08:32 – 3 سپتامبر 1403 ق
اکبر اهناگران در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: محیط گلخانه ای محیطی ایزوله برای کاشت گیاهان و تولید محصولات زراعی و تکثیر آفات و بیماری ها است و نسبت به کشاورزانی که این شرایط را رعایت نمی کنند با مشکلات کمتری مواجه است.
به گفته وی، کشاورزانی که دارای گلخانه های استاندارد و منطبق با استانداردهای بهداشتی و عایق هستند، امکان شیوع آفات وجود ندارد و کشاورزان باید از طرق مختلف با این بیماری مبارزه کنند.
آهنجران با بیان اینکه در مبارزه با آفات و بیماری های مضر سموم شیمیایی آخرین ابزار مبارزه است، تصریح کرد: توصیه ما به کشاورزان همواره استفاده از مدیریت تلفیقی در محیط گلخانه بوده است تا روش های غیرشیمیایی در اولویت قرار گیرد و سموم دفع آفات. آخرین در دستور کار.
مدیرکل دفتر اطلاع رسانی زودهنگام سازمان حفظ نباتات ادامه داد: روش های غیرشیمیایی شامل روش های کشاورزی، مکانیکی و فیزیکی می شود و بعد از آن تجهیزات پایش و عوامل کنترل بیولوژیکی می آید. بنابراین می توان با رهاسازی عامل بیولوژیک در محیط گلخانه آفت را کنترل کرد اما در صورت مواجهه با آفات زیاد نمی توان از این روش استفاده کرد.
به گفته وی، قبل از اینکه به سمت حشره کش های شیمیایی برویم، ابتدا باید به سراغ یک سری حشره کش ها یا عصاره های صابونی برویم که خطری برای سلامت انسان ندارند و در مورد استفاده از سموم باید از حشره کش های شیمیایی کم خطر استفاده شود. دوره کارنس باید بر اساس یک برنامه زمانی باشد. به خصوص زمانی که محصول در محیط گلخانه ای نزدیک به زمان برداشت است، به دلیل حساسیت به نوع آفت کش، باید با مشاوره کارشناسان مصرف شود.
آهنگران گفت: آفتکشها در محیط گلخانهای باید طبق دستورالعمل نوع محصول توصیهشده استفاده شوند تا در آنالیز بقایای آفتکش، سم غیرقانونی تشخیص داده نشود و منجر به رد محصول شود. همچنین در زمینه محصولات صادراتی، تاکید بر استفاده از سمومی است که کشور صادرکننده سموم آن محصول را پذیرفته است.
خبرنگار: آزاده محبی