اخبار اقتصادی روز

راهکار دستیابی به جهش تولید با مشارکت مردمی

راهکار دستیابی به جهش تولید با مشارکت مردمی

رهبر معظم انقلاب اسلامی سال 1403 را «جهش تولید با مشارکت مردم» خواندند. شعار اقتصادی امسال از یک سو برخاسته از اهمیت راهبردهای کلان اقتصادی تولیدمحور در حوزه صنعت و تجارت و از سوی دیگر مبتنی بر نقش ویژه شهروندان در تحقق این مسیر است. در اینجا بدون شک الزامات و عناصری وجود دارد که تحقق آن موجب ارتقای تولید انسان محور می شود.

گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا; رهبر معظم انقلاب اسلامی سال 1403 را «جهش تولید با مشارکت مردم» خواندند. شعار اقتصادی امسال از یک سو برخاسته از اهمیت راهبردهای کلان اقتصادی تولیدمحور در حوزه صنعت و تجارت و از سوی دیگر مبتنی بر نقش ویژه شهروندان در تحقق این مسیر است. در اینجا بدون شک الزامات و عناصری وجود دارد که تحقق آن موجب ارتقای تولید انسان محور می شود.

افزایش تولید در گرو محاسبه توانمندی های بالقوه و بالفعل در این حوزه و هدایت آنها به چارچوب و استراتژی عملیاتی و اثربخش است. بنابراین اولین قدم شناخت چارچوب، استراتژی و ساختار این فرآیند و سپس برداشتن گام در جهت اجرای آن است. بنابراین، در اینجا هر دو «درک ساختاری و نظری» و «رویکرد عملیاتی» مرتبط هستند و هیچ یک از این دو را نباید نادیده گرفت. در گام بعدی باید به ابزارها و مجاری تحقق تولید انسان محور توجه شود. بدون شک تسهیل در وضع و اجرای قوانین مربوطه و حتی بازتعریف برخی قوانین که مانع از تسریع و تسهیل مشارکت مردم در عرصه تولید می شود، ضروری است. در این میان، قوانین مهمی باید نه تنها برای «تسهیل»، بلکه برای «تضمین» مشارکت شهروندان در عرصه سرمایه گذاری وضع یا حتی ابلاغ شود.

ضمناً بستر قانونی و اعتباری (به عنوان بخشی از استراتژی تولید افراد پایه) باید به گونه ای فراهم شود که افراد با تمایل، انگیزه و اطمینان بیشتر از سود قانونی در زمینه سرمایه گذاری بتوانند وارد شده و حرکت کارآمد و مستمر را تسریع کنند. . از چرخه تولید نگاه تخصصی در این حوزه منکر نقش مردم در عرصه تولید و مشارکت در تحقق آن نیست، اما نگاه تخصصی و توانمندی افراد در اینجا نقش مکمل در رسیدن به این نقطه روشن دارد. افزایش مشارکت مردم در عرصه تولید از یک سو موجب گسترش اعتماد عمومی (به عنوان سرمایه اصلی یک کشور در عرصه تجارت داخلی و بین المللی) خواهد شد. در اینجا بدون اتلاف وقت باید به فکر صدور مجوزهای لازم، بهبود فرآیندهای اجرایی و اداری و رفع موانع بود.

در نهایت باید از فرصت های بالقوه و بالفعل کشور برای جلب مشارکت مردمی در عرصه های اقتصادی و متعاقب آن افزایش تولید بهره برد تا شاهد رشد اقتصادی کشور و افزایش تولید ناخالص کشور باشیم. در این مسیر توقف و توقف مجاز نیست…..

مهندس مصطفی متدین – تحلیلگر ارشد نفت و پتروشیمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *