یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

رئیسی: مشکلات خوزستان بدون رویکرد جهادی و تحول آفرین حل نمی شود


رئیس جمهور گفت: اگر نگاه جهادی و تحول آفرین نباشد مشکلات خوزستان حل نمی شود.

به گزارش ای بی اس نیوز، سید ابراهیم رئیسی شامگاه جمعه 19 اردیبهشت در نشست مشترک شورای برنامه ریزی و توسعه و فعالان اقتصادی خوزستان اظهار کرد: خروجی جلسه ما باید خروجی آبرومندانه برای مردم خوزستان باشد. همچنین از مردم استان صمیمانه تشکر می کنم و به همه مردم خونگرم، صمیمی و مقاوم استان تجلیل می کنم.

وی ادامه داد: صحبت من با مدیران درباره تحول است. در این زمینه باید نقاط قوت خود را بررسی و تقویت کنند. همچنین باید با بررسی نقاط ضعف به دنبال کاهش نقاط ضعف باشند.

رئیس جمهور گفت: برای رفع مشکلات باید در خوزستان کار تحولی انجام شود. دولتمردان توجه داشته باشند که با دید عادی نمی توان مشکلات خوزستان را حل کرد و اگر نگاه جهادی و تحول آفرین نباشد مشکلات استان حل نمی شود.

رئیس جمهور با تاکید بر تکمیل به موقع کار مردم، گفت: «خیلی مهم است که پسران و دختران ما به یک اداره برسند و کار خود را به موقع انجام دهند.

وی با بیان اینکه کسانی که به شهادت رسیدند از سرافرازان این مملکت بودند، گفت: زمانی که علم جبهه رفتن در خوزستان مطرح شد همه فداکار بودند و به پیروزی فکر می کردند و به هیچ چیز نمی اندیشیدند.

رئیسی همچنین با اشاره به گلایه های مردم افزود: الان خیلی از کارها در کشور باید مثل شب عملیات انجام شود; خوزستان دارای ظرفیت های دریایی، روستایی، دیجیتال، گردشگری، کشاورزی، نفت و گاز و معدن است که باید باز باشد و جوانان نگران کار نباشند.

گفت: وقتی دیدی همه امکانات هست اما بیکار هستی باید به خودت نگاه کنی ببینی چه اتفاقی افتاده و باید سریع چه اتفاقی بیفتد.

رئیس جمهور با بیان اینکه استان خوزستان نمونه کار، رشادت، شهامت، فداکاری و مقاومت جهادی است، گفت: برخی در نامه های خود گفتند دو سه نفر بیکار در خانه هستند! که وضعیت اینگونه نباشد و این پرسش آرمانی دست نیافتنی نیست و تحقق آن با دستان ماهر کارشناسان ما امکان پذیر است.

وی تصریح کرد: زمانی که امکان دارد 12 جبهه کار در اهواز به 152 جبهه کاری تبدیل شود، این امکان کاملا محتمل است. مشکل فاضلاب که باعث رنج مردم و مشکلاتی در منازل و زندگی و مشاغل مردم شده است باید هرچه سریعتر برطرف شود و کل اهواز به یک کارگاه واحد تبدیل شود.

رئیسی گفت: امروز از منطقه گردشگری خوزستان در تالاب بین المللی شادگان بازدید کردیم. خداوند گردشگری زیادی به این منطقه داده است اما در بازدید از تالاب شخصی از خانه خود که در همان روستای مجاور تالاب بود بیرون آمد و گفت من بیکار هستم در حالی که باید این مشکل را حل کرد. مراقبت از این منطقه .

وی گفت: منابع طبیعی و محیط زیست باید حفظ شود اما این نباید جلوی اقتصاد، توسعه و پیشرفت را بگیرد. آیا تنها ما در جهان تالاب داریم؟ بسیاری از نقاط جهان دارای تالاب هستند و زندگی آبزیان را حفظ می کنند و اقتصاد گردشگری را تقویت می کنند. آنچه مهم است ارائه طرحی است که همه اینها را حفظ کند.

رئیس جمهور گفت: باید زمینه کار جوانان فراهم شود و تیمی متخصص در این زمینه فعالیت کنند. من به توصیه های کارشناسی اعتقاد دارم، اما کارشناسان و مسائل زیست محیطی جای خود را دارد و باید کانال ها باز شود. هنر مدیر این است که راه را هدایت کند. بستن جاده هنر نیست.

وی با تاکید بر انتخاب بومی گفت: در برخی مناطق می گویند نیروی موثر و توانمندی در منطقه دارند اما نیرویی را از خارج از منطقه وارد کردند. وقتی مردم می بینند در منطقه امکاناتی ایجاد شده و از بیرون نیرو می آوریم، این جوان ناامید می شود. مدیران باید کارهای انجام شده را بررسی کنند.

با طرح این سوال که اگر کار شایسته باشد، کار رها می شود یا باید انجام شود؟ وی افزود: کار باید با انگیزه انجام شود زیرا مردم نمی خواهند پاسخ هایی را که همیشه می شنوند بشنوند.

وی گفت: مشکل اشتغال در این استان قابل حل است اما کار جهادی می طلبد. استاندار باید در مورد سهمیه استخدامی در هر دستگاهی جلسه بگذارد، البته در بحث اشتغال فقط نگاه به وزارت امور اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی نداشته باشیم و هر کدام از سازمان ها می توانند خط تولید داشته باشند.

رئیس جمهور افزود: جویندگان کار نباید فقط به میز و صندلی نگاه کنند. قرار است در زمینه های مختلف استفاده شود تا فرد و کشور از آن بهره مند شوند. باید فکر کنیم که چگونه اشتغال می تواند منجر به تولید شود نه دلالی و این گونه کارها. انتظار می رود این نیاز استان یعنی اشتغال به طور جدی محقق شود.

وی همچنین با اشاره به موضوع مسکن جوانان گفت: برای حل مشکل خانواده های بی زمین نیاز به تامین زمین وجود دارد که باید با کار جهادی این مشکل حل شود و خانواده ها مطمئن باشند که مشکل مسکن آنها قابل حل است.

رئیسی گفت: کشور سالانه به یک میلیون واحد مسکونی نیاز دارد و برای هر سال عقب ماندگی وجود دارد که انجام نمی شود. بر اساس نیاز کشور و همچنین بر اساس قانون شورای اسلامی، قول دادم مسکن سازی کنم و حل مشکل اشتغال و مسکن امکان پذیر است و بخش خصوصی باید در این بخش اختیار داشته باشد.

وی با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در محیط های کاری، گفت: دولت باید نقش هدایت، کنترل و حمایت داشته باشد. اگر قرار است نقش دولت وارد شود، طبیعتاً همینطور خواهد بود، در حالی که بخش خصوصی باید وارد شود. سرمایه گذاری و تولید شرکت هایی مانند نفت و گاز از هم جدا شده و سهام بسیاری از این صنایع به بخش خصوصی واگذار شده و بخش های تحت مالکیت باید فعال تر شوند.

رئیس جمهور با اشاره به انعقاد 95 تفاهم نامه اقتصادی و زیرساختی در خوزستان گفت: پیام این تفاهم نامه ها این است که درآمدهای بنگاه های بزرگ صرف سرمایه گذاری شود. با موتورهای اقتصادی و شرکت های بزرگ قرارداد بسته ایم تا با درآمدهای سنگین و کلان، سرمایه گذاری داخلی را در کشور فعال کنیم.

وی با بیان اینکه حتی در عنوان مبالغ باید ریال ذکر شود و پول ملی در حرف و عمل ارزش گذاری شود، افزود: پول بانک ها باید صرف تولید شود بنابراین قسمت دوم سرمایه گذاری ها بانک ها هستند.

رئیسی گفت: بخش خصوصی پول زیادی دارد و هنر دولت این است که پروژه ها و تعاریف جذابی برای جذب بخش خصوصی تعریف کند تا بخش خصوصی مشارکت کند.

وی با تاکید بر جذب سرمایه گذاران خارجی گفت: رهبران باید در حوزه سرمایه گذاری خارجی نیز در حد توان اقدام کنند. خوزستانی ها در بهترین موقعیت برای ارتباط با کشورهای عربی هستند و باید بهترین روابط تجاری و اقتصادی را با 25 کشور داشته باشیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه رشد سرمایه گذاری و افزایش بهره وری باید در سال جاری اتفاق بیفتد، گفت: استاندار خوزستان باید مشکلات فعالان اقتصادی را بررسی کند و اگر مشکل در استان حل نشد، این مشکلات در تهران مطرح و رفع شود. با این حال، مشکلات و موانع تجارت باید حل شود.

رئیسی با تاکید بر راه اندازی صنایع تبدیلی ادامه داد: آب در خوزستان کم نیست و توسعه تامین آب زیرزمینی باید در راستای کاهش مصرف آب و افزایش بهره وری و تولید انجام شود. مصرف آب باید یک چهارم و محصول چهار تا پنج برابر شود و این کار از بخش دولتی شروع شد.

وی با بیان اینکه علاوه بر انتخاب بومی باید به کار بومی نیز توجه شود، گفت: مدیران باید با نگاه به نقش مادری در جایی که زنان بتوانند نقش آفرینی کنند از توان خود استفاده کنند.

رئیس جمهور گفت: دبیرخانه ای در بانک مرکزی برای تغییر نوع مبادلات ایجاد شده تا بند ناف ما از دلار بریده شود که این امر در راستای تقویت ارزش پول ملی و انجام بسیاری از کارها با دلار است. کشورهای خاص .

وی همچنین خطاب به مدیران گفت: اگر نگاه تحول آفرین و جهادی نداشته باشند به خواسته های برحق مردم پاسخ داده نمی شود. اختیارات مسئولان استانی آنقدر نیست که همه اختیارات در مرکز باشد و باید در حد اختیاراتی که دارند و طبق قانون کار کنند، اما برخی جرات کار را ندارند.

رئیسی تصریح کرد: دستگاه های نظارتی خوزستان در نظارت و بازرسی جسارت مدیران استانی را نگیرند. اگر چه افرادی که در بازرسی و نظارت کار می کنند نیت خیر دارند و به دنبال حل مشکلات هستند، اما اگر جسارت مدیر سلب شود، آن مدیر دیگر حرفه ای نیست و دستش می لرزد تا چیزی را امضا کند. دست مدیر نباید بلرزد و باید با شجاعت کار کند. اگر دست مدیر می لرزد، او تاجر نیست. من معتقد به نظارت و بازرسی هستم اما مدیران باید با شجاعت کار کنند و کار جهادی و انقلابی انجام دهند.

وی گفت: نیاز در خوزستان و این منطقه این است که مدیران ابتدا با توکل به خدا و سپس با توکل به آنچه دارند کار کنند. انتظار مردم و رهبری از ما یک کار تحول آفرین متفاوت با گذشته است.

انتهای پیام

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *