رئیس سازمان غذا و دارو: مشکل کمبود آنتی بیوتیک تا پایان هفته حل می شود
absnews
می توانید این مقاله را ویرایش کنید
به گزارش گروه سیاسی ABSNEWS، حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو امروز (دوشنبه 2 آبان ماه) در حاشیه جلسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در خصوص کمبود دارو و سرم گفت: : در هفته های اخیر با کمبودهای مربوط به آنتی بیوتیک های خوراکی مواجه بوده ایم. و شرایط بحرانی شد، البته مواد اولیه زیادی در کشور داشتیم، اما تولید نشد چون سیستم نظارتی و صنعت پیش بینی افزایش تقاضا را نداشتند، البته در حال حاضر تولید آنتی بیوتیک انجام می شود. در سه شیفت
این مقاله را برای صفحه اول پیشنهاد دهید
برای واردات تجهیزات تولید دارو نیازمند حمایت وزارت بهداشت هستیم
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: مشکل سرم را با واردات حل می کنیم و برای تامین نیاز کشور هفته ای 500 هزار وارد می کنیم و بعد از آن با تولید نیاز را تامین می کنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو یادآور شد: پس از اجرای طرح دارویی با افزایش قیمت مواجه شدیم، بنابراین نیازمندیم نهادهای دیگر از جمله بانک مرکزی در تامین تسهیلات و برنامه و بودجه ما را یاری کنند. ارگان تامین اعتبارات مورد نیاز وزارت بهداشت و سایر ارگان ها بیمه گر را در دستور کار قرار دهید تا زنجیره به درستی کار خود را انجام دهد.
تولید سرم کافی نیست
محمدی در خصوص کمبود داروهای بیهوشی گفت: چون تولیدکننده داخلی نداشتیم واردات را محدود کردیم تا مشکل بازار حل شود. طی چند روز گذشته بیش از 500 هزار داروی بیهوشی در مراکز درمانی سراسر کشور توزیع شده است تا اتاق های عمل با مشکل مواجه نشوند و سایر مواردی که کمبود بالایی ندارند را با جلسات بررسی در ستاد رصد برطرف خواهیم کرد. . برخی داروها به دلیل اینکه سودآور نبودند قیمت گذاری شدند، البته نسبت به برخی با مشکل مواد اولیه هم مواجه بودیم که مجوز واردات مواد اولیه از اورژانس توسط کشورهای همسایه صادر شد، همچنین کمبود داروهای خاصی که مشکلات عرضه جهانی باید با سیاست خارجی حل شود.
رئیس سازمان غذا و دارو یادآور شد: برخی کشورها به دلیل تحریم به ما دارو نمی دهند و بسیاری از کمبودها مربوط به بحث تحریم است که تامین آن زمان بر است و نیاز به مذاکرات بین المللی داریم البته سایر موارد. اقلام در شرایط خوبی هستند و تلاش می کنیم تا یک تا دو هفته آینده کمبودهای اصلی را برطرف کنیم و کمبودهایی که بحرانی نیست را طی یک تا دو ماه آینده برطرف کنیم تا آرامش به بازار دارویی برگردد.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تولید سرم در حد نیاز نبود، تصریح کرد: پس از کرونا و در اواخر سال 1400 میزان سرم مورد نیاز از تولید فراتر رفت و حدود 1.5 تا 2 میلیون سرم بیشتر داشتیم. واردات سرم را از شهریور ماه شروع کردیم و فقط دو تا سه استان مشکل کمبود سرم دارند که از طریق شرکت های پخش این مشکل را حل می کنیم و استان هایی که سرم مازاد دارند به استان های با کمبود سرم منتقل می کنند.
وی افزود: برای رفع کمبودها به واردات روی آوردیم و در ابتدا حدود یک میلیون آنتی بیوتیک خوراکی یا حدود 50 تن وارد شد و تا پایان هفته 6 میلیون و 800 هزار واحد وارد شد و مشکل آنتی بیوتیک ها نیز برطرف می شود. تا پایان هفته حل می شود.”
واردات 500000 سرم در هفته
محمدی ادامه داد: شرکت داروسازی تبریز در حال آماده سازی برای تولید سرم است که در صورت صدور آزمایشات تاییدیه آن، سرم های تولید شده تا دو ماه آینده به بازار عرضه می شود تا در صورت عدم مواجهه با شرایط بحرانی در کشور. ، امکان صادرات سرم تا پایان سال فراهم می شود.
محمدی ادامه داد: مشکل کمبود شربت سرماخوردگی، استامینوفن، ایبوپروفن و دیفن هیدرامین به عنوان داروهای حمایتی برطرف شده و نیازی به واردات نبود، هرچند در مدت زمان کوتاهی برخی شهرک ها با کمبود مواجه هستند. – طفیف در موارد اضطراری و 24 ساعته در رابطه با مواد مخدر به این مناطق ارسال می شود.
وی در خصوص همکاری وزارت بهداشت و وزارت بهداشت برای رفع کمبودهای دارویی گفت: صنعت دارو یک صنعت حیاتی و بسیار مهم است و همه دنیا به پزشکی به عنوان یک صنعت امنیتی نگاه می کنند، زیرا این صنعت با ایمنی و سلامت مردم در سال 1400 بالغ بر 98 درصد داروی مورد نیاز خود را تولید می کردیم و انتظار داریم امسال این میزان افزایش یابد. به تدریج واردات را محدود می کنیم و برای واردات تجهیزات تولید دارو نیازمند حمایت وزارت بهداشت هستیم. ما خودمان آب ریز و هواکش تولید می کنیم و به واردات اکتفا نمی کنیم البته هنوز به تولید انبوه پرس تبلت نرسیده ایم و برای تهیه این دستگاه ها نیازمند حمایت شرکت سازنده هستیم.
تحریم عامل کمبود برخی داروهاست
وی با بیان اینکه قطعا با آنلاین شدن تولیدکنندگان مشکل کمبود سرم حل می شود، گفت: میزان تولید سرم توسط شرکت های تولیدی در هفته های آینده یک و نیم میلیون افزایش می یابد و در واقع تولید سرم خواهد بود. به 15 و نیم میلیون و بعد از یک ماه یک میلیون دیگر افزایش می یابد و ظرف سه ماه می توان واردات را متوقف کرد.