رانندگان لوکس در ردیف مالیات افتاده اند
مالیات بر املاک و خودروهای لوکس که در نظام اقتصادی کشورهای مرفه اجرا می شود، از سال 2018 در مجلس تصویب شده است و میزان آن هر ساله بسته به نرخ تورم و افزایش مالیات بر ارزش دارایی ها تغییر می کند. این نوع مالیات در سال های اخیر با رشد زیرساخت ها به تدریج شکل عملیاتی جدی تری به خود گرفته است و در سال آینده خودروهای بیش از سه میلیارد تومان و املاک بیش از 25 میلیارد تومان مشمول مالیات می شوند.
به گزارش ای بی اس نیوز، با نزدیک شدن به دوازدهمین دوره انتخابات شورای اسلامی در اسفندماه، یکی از موضوعاتی که می توان به آن اشاره کرد عملکرد مردم بهارستان در مجلس یازدهم است که می تواند چراغ راه مردم باشد. که در دور بعد بر کرسی مجلس تکیه می زند و می تواند صدای مردم باشد و اقدامات اساسی در راستای تسهیل زندگی و پیشرفت کشور انجام دهد.
ای بی اس نیوز نیز در این مدت به بررسی عملکرد شاخص مجلس شورای اسلامی در بخشهای مختلف اقتصادی پرداخت که طی چهار سال گذشته به تدریج در حوزه املاک و خودروهای لوکس انجام شد.
در قالب بودجه سالانه، مالیات بر املاک و خودروهای لوکس از سال 2018 تصویب شده است که فقط برای املاک گران قیمت و خودروهایی که برای اقشار ثروتمند جامعه در نظر گرفته شده است اعمال می شود. به گفته کارشناسان، اخذ این مالیات می تواند به توزیع بهتر درآمد در جامعه و همچنین افزایش درآمد دولت و شهرداری ها منجر شود.
با نگاهی به نظامهای اقتصادی کشورهای مرفه، مشخص میشود که در کشورهای توسعهیافته آنچه سالها به عنوان منبع اصلی درآمد مورد استفاده قرار میگرفته، درآمد مالیاتی است. مالیات ها علاوه بر ظرفیت بالقوه درآمدزایی، می توانند به طور مؤثری به توزیع عادلانه ثروت در جامعه کمک کنند.
در ایران به دلیل بالا بودن نرخ تورم و در نتیجه شکاف طبقاتی در جامعه، اجرای مالیاتی ضروری است که علاوه بر قابلیت درآمد بالا، بتواند مشکلات اقتصادی مانند تورم و شکاف طبقاتی را کاهش دهد و از سوی دیگر، دست از سوی دیگر عدالت و توزیع مالیاتی را بهبود بخشد و بار مالیاتی در دهک های مختلف درآمدی کشور را افزایش دهد.
مالیات بر دارایی گزینه ای است که می تواند به عنوان یک راه حل مناسب در این زمینه مورد استفاده قرار گیرد. دولت ها در سایر مناطق جهان به منظور افزایش درآمدهای مالیاتی و کاهش جذب بازارهای غیرمولد، بسته به وضعیت اقتصادی خود سیاست های مختلفی را اتخاذ می کنند. در چند دهه گذشته، مالیات بر دارایی به عنوان یکی از مهمترین حوزه های دستور کار اصلاح مالیات در اکثر کشورهای جهان شناخته شده است.
در کشور ما هر چند سالانه مالیات بر خودرو و املاک توسط شهرداری ها اخذ می شود، اما به دلیل مبدأ و نرخ پایین این عوارض، تأثیر چندانی بر درآمد دولت و بهبود توزیع درآمد بین خانوارها ندارد. .
به همین منظور، در قالب بودجه های سالانه، مالیات بر املاک و خودروهای لوکس از سال 1397 تصویب شد که فقط برای املاک گران قیمت و خودروهای در نظر گرفته شده برای اقشار ثروتمند جامعه اعمال می شود. اخذ این مالیات می تواند به توزیع بهتر درآمد در جامعه و همچنین افزایش درآمد دولت و شهرداری ها منجر شود.
بر اساس لایحه بودجه سال 1403 مقرر شده است مالکان زمین های مسکونی، اداری و تجاری که ارزش آنها از 25 میلیارد تومان فراتر برود مالیات بپردازند، این در حالی است که طبق لایحه بودجه امسال خانه هایی به ارزش بیش از 20 میلیارد تومان مشمول مالیات شدند. . البته آن طور که رئیس سازمان مالیاتی می گوید، اطلاعات ارائه شده از سوی وزارت راه و شهرسازی به سازمان امور مالیاتی در خصوص خانه های خالی و املاک لوکس به اندازه کافی دقیق نیست.
خودروهای لوکس نیز از سال ۲۰۱۸ با دخالت نمایندگان مجلس در این موضوع مشمول مالیات شدند. بر اساس بند «د» تبصره 5 لایحه بودجه سال 1403 مصوبه نمایندگان مجلس، خودروهای بیش از سه میلیارد تومان در سال آینده مشمول مالیات می شوند که جزئیات آن را در این اینفوگرافیک مشاهده می کنید.
پیش بینی می شود با اجرای صحیح این پایه مالیاتی به دلیل هزینه بالای نگهداری مسکن و خودرو، تقاضای سرمایه برای مسکن و خودرو در کشور کاهش یابد. این در حالی است که طبق اطلاعات موجود کمتر از 10 درصد خانوارهای کشور مشمول این پایه مالیاتی می شوند که نشان از مفید بودن آن دارد.
لازم است این پایه مالیاتی به قانون دائمی در کشور تبدیل شود و اولویت دولت و مجلس بر بهبود سازوکارهای اجرای دقیق آن از جمله تکمیل سامانه املاک و اسکان باشد. همچنین سپردن وصول این پایه مالیاتی به شهرداری ها تأثیر بسزایی در بهبود انطباق و وصول خواهد داشت.
انتهای پیام