معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی از انعقاد توافقنامه جامع با عراق در حوزه حمل و نقل ریلی، جاده ای و دریایی خبر داد و گفت: با راه اندازی خط ریلی شلمچه – بصره، ایران به اردن متصل می شود. سوریه و سایر کشورهای همسایه علاوه بر عراق.
به گزارش ای بی اس نیوز، شهریار افندی زاده در برنامه ویژه ای به تفاهمات صورت گرفته با عراق به ویژه در خصوص اجرای راه آهن شلمچه – بصره با اشاره به اهمیت روابط تجاری و اقتصادی ایران و عراق گفت: پنج استان کشور ایران و عراق مرز مشترک دارند و چندین نقطه با عراق داریم که مهمترین گذرگاه شلمچه است.
راه آهن شلمچه – بصره تا یک سال و نیم دیگر راه اندازی می شود
وی افزود: سال هاست که تلاش می شود شبکه ریلی شلمچه به بصره وصل شود و به کربلا متصل شود.
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی از اجرای تفاهم نامه با مقامات عراقی خبر داد و گفت: پروژه راه آهن شلمچه – بصره ظرف یک سال و نیم به اتمام می رسد.
افندی زاده افزود: این پروژه به طول 32 کیلومتر و دارای 880 متر پل بالابر است و در صورت اتصال این شبکه ریلی و واگذاری زمین به ایران از طریق آن به اردن، سوریه و سایر کشورهای همسایه متصل خواهیم شد. .
وی گفت: در نهایت با تکمیل شبکه ها، اتصالات برقرار می شود و زائران زیادی می توانند از این خط ریلی استفاده کنند، از طرفی این پروژه 40 سال تاخیر داشت اما این بار جدی تر.
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی درباره تامین اعتبار ساخت این خط ریلی توضیح داد: ساخت پل به عهده ایران و بقیه راه ها به عهده عراق یا مشترک است. مین زدایی نیز به عهده ایران خواهد بود.
افندی زاده اجرای تفاهم نامه جامع همکاری های حمل و نقل در بخش های مختلف ریلی، جاده ای و دریایی با دولت عراق را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید برنامه جامعی تهیه شود تا کار مشترک بین دو کشور مطابق با برنامه های کامل انجام شود. .
وی افزود: لایروبی جاده اروند و خسروی به بغداد و تسهیل ترانزیت بین دو کشور، لایروبی کشتی های غرق شده و سایر لایروبی های ضروری از دیگر توافقات نشست مشترک دو کشور ایران و عراق بود و مقرر شد تا این موضوعات را در کمیته مشترک پیگیری کنند.
مذاکره با عراق برای تسهیل سفر زائران اربعین
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی همچنین توافقات در زمینه حمل و نقل هوایی را مورد تاکید قرار داد و گفت: با توجه به اینکه در ایام اربعین تعداد زیادی از زائران به کربلا منتقل می شوند، مذاکراتی با مقامات عراقی در خصوص سقف تعیین شده انجام شده است. پروازها در حال حاضر 120 سقف در هفته یک پرواز انجام می شود، پیشنهاد شد به سقف 200 پرواز در هفته برسد و بحث زیرساخت ها و امکانات مطرح شد و مقرر شد با سازمان هواپیمایی هماهنگ شود.
افندی زاده خاطرنشان کرد: بیشتر تردد در اربعین از پایانه مهران انجام می شود و اگر بتوانیم تقاضای سایر پایانه ها را مدیریت کنیم اکثر مشکلات حل می شود. امکانات و تجهیزات گسترده ای برای پایانه های شلمچه، چزابه و خسروی فراهم شده است. به کشور عراق پیشنهاد شد که ایران امکانات خود را در پایانه های کشور عراق فراهم کند تا زائران از امکانات بیشتری برخوردار شوند.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر این مرزها اهمیت خاص خود را دارد چرا که برخی از این مرزها مرزهای ترانزیتی ما هستند. از آنجایی که موضوع ترانزیت با وزارت اقتصاد و دارایی عراق مرتبط است، تصمیم گرفته شد که موضوع ترانزیت کامیون های باری از طریق وزارت اقتصاد و دارایی پیگیری شود.
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی، توافق با عراق در مورد راه آهن شلمچه – بصره را در حوزه مسافری و باری بسیار مهم دانست و گفت: با اتصال به شبکه عراق، در این زمینه موثر خواهد بود. بخش حمل و نقل مسافر و بار در آینده.”
افندی زاده همچنین با اشاره به توافقات انجام شده با کشور عراق در حوزه دریایی گفت: در منطقه لایروبی اروند مذاکرات و رایزنی های زیادی با طرف عراقی برای ارتباط با عراق انجام شد و این اقدام نقش بسیار موثری در حوزه دارد. . سرمایه گذاری مشترک و در زمینه حمل و نقل یک طرفه. سرمایه گذاری بسیار سودمند خواهد بود.
انتهای پیام