یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

راه آهن رشت – آستارا به مرحله امضای نقشه رسید/ یک قدمی تکمیل کریدور شمال – جنوب

امضای طرح های اجرایی راه آهن رشت – آستارا که اخیرا توسط شرکت سازنده در دیدار با هیئت روسی انجام شد، حکایت از مرحله جدیدی در تکمیل کریدور شمال – جنوب دارد.

به گزارش ای بی اس نیوز، توسعه کریدورهای ترانزیتی برای دستیابی به جایگاه مناسب کشور در حمل و نقل بین المللی یکی از موضوعات مهم سیاست کلی حمل و نقل و قانون برنامه هفتم توسعه است و با توجه به اهمیت منطقه رشت- پروژه آستارا راه آهن به عنوان بخشی از کریدور ریلی شمال – جنوب و یکی از مهمترین پروژه های ترانزیت انبوه و تحول در توسعه راه آهن، این پروژه از اولویت های اجرایی وزارت راه و شهرسازی است.

راه آهن رشت – آستارا به طول 162 کیلومتر، ایران را به کشورهای جمهوری قفقاز، روسیه و اروپای شمالی متصل می کند و تجارت بین بندر هلسینکی فنلاند، هامبورگ آلمان، باتومی در گرجستان با بنادر جنوبی کشورمان، دهلی در هند را تسهیل می کند. کراچی در پاکستان و بانکوک در تایلند. در واقع به گفته کارشناسان در حال حاضر کریدور شمال – جنوب با حلقه مفقوده رشت – آستارا مواجه است.

چندی پیش معاون ساخت و توسعه راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل با تشریح مزیت های اقتصادی و ترانزیتی راه آهن رشت – آستارا در خصوص مشارکت روسیه در ساخت این خط آهن گفت: این توافقنامه در مورد تامین مالی پروژه از روسیه در قالب وام صادراتی تا سقف پنج میلیارد دلار.

امضای طرح های اجرایی راه آهن رشت – آستارا بین ایران و روسیه

در همین راستا اخیرا جلسه ای با حضور خیراله خادمی معاون وزیر راه و شهرسازی، یوری کوزمین مدیرعامل شرکت خدمات کاسپین و هیئت روسی برای بررسی تفاهم نامه های منعقده در چارچوب فنی و حقوقی تشکیل شد. کار گروه هایی که به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، طرح های اجرایی راه آهن رشت – آستارا در نشستی با هیئت روسی امضا شد و پیشرفت های چشمگیری در مذاکرات قرارداد تجاری ساخت راه آهن رشت – آستارا حاصل شد. راه آهن راه آهن آستارا

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مبادله موافقتنامه احداث راه آهن رشت – آستارا بین جمهوری اسلامی ایران و روسیه در تیرماه گفت: جزئیات این قرارداد در سه جلد تهیه شده است که شامل شرایط عمومی و خصوصی قرارداد، الزامات کارفرما و ساختار همکاری در زمینه هزینه ها، برنامه زمانبندی اجرا و غیره می باشد. جزییات جلد اول این قرارداد توسط شرکت ساخت و توسعه تهیه و برای طرف روسی ارسال شده است که قرار است در کارگروه های فنی و حقوقی مورد بحث و بررسی قرار گیرد و تاکنون بیش از 50 درصد از توافقات انجام شده است. در این بخش تکمیل شده است.

بر اساس گزارش شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: جلد دوم این قرارداد که شامل نیازمندی های کارفرما می باشد تهیه و موافقت کامل آن منعقد شد و جزئیات آن منعقد شد. جلد سوم نیز با 370 فعالیت اجرایی آغاز شد و در حال حاضر جلساتی با محوریت عملیات اجرایی در حال برگزاری است.

بیشتر بدانید

نهایی شدن قرارداد رشت – آستارا تا پایان سال

خط ریلی رشت – آستارا حلقه مفقوده کریدور شمال – جنوب است

خادمی در این نشست خواستار اعلام جدول زمانی و نقشه راه از سوی هیئت روسی شد و گفت: تا پایان سال جاری باید مذاکرات در خصوص ابعاد پروژه به پایان برسد و در شرایط قانونی جلد اول قرارداد بازنگری شود. باید به گونه ای انجام شود که شرایط شروع عملیات اجرایی در زمان مقرر فراهم باشد.

معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین در این نشست از امضای طرح های اجرایی راه آهن رشت – آستارا خبر داد و گفت: پس از نشست های متعدد فنی و تخصصی کارشناسان دو کشور، برگه مسیر و همچنین اصلاحات ویژه انجام شد. برای افزایش سرعت و ظرفیت مسیر. مقدمات و توافقات به دست آمده توسط طرفین امضا شد.

وی با تاکید بر تکمیل قسمت های باقی مانده از بندهای قرارداد در زمان مقرر، گفت: در صورت نیاز جلسات حضوری و مجازی بیشتری برگزار می شود تا این اقدامات مطابق برنامه زمان بندی و این مسیر مهم انجام شود. اهن. این پروژه آماده شروع عملیات اجرایی می باشد.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه همچنین توانمندی های هلدینگ های کشور را برجسته کرد و گفت: برای در نظر گرفتن زوایای مختلف این همکاری در زمینه هزینه های اجرایی در محل اجرای این پروژه، تخصص و توان ایرانیان می توان از شرکت ها خواست تا این قسمت را در سریع ترین زمان ممکن تکمیل کنند.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *