکی می تواند سالانه چندین میلیارد تومان برای یک واحد تولیدی هزینه داشته باشد و این هزینه برای سازمان امور مالیاتی قابل اثبات نیست. این نوع بی عدالتی باید از بین برود.