به گفته وی، تسریع در مسیر افزایش راندمان نیروگاه ها مستلزم تخصیص منابع لازم به وزارت نیرو است و در حال حاضر راندمان نیروگاه های ایران 39.2 درصد است که نسبت به میانگین جهانی رقم بسیار خوبی است. بنابراین در کشوری مانند ایتالیا که توانست نیروگاه بسازد این رقم کمتر از 39 درصد است.
در حال حاضر 15000 مگاوات نیروگاه گازی قابل تبدیل به سیکل ترکیبی با راندمان متوسط 35 درصد در کشور در حال بهره برداری است که با ساخت 7500 مگاوات قسمت بخار این واحدها، راندمان نهایی این نیروگاه ها حاصل می شود. نیروگاه های سیکل ترکیبی به حدود 50 درصد افزایش خواهند یافت.
انتهای پیام
به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس آمارهای جهانی، کانادا با بازده 38.1 درصد، آلمان با بازده 37.5 درصد، چین با بازده 35.6 درصد، هند با بازده 35.6 درصد، آفریقای جنوبی با بازده 34.7 درصد، اندونزی با بازده 34.5 درصد، استرالیا با 34 درصد امارات متحده عربی با بازدهی 33.9 درصد، عربستان سعودی با بازدهی 32.2 درصد، فرانسه با بازدهی 31.8 درصد و روسیه با بازدهی 24.6 درصد در رتبه های بهتری قرار دارند. .
سرمایه گذاری 272 میلیون یورویی برای افزایش 0.2 درصدی راندمان نیروگاه ها
مقایسه راندمان نیروگاه های حرارتی ایران با سایر کشورها نشان می دهد که ایران پس از ایتالیا، انگلیس، تایوان، مصر، اسپانیا، ژاپن، ترکیه، برزیل، هلند، پایین، لهستان، تایلند، آمریکا و کره جنوبی در رتبه پانزدهم قرار دارد. جهان. با بازدهی 39.2 درصد قرارداد.
از آنجایی که واحدهای سیکل ترکیبی نیازی به مصرف سوخت اضافی ندارند، ساخت این واحدها باعث صرفه جویی 12 میلیارد مترمکعبی در مصرف سوخت در سال می شود.
راندمان نیروگاه تا پایان سال جاری به 39.4 درصد خواهد رسید
معمولاً در فصل زمستان با راه اندازی قسمت بخار نیروگاه های سیکل ترکیبی، راندمان نیروگاه ها به بیش از 40 درصد افزایش می یابد. همانطور که اعلام شد، پیش بینی می شود راندمان نیروگاه ها سالانه 0.7 درصد افزایش یابد.
قائم مقام شرکت برق حرارتی با اشاره به برنامه صنعت برق برای نصب نیروگاه های با راندمان بالای 50 درصد گفت: یکی از اقدامات جدی وزارت نیرو تکمیل بخش بخار گازسوز است. نیروگاه ها در نیروگاه های گازسوز با افزودن قسمت بخار و تکمیل سیکل ترکیبی آن می توانیم بدون مصرف سوخت اضافی برق تولید کنیم که بازدهی صنعت برق را تا حد زیادی بهبود می بخشد.
افزایش راندمان نیروگاه ها و اسقاط نیروگاه های فرسوده چند سالی است که با وجود بن بست منابع، شاهد اتفاقات مثبتی بوده است، زیرا ناصر اسکندری، معاون تولید شرکت انرژی حرارتی اعلام کرد که دولت در حال برنامه ریزی است. برای ساخت نیروگاه بخار سیکل ترکیبی 7000 مگاواتی کار در حال انجام است و مقرر شده تا پایان سال جاری با منابع کافی راندمان نیروگاه ها به 39.4 درصد برسد.
لازم به ذکر است هر یک درصد افزایش راندمان نیروگاه های حرارتی مستلزم ساخت 10 واحد بخار 160 مگاواتی با هزینه ای بالغ بر یک میلیارد و 360 میلیون است. بنابراین برای افزایش 20 درصدی راندمان نیروگاه های ایران تا پایان سال باید 272 میلیون یورو سرمایه گذاری شود.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز