این در گفتگو با آنا توضیح داده شد؛
این فعال حوزه فناوری گفت: سرمایه اصلی استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان دانش است و باید انگیزه ها و زیرساخت ها آنقدر جذاب باشد که آنها را در کشور نگه دارد و از مهاجرت نیروی انسانی ماهر شاغل در شرکت ها جلوگیری کند.
ابوالفضل میعادیان فعال حوزه فناوری در گفتگو با خبرنگار بازرگانی خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: سرمایه اصلی استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان دانش است و باید انگیزه ها و زیرساخت ها آنقدر جذاب باشد که بتوان آنها را در کشور حفظ کرد و از آن جلوگیری کرد. مهاجرت نیروی کار
به گفته این فعال حوزه فناوری، موضوع دانش در کشور ما دقیقا در جایگاه خود قرار گرفته است. برخی زمانی که در دسته دانش بنیان نبودند سعی کردند خود را دانش بنیان نشان دهند و باید گفت که در شناسایی کسب و کارهای دانش بنیان واقعی کار خوبی انجام دادند و بنگاه های دانش بنیان به خوبی شناسایی شدند. .
مزایا و مشوق ها برای کسب و کارهای دانش بنیان ناکافی است
میعادیان بیان کرد: مزایا و مشوق هایی که برای کسب و کارهای دانش بنیان در نظر گرفته می شود، مزایای خوبی است اما همچنان ناکافی است.
وی ادامه داد: وقتی یک کسب و کار دانش بنیان ایجاد می شود سرمایه اصلی آن دانش است و انگیزه ها و زیرساخت ها باید آنقدر جذاب باشد که در کشور حفظ شود و از مهاجرت نیروی انسانی ماهر شاغل در کسب و کارهای دانش بنیان جلوگیری شود.
این فعال حوزه فناوری گفت: ایران در تحریم است و برای موفقیت باید در بسیاری از عرصههای اقتصادی تا جایی که امکان دارد ایستادگی کند. البته این نظر به این معنا نیست که اگر بخواهیم در همه بخشهای اقتصادی درست بمانیم، انتخاب درستی است، بلکه به ایجاد مشکلات کمتر کمک میکند.
میعادیان تصریح کرد: آینده کسب و کارهای دانش بنیان در ایران آینده روشن و روشنی است. با ایجاد مراکز استارتاپ می توان صاحبان ایده و خلاقیت را متمرکز و شناسایی کرد. همچنین می توان شرکت هایی را که مسیر خودشان را طی کرده اند جذب کرد و به آنها کمک کرد تا در شرایط بهتر مسیر موفقیت را طی کنند.
این فعال حوزه فناوری درباره وضعیت کسب و کارهای دانش بنیان کشور در تولید انبوه محصولات گفت: در برخی حوزه ها بسیار موفق بوده اند و در برخی دیگر نقاط ضعفی وجود دارد. مثلا در حوزه سلامت خیلی خوب بود اما این وضعیت تغییر کرده است. تحقیقات و دستاوردهای مبتنی بر دانش در سلامت اکنون بسیار پایین است. همین دیروز داشتم اخبار نابارور بودن 70 درصد زوج های ایرانی را می خواندم که شناسایی این مسائل و علل آن منجر به ارائه دستاوردها و محصولاتی در این زمینه می شود. .
وی افزود: یکی از دلایل ناباروری می تواند تغذیه نامناسب در کشور باشد و شرکت های دانش بنیان می توانند کارهای جدی زیادی در این زمینه انجام دهند.
ظرفیت بالای پایگاه های دانش
میعادیان گفت: یکی دیگر از مسائل مهم کشور بحث آب است. ما با یک دریاچه و یک دریای بزرگ ارتباط داریم اما در زمینه تامین آب و تحقیقات گسترده آنها هیچ اقدامی انجام نشده است و بنگاه های دانش بنیان ظرفیت بالایی در این بخش دارند. در مورد اراضی دیم می توان کارهای گسترده ای برای شناسایی اراضی مناسب برای تولید انبوه جنگل انجام داد.
وی ادامه داد: ظرفیت های زیادی در کشور برای استفاده از بنگاه های دانش بنیان وجود دارد که می توانند با تکیه بر دانش و فناوری به عملکرد بهتری دست پیدا کنند.
وی گفت: در رشته های دانشگاهی حتی ریشه ها شناسایی نمی شود. تاریخ علمی است که دارای مشکلات اقلیمی، بین قومی، نژادی و فرهنگی فراوانی است و می توان مشکلاتی را در آن حل کرد، اما مطالعات عمیقی در آن صورت نگرفته است، بنابراین می توان گفت که بکر و حوزه است. دست نخورده ای که افراد دانش بنیان بتوانند در آن به خوبی کار کنند.
این فعال فناوری گفت: آب، تغذیه، تولید انبوه مواد غذایی و بسیاری از حوزه های دیگر در کشور وجود دارد که دانش بنیان ها باید به آنجا بروند.
لزوم همکاری تمامی وزارتخانه ها و دستگاه ها برای فعالیت بنگاه های دانش بنیان در کشور
وی در خصوص لزوم وجود امانت داری واحد برای بنگاه های دانش بنیان خاطرنشان کرد: وجود امانت ضروری است اما همکاری بسیاری از وزارتخانه ها، سازمان ها و نهادها ضروری است و تک بعدی نیست. نهادهای دیپلماتیک نیز نقش مهمی در این زمینه دارند و می توانند استارتاپ های خارجی را برای ورود به کشور متقاعد کنند.