دستیار رئیس جمهور روسیه با تاکید بر اینکه حجم مبادلات کالایی روسیه و ایران در مسیر کریدور شمال – جنوب توسعه می یابد، گفت: راه آهن رشت – آستارا با تامین مالی تکمیل می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، نشست سه جانبه ایران، هند و روسیه امروز با هدف تسهیل ترانزیت در مسیر کریدور شمال – جنوب با حضور مهرداد بذرپاش – وزیر راه و شهرسازی کشورمان و مسئولانی از تهران برگزار شد. کشورهای دیگر.
ایگور لویتین دستیار رئیس جمهور روسیه در حاشیه نشست سه جانبه ایران، هند و روسیه درباره تسهیل ترانزیت در کریدور شمال – جنوب در گفت و گو با خبرنگاران درباره نشست و برنامه های این کشور در این زمینه گفت: برای روسیه. حمل و نقل و ترانزیت از طریق ایران بسیار مهم است.
دستیار رئیس جمهور روسیه با تاکید بر اینکه موضوع توسعه راه آهن ایران و روسیه مهمترین بخش روابط است، افزود: دولت روسیه تصمیم گرفته است راه آهن رشت – آستارا را تامین مالی و احداث کند.
وی ادامه داد: در تلاش هستیم تا حجم کالا را به 30 میلیون تن برسانیم. روسیه برای ساخت یک کشتی در دریای خزر بودجه اختصاص داده است.
این مقام روسی گفت: انتظار داریم همکاری ترانزیتی از طریق هند و ایران برای توسعه کریدور شمال – جنوب انجام شود.
وی در خصوص توسعه ناوگان دریایی تصریح کرد: امکان ساخت کشتی در روسیه وجود دارد و بودجه ای نیز برای آن در نظر گرفته شده است.
دستیار رئیس جمهور روسیه گفت: امسال تلاش می کنیم عمق عبور کشتی ها در روسیه را به چهار و نیم متر برسانیم.
لزوم یکسان سازی سیاست ها در کریدور شمال-جنوب
بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، دستیار رئیس جمهور روسیه همچنین بر یکسان سازی سیاست ها در کریدور شمال – جنوب و توسعه ترانزیت بین کشورهایی که در این مسیر نقش آفرینی می کنند، تاکید کرد.
ایگور لویتین گفت: متأسفانه توافقات دوجانبه بین بازیگران این کریدور امضا می شود، اما از آنجایی که مکانیسم واحدی برای این امر وجود ندارد، اجرای آن با مشکل مواجه می شود.
لویتین افزود: فدراسیون روسیه بدون کشورهای عضو این کریدور، ظرفیت تجارت 15 میلیون تنی را از طریق این کریدور دارد و امسال نیز مقدار زیادی کود و مواد غذایی صادر کردیم و همچنین عضو این کریدور هستیم. توافق دانه
وی ادامه داد: کریدور شمال – جنوب می تواند کریدور بشردوستانه برای کشورهای فقیر باشد، بنابراین به این کشورها پیشنهاد داده ایم که کود رایگان در اختیار آنها قرار دهند و اکنون به دلیل تحریم ها ظرفیت بسیار بالایی برای این کریدور در نظر گرفته ایم. “
دستیار رئیس جمهور روسیه مهم ترین شرط توسعه تجارت در این کریدور را تعریف سیاست واحد تجاری دانست و گفت: به نظر من موضوع اصلی مطرح شده در جلسه امروز باید تعریف چارچوب مشترک و رسیدن به آن باشد. یک درک مشترک برای همه اپراتورهای تجاری در این راهرو.
وی تصریح کرد: کریدور شمال-جنوب پیچیدگی های خاص خود را دارد زیرا کشورهای ترانزیتی زیادی دارد و سیاست های گمرکی زیادی برای آن در نظر گرفته شده است که در این راستا باید این سیاست ها یکسان شود و اظهارنامه های گمرکی با مهر الکترونیکی برای این کریدور طراحی شود. با اظهارنامه الکترونیکی گمرک می توانیم بدون بازرسی های متعدد بار خود را جابه جا کنیم و باید صندوق مشخصی برای سرمایه گذاری در این کریدور وجود داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: نکته مهم دیگر بحث گردشگری در این کریدور است که جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه علاقه زیادی به گردشگری در این کریدور دارند و باید روادید لغو شود تا شهروندان ما به راحتی توانایی های این کریدور را بررسی کنند. این راهرو.و فرهنگ یکدیگر را تجربه کنید.علاوه بر این، در حمل و نقل ریلی موانع کمتری وجود دارد، در حمل و نقل جاده ای، رانندگان برای مدت طولانی رانندگی می کنند و در جاده ها توقف می کنند، در حالی که حمل و نقل ریلی این مانع را ندارد، بنابراین از همه می خواهم کشورهای منطقه برای رسیدن به هدف عالی این کریدور به کریدور ایران بپیوندند.
به گفته لویتین، زمان حمل و نقل کالا از طریق ریل نسبت به سایر مسیرها بسیار کوتاهتر است و موضوع محیط زیست نیز باید در این زمینه و همچنین حمل حجم بار در نظر گرفته شده برای کریدور ریلی مورد توجه قرار گیرد. جاده بسیار آلوده تر است.
انتهای پیام