13:24 – 19 سپتامبر 1403
فرزانه صدیق وزیر راه و شهرسازی در مراسم وقف و معارفه این راهآهن گفت: بنیان راهآهن و راهآهن در ایران مبدع تمدن است و با عبور از راهآهن شهرکهای زیستی بسیاری ایجاد شده است. ”
وی افزود: شاهکار مهندسی در حوزه راه آهن که با تلاش مهندسان ایرانی و تعامل با مهندسان خارجی ایجاد و در اختیار ملت ایران قرار گرفت به بخشی از هویت ملت ایران تبدیل شده است.
تصمیم وزیر راه و شهرسازی برای تکمیل کریدورهای ریلی
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: با نظر عالی مقام معظم رهبری در خصوص وضعیت ژئوپلیتیکی و روابط ایران با کشورهای همسایه که بر تکمیل کریدورهای ریلی تاکید دارند، باید بر این موضوعات توسعه ای تاکید بیشتری شود.
صدیق اضافه کرد: همه مدیران در حوزه راه آهن تلاش می کنند و در حال حاضر با توجه به اینکه در صورت تکمیل و توسعه کریدورهای ریلی و اتصال به شهر، کشور در شرایط حساسی قرار دارد، باید در زمینه تکمیل کریدورهای ریلی با جدیت کار شود. . راهروهای مرزی اگر این کار را سریع انجام ندهیم، فرصت ها را از دست خواهیم داد.
نیاز به ارتقای منزلت و تعامل با کارکنان راه آهن
وی افزود: موضوع دیگر تعامل با کارکنان راه آهن است که تعامل با هزاران نفری که در این صنعت فعالیت می کنند بسیار مهم است و این تعامل باید با دقت و تامل تقویت شود.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: موضوع دیگر تعامل با بخش خصوصی است و باید با انصاف تمام درها به روی تمام ارکان بخش خصوصی که در حوزه راه آهن فعالیت می کنند باز باشد و شرکت ها باید با هر کدام رقابت کنند. دیگر به منظور کار در این زمینه، و توجه ویژه به بخش خصوصی باید قوی تر تقویت شود.
صادق تصریح کرد: نمی توان با برنامه های موجود در بودجه دولت برای راه آهن پیش رفت و به همین دلیل استفاده از سرمایه گذاری بخش خصوصی باید در دستور کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: حوزه راه آهن نقش بسیار مهمی در توسعه کشور دارد و علاوه بر دوستدار محیط زیست می تواند به ایمنی حمل و نقل و بهبود مصرف انرژی دست یابد. بنابراین باید از ظرفیت های موجود حداکثر بهره برداری را برد.
لزوم افزایش سرعت حمل و نقل ریلی در حوزه حمل و نقل کالا و مسافر
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به لزوم انجام اقدامات جدی در حوزه حمل و نقل ریلی در حوزه بار، گفت: سرعت حمل و نقل ریلی نه در حوزه بار و نه در حوزه مسافر غیرقابل قبول است و افزایش می یابد و این سرعت باید با اولویت بالا پیگیری شود.
صدیق تاکید کرد: ترسیم و تشریح واقعیت هایی که اکنون با آن مواجه هستیم مهم ترین اقدامی است که مدیرعامل جدید راه آهن جمهوری اسلامی ایران باید انجام دهد و باید نقاط ضعف و چالش ها طبقه بندی و اولویت بندی شود تا چالش ها برطرف شود. در اسرع وقت و در این راستا تا حد امکان از بدنه راه آهن استفاده شود.
در ادامه جبارعلی زکری مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: امیدوارم بتوانیم در راستای اهداف تعیین شده در حوزه ریلی گام برداریم.
وی همچنین با تشکر از سید میعاد صالحی و کلیه مدیران حمل و نقل ریلی افزود: در تلاش هستیم از تجربیات این عزیزان بهره مند شویم.
ذاکری تصریح کرد: مدیریت راه آهن در دنیا به سمت کاهش مالکیت دولت در بخش ریلی گرایش پیدا کرده است.
وی گفت: راه آهن حدود 42 هزار پرسنل داشت که به مرور زمان با هدف کاهش مدت خدمت و مدیریت کارکنان این کارکنان به ادارات مختلف و سایر شرکت ها منتقل شدند.
ذاکری با اشاره به مدلهای مختلف مدیریت راهآهن در کشورهای دیگر گفت: برخی کشورها بین 0 تا 100 حوزه ریلی را به بخش خصوصی واگذار کردهاند و مدل دیگر برونسپاری است.
مدیرعامل راه آهن گفت: کشور ما بین این دو مورد قرار می گیرد و قطعا برای دستیابی به کاهش مالکیت ریلی نیازمند تصمیمات جدی در مراجع بالاتر و مستندات اولیه هستیم.
وی ادامه داد: سرمایه گذاری در راه آهن موضوع دیگری است که با اتکا به درآمدهای دولت محقق نمی شود و باید به بهره برداری از توان بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در راه آهن نگاه جدی تری داشت.
ذاکری با اشاره به اینکه راه حل توسعه ریلی بهره برداری از ظرفیت های بخش خصوصی است، گفت: باید از طریق بخش خصوصی جذب سرمایه گذاری شود.
وی افزود: موضوع ترانزیت بسیار مهم است و تحولات سیاسی رخ داده در روسیه نشان دهنده فرصت خوبی برای ایران است و باید به چشم اندازها بسیار بیشتر از وضعیت فعلی نگاه کرد. زیرا بسیاری از کشورها علاقه مند به ترانزیت از طریق ایران هستند.
ذاکری همچنین تصریح کرد: اتصال کریدورهای همجوار نیز باید در دستور کار قرار گیرد و امیدواریم بتوانیم از توانمندی های سازمان ها برای چاره جویی برای تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه استفاده کنیم.
در این مراسم میعاد صالحی مدیرعامل سابق راه آهن با اشاره به فعالیت ها و جلسات مشترک با وزیر راه و شهرسازی بر مبارزه با فساد به فرزانه صدیق تاکید کرد.