اخبار اقتصادی روز

راه حل بلند مدت مشکل برق چیست؟



یکی از اعضای هیئت اتاق بازرگانی تهران می گوید: با باز گذاشتن عرصه برای بخش خصوصی می توان انتظار داشت صنعت برق کشور با تحولات جدی مواجه شود.

به گزارش ای بی اس نیوز، پیام باقری در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان تهران گفت: این برنامه ها و راهکارهای دیگری مانند افزایش راندمان نیروگاه های موجود، تبدیل نیروگاه به سیکل ترکیبی و کاهش تلفات نیز قابل اجرا است. عدم تعادل الکتریکی را جبران کند. وی گفت: اما همه این اقدامات از نوع سرمایه گذاری است و در این شرایط که قیمت ها با مصوبه تعیین شده و درخواست ها به موقع وصول نمی شود، سرمایه گذاران برای ایجاد این نیروگاه ها رغبتی نشان نمی دهند، مگر اینکه دولت برای آزادسازی پیشقدم شود. اقتصاد صنعت برق

باقری در ادامه با اشاره به اینکه عدم تعادل در تولید و مصرف برق سابقه طولانی دارد و ناشی از عدم تعادل بزرگتر و جدی تری در اقتصاد صنعت برق است، افزود: مشکل این است که به دلیل کمبود منابع در دهه اخیر، به میزان مورد نیاز، سرمایه گذاری در صنعت برق صورت نگرفته و نیروگاه ها و واحدهای تولید برق برای پاسخگویی به رشد تقاضای برق توسعه نیافته اند. بنابراین امروز شاهد نارضایتی هستیم که در سال های اخیر تشدید شده است.

وی با بیان اینکه بروز این نارضایتی در چند سال گذشته توسط بخش خصوصی و کارشناسان پیش بینی شده بود، ادامه داد: بخش خصوصی طی چند سال گذشته این هشدار را داده است که اگر تصمیم عاجل برای صرفه جویی در مصرف برق گرفته نشود، ما با کمبود منابع سرمایه گذاری مواجه هستیم.

این عضو هیئت مدیره اتاق ایران در ادامه تعیین قیمت تکلیفی و اجباری و تفاوت قیمت تمام شده برق با قیمت فروش را عامل تضعیف اقتصاد تعادلی صنعت برق عنوان کرد و گفت: اکنون ما همچنین ببینید که جدی ترین برنامه برای مقابله با این وضعیت، تمرکز بر مدیریت تقاضا و البته مصارف صنعتی بوده است، در واقع برای تداوم تامین برق در بخش خانگی، برق قطع شده است. در صنایع و در مواقعی که صنایع با محدودیت ابزار تولید مواجه می شوند، باید منتظر آثار این محدودیت بر قیمت تمام شده کالا و در نهایت اثرات کلان اقتصادی بود.

وی راه حل این تعارض را آزادسازی اقتصاد صنعت برق برشمرد و در ادامه تصریح کرد: یکی از مهم ترین راهکارها آزادسازی اقتصاد برق در بخش صنعتی است و واحدهای تولید برق و نیروگاه های مرتبط با بخش خصوصی می تواند باشد. ارائه شده است. از طریق بورس و تقاضا برای فروش برق آنها به این صنایع است. در سایه این آزادسازی منابعی آزاد می شود که می توان در بخش زیرساخت صنعت برق سرمایه گذاری کرد. در این صورت شاهد بازگشت سرمایه گذاران در این حوزه خواهیم بود و این دستاورد به تعادل عرضه کمک می کند. و تقاضای برق

باقری ادامه داد: در شرایطی که شواهد موجود تاثیرات مثبت اجرای این آزادسازی را تایید می کند، اما امروز شرکت توانیر در میانه این معامله قرار گرفته است. این شرکت اکنون برق را از نیروگاه ها خریداری کرده و مجدداً به مصرف کننده نهایی می فروشد. به این ترتیب دولت از طریق این سازوکار بر قیمت کنترل دارد.

وی ادامه داد: اگر این اتفاق نیفتد نمی توان انتظار داشت اقتصاد برق در مسیر تعادل قرار گیرد. علاوه بر این، با این رویه، سرمایه گذار تمایلی به سرمایه گذاری نخواهد داشت. بنابراین تنها راه حل این مشکل فاصله گرفتن دولت از اداره است.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *