اخبار اقتصادی روز

راهکارهایی برای ورود لوازم خانگی ایرانی به بازار چند میلیارد دلاری آفریقا



نایب رئیس کمیسیون صادرات انجمن صنایع لوازم خانگی ایران ضمن اشاره به اینکه بازار آفریقا ظرفیت صادرات بالایی برای لوازم خانگی ایرانی دارد و بازاری چند میلیارد دلاری است، راهکارهایی را برای توسعه صادرات به این کشور برشمرد. منطقه

رامین رزازی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، گفت: فعالیت خاصی در زمینه صادرات لوازم خانگی به آفریقا انجام نشده است، اما بازار این منطقه بازاری چند میلیارد دلاری است.

به گفته وی، کل صادرات لوازم خانگی ایرانی در سال گذشته حدود 500 تا 600 میلیون دلار و در سال 1400 حدود 330 میلیون دلار بوده است که یکی از موانع اصلی صادرات تغییر است. زیرا هیچ توجیه اقتصادی ندارد که صادرکننده ارز خود را با قیمت ارزان تری در بازار عرضه کند.

رزازی قرارداد سپری ارزی را مانع استفاده از ظرفیت های صادراتی دانست و تصریح کرد: بازار آفریقا ظرفیت صادراتی بالایی برای لوازم خانگی ایرانی دارد اما باید بستر و زیرساخت ها فراهم شود. البته این موضوع در مورد کشورهای اطراف نیز صادق است.

نایب رئیس کمیسیون صادرات انجمن صنایع لوازم خانگی ایران یکی دیگر از دلایل پایین بودن میزان صادرات لوازم خانگی ایران را عملکرد ضعیف در حوزه تصویر برند دانست و گفت: حتی برخی از کشورهای همسایه هنوز به اندازه کافی ندارند. اطلاعاتی در مورد پیشرفت صنعت لوازم خانگی در ایران. این در حالی است که ترکیه در زمینه تولید لوازم خانگی به برندی در دنیا تبدیل شده است.

وی همچنین با بیان اینکه ادارات دولتی مانند صندوق ضمانت ارز می توانند با ایجاد عهدنامه به صادرکنندگان کمک کنند، گفت: در حوزه بانکی با روسیه و چند کشور دیگر ارتباط بانکی برقرار شده است اما به طور کلی امکان استفاده از اعتبار اسنادی وجود ندارد. به دلیل تحریم ها امکان پذیر است. در این راستا سایر سازمان های این بخش باید کمک کنند و خلأ LC را پر کنند. صندوق ضمانت مبادلات تاکنون در این زمینه اقداماتی انجام داده است، اما روند کار کمی سخت است و صادرکنندگان تشویق به استفاده از آن نمی شوند.

رزازی در نهایت قرارداد ارزی را مشکل اصلی صادرکنندگان دانست و تصریح کرد: در صورت عدم بازگشت ارز، روند تولید آسیب می بیند. این در حالی است که با رفع نیاز ارزی تا 70 درصد مشکلات صادرکنندگان حل می شود و خود فعالان اقتصادی می توانند برای رفع سایر مشکلات گام بردارند.

هزینه تجارت ایران و آفریقا چقدر است؟

توجه داشته باشید که رئیس جمهور صبح سه شنبه عازم این قاره می شود آفریقا و در این سفر سه روزه از سه کشور کنیا، اوگاندا و زیمبابوه دیدن خواهد کرد. به گفته سخنگوی دولت، هدف اصلی سفر رئیس جمهور به قاره آفریقا، ارتقای روابط با کشورهای دوست، توسعه بازار محصولات دانش بنیان و صادرات خدمات فنی، مهندسی، کشاورزی و پزشکی است.

بر اساس اظهارات قائم مقام باشگاه بازرگانان ایران و آفریقا، در سال گذشته بیش از 128.5 هزار تن کالا به ارزش 73 میلیون و 781 هزار دلار، مبادلات تجاری ایران با کنیا، اوگاندا و زیمبابوه بوده که از این میزان 124 هزار و 214 تن کالای ایرانی به ارزش 54 میلیون و 667 هزار دلار، سهم ایران بوده است. از صادرات و 4351 تن کالا به ارزش 19 میلیون و 114 هزار دلار سهم ما از واردات این سه کشور بوده است.

صادرات ایران به کنیا 53.2 میلیون دلار، به اوگاندا 1.2 میلیون دلار و به زیمبابوه 236 هزار دلار و قیر با 41 میلیون دلار 75 درصد از ارزش صادرات ایران به این سه کشور را به خود اختصاص داده است و پس از آن نفت صنعتی با 3.7 میلیون دلار قرار دارد. سایر فرآورده های نفتی با 2.3 میلیون دلار، فیبر غذایی با 1.9 میلیون دلار و پلی اتیلن با 955 هزار دلار.

عسل، پسته، کشمش، میوه های خشک، زعفران، کنسرو ماهی، شیرینی و شکلات، بیسکویت، کنسانتره گوجه فرنگی، مکمل های غذایی، گچ و سیمان، دارو، واکسن و تجهیزات پزشکی، اوره، لوازم آرایشی، لاستیک، چمدان، فرش و موکت، کفش و کلاه، ظروف شیشه ای، ماشین آلات صنعتی، سیم و کابل، تراکتور، مبل، سایبان و شیر از دیگر کالاهای صادراتی ایران به سه کشور کنیا، اوگاندا و زیمبابوه بوده که 97 درصد صادرات آن به کنیا بوده است.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *