راندمان نیروگاه افزایش می یابد – ایسنا
جایگزینی نیروگاه های با راندمان پایین با نیروگاه های با راندمان بالا از ابتدای دولت در دستور کار قرار گرفت و آخرین خبر از اجرای اصلاحات برق و بهره وری در 60 نقطه بود.
به گزارش ای بی اس نیوز، در حال حاضر سهم تولید گاز در تولید برق کشور قابل توجه است، به طوری که حدود 82 درصد نیروگاه های حرارتی کشور در سال 1400 در مقایسه با آمریکا در سال 1400 توسط گاز و مابقی با سوخت مایع تولید می شد. 2021. 36 درصد از برق تولید شده توسط نیروگاه های حرارتی توسط گاز طبیعی، 1 درصد توسط سوخت مایع و بقیه توسط زغال سنگ تولید می شود.
وجود منابع عظیم گازی در کشور ما و ایجاد زیرساخت های عظیم و گران قیمت انتقال گاز تقریباً در سراسر کشور به گونه ای که اکثر نیروگاه ها به شبکه انتقال گاز و در اقصی نقاط کشور که در حال احداث نیروگاه جدید است وصل می شوند. نیروگاهی که برنامه ریزی شده است، می تواند گاز ارزان قیمت را تامین کند که فرصت بسیار خوبی را برای صنعت برق کشور ایجاد کرده است تا توسعه ظرفیت نیروگاه های کشور را در آینده بر اساس نیروگاه های سیکل ترکیبی با راندمان بالا برنامه ریزی کند. و با از کار انداختن قدیمی ترین نیروگاه ها به تدریج بازده شبکه را بهبود بخشد.
در مورد راندمان نیروگاه ها نیز باید گفت که در حال حاضر میانگین راندمان سالانه نیروگاه ها در کشور بالای 39.6 درصد است. نیروگاه های سیکل ترکیبی با راندمان بیش از 55 درصد در کشور فعال هستند که معمولاً در فصل زمستان، نیروگاه های فرسوده با راندمان 17 یا 18 درصد هستند که سهم کمی از ظرفیت نیروگاهی ایرانیان را به خود اختصاص می دهند. ، استفاده نمی شوند و بهره برداری از این نیروگاه ها تنها در ایام پیک تابستان که تقاضا برای برق افزایش می یابد انجام می شود تا به افزایش تولید کمک شود.
افزایش راندمان نیروگاه تا بیش از 40 درصد
با راه اندازی قسمت بخار نیروگاه های سیکل ترکیبی، راندمان نیروگاه ها به بیش از 40 درصد می رسد. همانطور که اعلام شد، پیش بینی می شود راندمان نیروگاه ها سالانه 0.7 درصد افزایش یابد. به گفته پیشاهنگ، مدیرعامل شرکت مادرتخصصی نیروگاه حرارتی، راندمان نیروگاههای کشور در حال حاضر 39.6 درصد است و با ورود بخش بخار نیروگاههای سیکل ترکیبی به بیش از 40 درصد افزایش مییابد.
به گفته وی، دو سال پیش موفق شدیم 1035 مگاوات واحدهای موجود را نوسازی کنیم. از مجموع 132 نیروگاه و 640 واحد نیروگاهی در کشور، 68 درصد متعلق به بخش خصوصی و 32 درصد متعلق به دولت است.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی اعلام کرد که چندین پروژه نیروگاهی کم بازده داریم، به عنوان مثال در بندرعباس، نیروگاه دو کوهه و زرند کرمان و نیروگاه سهند برای افزایش راندمان در دستور کار قرار دارند.
ارتقای توان و راندمان نیروگاه های کشور در 60 نقطه در سراسر کشور اجرا می شود.
مجید امیدپور رئیس پژوهشکده نیرو اخیراً از ارتقای راندمان و ظرفیت نیروگاه های کشور با بهره مندی از توان پژوهشگران حوزه آب و برق و شرکت های فناوری و دانش بنیان خبر داده و گفته است: برای انجام این کار اقدام کنیم. پیش از این پروژه، حدود 60 نقطه از نقاط نیروگاهی شناسایی شده و با همکاری نیروگاه های حرارتی و نیروگاهی کشور، این کار در سطح وسیع تری در حال انجام است.
به گفته وی، پژوهشگاه نیرو در زمینه بهره وری در بخش تولید، حمل و نقل و توزیع فعالیت های موثری انجام داده است که از جمله آنها می توان به ارتقای ظرفیت تولید نیروگاه های گازی با انجام اصلاحاتی تیغه های توربین های نیروگاهی اشاره کرد. . با تحقق این توان قابل توجه توربین V94 به حدود 10 مگاوات افزایش یافت، این روند در سراسر جهان بی سابقه است. به عبارت دیگر، محققان پژوهشگاه نیرو به همراه یک شرکت دانش بنیان موفق به انجام اصلاحاتی در توربین های نیروگاه های گازی شدند که باعث افزایش راندمان و بهره وری نیروگاه ها شد.
بر اساس اعلام رئیس پژوهشگاه نیرو، افزایش راندمان نیروگاه های 10 مگاواتی نیازمند سرمایه گذاری قابل توجهی است، اما این امر با حداقل سرمایه گذاری و اصلاح در پره های توربین نیروگاه های گازی محقق شد. برای پیشبرد این امر حدود 60 نیروگاه در کشور شناسایی شده و با همکاری شرکت برق حرارتی و نیروگاه های کشور این کار در سطح وسیع تری در حال انجام است. در حال حاضر این فرآیند در شش نیروگاه سیکل گازی انجام شده است و در چنین شرایطی ظرفیت تولید نیروگاه های کشور افزایش ویژه ای پیدا می کند.
با افزایش ظرفیت نیروگاه ها و از کار انداختن نیروگاه های فرسوده، نه تنها می توان میزان تولید را افزایش داد، بلکه راندمان نیروگاه ها را نیز افزایش داد. دولت فعلی نیز برنامه ای برای جایگزینی نیروگاه های فرسوده با نیروگاه های دما بالا دارد. کارایی که می توان به آن امیدوار بود.
انتهای پیام