وزیر کار گفت: بخش مهمی از معضل قاچاق کالا در مناطق مرزی ریشه در مسائل معیشتی و اشتغال دارد و ضرورت مبارزه با قاچاق کالا، توسعه اشتغال در مناطق مرزی است.
به گزارش ای بی اس نیوز، هیئت دولت اخیرا برنامه ملی را با هدف تقویت مشاغل، معیشت مرزنشینان و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق مرزی تصویب کرد. این مصوبه از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در کابینه پیشنهاد شده است.
پیش از تصویب این برنامه، اعتبارات و تسهیلات دولتی در مناطق مرزی به دلیل برنامه ریزی ناکافی یا نظارت ضعیف، به اندازه کافی تحت پوشش جامعه هدف قرار نمی گرفت. از سوی دیگر مشکلات اقتصادی معیشت مرزنشینان را تحت تاثیر قرار داده بود اما با تصویب این برنامه پیش بینی می شود گشایش های زیادی در مناطق مرزی به ویژه مرزنشینان ایجاد شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تاکید دولت سیزدهم بر حمایت همه جانبه از مرزنشینان کشور گفت: در حال حاضر بخش قابل توجهی از معضل قاچاق کالا در مناطق مرزی ریشه در مسائل معیشتی دارد.
وی در نخستین نشست کمیته ملی تقویت بنگاه ها و اشتغال پایدار در مناطق مرزی، تعریف طرح ها و برنامه های خلاقانه اشتغال زا را برای بهبود معیشت ساکنان این مناطق ضروری دانست.
به گفته وی، تصویب طرح ملی تقویت کسب و کار در مناطق مرزی در هیئت وزیران فرصت مناسبی برای ساماندهی و مدیریت اجرای برنامه های مختلف در مناطق مرزی است و نیازمند مبارزه با قاچاق کالا در مناطق مرزی، ریشه یابی و ریشه یابی خاص است. توسعه اشتغال در این مناطق
به گفته عبدالملکی، طرح ملی تقویت کسب و کار، معیشت مرزنشینان و ایجاد مشاغل پایدار در مناطق مرزی در چارچوب اکوسیستم اشتغال ملی تعریف می شود.
وزیر کار حل مشکل اشتغال در مناطق مرزی را مستلزم برنامه ها، تدابیر و بودجه های ویژه دانست و می افزاید: توجه وزارت کار در مناطق مرزی بر تخصیص منابع تمهیدات ویژه مالی، تسهیل، بازدارندگی و نوآوری متمرکز خواهد بود. در زمینه شغلی خاص مساحت هر منطقه .
در حال حاضر بسیاری از بنگاه ها در مناطق غیر مرزی محصولات خوبی دارند اما به دلیل ارتباط ضعیف و ضعیف با استان های همجوار نتوانسته اند از این ظرفیت به درستی استفاده کنند و محصولات خود را عرضه کنند. – صادرات برون مرزی می تواند ایده خوبی باشد.
بحث اشتغال مرزبانان ابتدا با طرح ساماندهی گذرگاه های مرزی کولبری و تهنجی در سال 1397 مطرح شد و در نهایت به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه در سال جاری در بخش اقتصادی مطرح شد. مقر دولت تا تصویب هیئت وزیران. بر این اساس تمامی دستگاههای اجرایی زیرمجموعه کمیته ملی امور تردد و معیشت مرزی باید سازوکار و پروژههای مورد نیاز مناطق مرزی را تعریف کنند و این پروژهها دارای مشخصات، امتیازات و منابع ویژه باشند.
پیش از این محمود کریمی بیرانوند سرپرست معاونت کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفته بود: راهبرد اصلی که در مناطق مرزی برای پایداری شغل استفاده میشود، کسب سود از تجارت کالا و خدمات’. باید امکانات این شهرها را هم اضافه کرد. همچنین لازم است تسهیلاتی که در اختیار شرکتهای این شهرها و استانها قرار میگیرد، با توجه به مزیت اصلی آنها که ارتقای صادرات است، تخصیص یابد.
وی از رویکردهای مثبت برای اجرای این مصوبه، ساماندهی زیرساخت ها در حوزه بازارچه های مرزی، تسهیل صدور مجوزها و صادرات از مناطق مرزی، تقویت ظرفیت های مناطق مرزی در حوزه صادرات، گسترش را اعلام کرد. پایانه های صادراتی و بازاریابی محصولات. .
به گزارش ای بی اس نیوز، با تصویب برنامه ملی تقویت مشاغل، معیشت مرزنشینان و ایجاد شغل پایدار در مناطق مرزی، وزارت کار موظف است با استفاده از ظرفیتها و ظرفیتها با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز همکاری کند. این برنامه با هدف تامین و تقویت معیشت مرزنشینان و ایجاد شغل پایدار برای آنان با اولویت استان های آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان اجرا می شود.
absnews