رئیس اتحادیه محصولات کشاورزی: بازار نباید دچار افزایش ناگهانی قیمت شود
در همین راستا، سید رضا نورانی – رئیس اتحادیه سراسری محصولات کشاورزی – در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به آمار تولید پیاز، گفت: در سال زراعی 99-1400، 3 میلیون و 407 هزار و 740 تن پیاز با یک سطح زیر کشت 67 هزار و 824 هکتار تولید شد که این رقم در سال 1400-1400 با سطح زیر کشت 61 هزار و 7 هکتار به 3 میلیون و 9 هزار و 824 تن رسید.
وی در پاسخ به این سوال که آیا افزایش تعرفه صادرات پیاز منجر به ساماندهی بازار داخلی می شود؟ وی گفت: این تعرفه های 100 درصدی می تواند قیمت را بیشتر افزایش دهد. مثلاً اگر پیاز را کیلویی 20 هزار تومان بخرند با 20 هزار تومان حدود 40 هزار تومان می شود و ممکن است دوباره بازار تکان بخورد.
برخی دیگر از کارشناسان دلیل این افزایش ناگهانی قیمت پیاز را صادرات می دانند و معتقدند عدم برنامه ریزی برای صادرات باعث شده است روزی بازار با کمبود یک محصول و روز دیگر با کمبود یک محصول مواجه شود. یک مازاد
وی ادامه داد: یعنی حدود 3 میلیون تن تولید پیاز در کشور داریم که کمبودی نداریم.
نورانی در پاسخ به اینکه گفته می شود صادرات روزانه 2000 تن پیاز به پاکستان منجر به افزایش قیمت شده است و آیا این موضوع صحت دارد؟ وی گفت: پاکستان امسال دچار سیل شد و تمام محصولات آن از بین رفت و مجبور شدند از نزدیک ترین کشور همسایه که ما هستیم وارد و خرید کنند. البته صادرات روزانه 2000 تن پیاز به پاکستان صحیح نیست و میزان صادرات باید توسط مراجع ذیربط پیگیری شود.
رئیس اتحادیه کشوری کالاهای کشاورزی گفت: هر وقت نام صادرات به میان می آید شوکی در بازار ایجاد می شود و این شوک خود به خود باعث تورم می شود. بدیهی است که در صورت عدم کنترل صادرات، کمبود در بازار ایجاد می شود و قیمت ها افزایش می یابد.
به گفته وی میزان صادرات باید مشخص باشد تا بازار داخلی تحت فشار قرار نگیرد. تشکل ها نیز باید در این امر ورود کنند تا بازار خارجی حفظ شود و قیمت ها در بازار داخلی تنظیم شود.
انتهای پیام
آنها همچنین می گویند که صادرات روزانه 2000 تن پیاز به پاکستان باعث این افزایش قیمت شده است.
نورانی با بیان اینکه باید نگاهی به تولید و مصرف داشته باشیم، افزود: باید از تولید و مصرفی که داریم و از مازاد آمار داشته باشیم تا برنامه ریزی میزان مازاد را محدود کنیم.
رئیس اتحادیه ملی کالاهای کشاورزی در نهایت گفت: افزایش ناگهانی تعرفه صادراتی صادرکنندگان و خریداران خارجی را با مشکل مواجه می کند. با اعمال تعرفه 100 درصدی یک شبه خواه ناخواه صادرات را مهار کرده ایم. بهتر است وقتی کتاب مقررات و قوانین صادراتی را برای سال آینده آماده می کنیم، همه اتفاقات برنامه ریزی شود تا صادرکننده با دیدن کتاب از آنها مطلع شود و با این مشکلات و تصمیمات خلق الساعه وارد ممنوعیت نشود. ساآ.
به گزارش ای بی اس نیوز، طی روزهای اخیر در میان محصولات کشاورزی، قیمت پیاز افزایش چشمگیری داشته است. به طوری که این محصول کشاورزی بین 20 تا 30 هزار تومان در مغازه ها به فروش می رسد و گفته می شود در برخی مناطق به بیش از 30 هزار تومان هم رسیده است.
وی در ادامه گفت: باید به خودکفایی برسیم و کنترل قیمتی مناسبی داشته باشیم تا بازار با افزایش ناگهانی قیمت مواجه نشود.
تعدادی دیگر از کارشناسان نظر متفاوتی دارند و معتقدند حضور دلالان و واسطه ها و بی نظمی در عرضه و همچنین عدم برنامه ریزی صادرات و تصمیمات ساکنان الساعه باعث افزایش قیمت شده است. از پیاز . افزایش قیمتی که حالا اشک مشتریان را در آورده و سفره آنها را کم کرده است.
پیازی که زمانی دست کشاورزان یا انبارها می ماند و خریداری نمی شد، امروز به قول معروف «درون میوه است» و گران است! رئیس اتحادیه سراسری محصولات کشاورزی معتقد است: باید بر قیمت ها نظارت درستی صورت گیرد تا بازار دچار گرانی ناگهانی نشود.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود به بی نظمی عرضه نیز اشاره کرد و گفت: قیمت پیاز قرمز در بناب که یکی از مراکز تولیدی است حدود 16 تا 17 هزار تومان در هر کیلو و پیاز زرد 15 تا 16 است. هزار تومان اما در سطح شهر 26 هزار تومان است. این نشان دهنده یک بی نظمی است. سوال اینجاست که چقدر به آن علاقه مند شده است؟ اگر قرار باشد از هر کیلو پیاز 10 هزار تومان سود ببرند، درست نیست.
برخی کارشناسان دلیل افزایش قیمت پیاز را سردی هوا و دیر برداشت محصول، بارندگی و افزایش هزینه های کارگری و حمل و نقل می دانند و معتقدند نباید انتظار داشت که قیمت محصولات پیاز در زمستان یکسان باشد. و تابستان و همیشه در فصل زمستان به دلیل شرایط آبی. و هوای این نوسانات قیمت ظاهر می شود.