رئیس جمهور با بیان اینکه ایران دارای تمدنی کهن است و این تمدن به دلیل اعتقادات قوی مذهبی مردمانش آمیخته با داشته های آن است و از سوی دیگر ایمانی که این مردم به ارزش های الهی دارند این امید را در آنها ایجاد کرده است که باعث می شود وی بیان کرد: نشانه ها و نشانه های این آینده درخشان از جمله دستیابی به پیشرفت های چشمگیر با وجود تهدیدها و تحریم ها کاملا مشهود است.
به گزارش ای بی اس نیوز، سید ابراهیم رئیسی در گفت وگو با شبکه تلویزیونی RT روسیه به سوالات رسانه ها درباره لزوم اصلاح ساختار سازمان ملل، الحاق جمهوری اسلامی ایران به برجام، موضع برجام پاسخ داد. گروه اسلامی جمهوری ایران در خصوص جنگ روسیه و اوکراین، منابع ارزی مالی آزاد شده از سوی ایران، چشمانداز روابط ایران و روسیه و همچنین ناآرامیهای سال گذشته در کشورمان پاسخ داد.
متن کامل این مصاحبه به شرح زیر است:
با پیشرفتی که در کشورهای در حال توسعه شاهد هستیم، آیا فکر میکنید سازمان ملل این ظرفیت را دارد که خود را بازنگری کند تا بتواند آن را با واقعیتهای دنیای امروز تطبیق دهد؟
به نام خدا. به نظر من بازنگری در ساختار سازمان ملل ضروری است تا بتواند نقش خود را در توسعه امنیت، عدالت و امنیت ایفا کند، زیرا اگر این اتفاق نیفتد، با توجه به ظهور قدرتهای نوظهور در جهان کشورهای در حال توسعه، نقش سازمان ملل متحد روز به روز کاهش می یابد و جایگاه آن کاهش می یابد.
با توجه به تاریخ کهن ایران، سنت زیبا و کهن و جامعه پویا، چه آینده ای برای کشور خود متصور هستید و به چه جایگاهی خواهد رسید؟
ایران تاریخ و تمدنی کهن دارد و این تمدن به دلیل اعتقادات قوی مذهبی مردمانش با داشته هایش آمیخته شده است و از طرفی ایمانی که این مردم به ارزش های الهی دارند این امید را در آنها ایجاد کرده است. باعث می شود آینده بسیار امیدوار کننده باشد.
نشانه ها و نشانه های این آینده روشن از جمله دستیابی به پیشرفت های چشمگیر با وجود تهدیدها و تحریم ها کاملا مشهود است. یعنی ملت ایران با ایمان و امید توانست دشمنان را وادار به عقب نشینی کند. از نظر من، با این ایمان، این امید، این گذشته و این تمدنی که ایران و مردمش دارند، قطعاً می توانند گام های بلندی در راه رشد و شکوفایی آینده بردارند.
چه شد که ایران توانست به گروه بریکس بپیوندد و به نظر شما ایران چه قابلیت هایی برای افزایش قدرت و جایگاه بریکس دارد؟
ایران کشوری با ظرفیت های بسیار بالا و دارای موقعیت ممتاز ژئوپلیتیکی در ارتباط با کشورهای حوزه خلیج فارس و دریای عرب و از یک سو در رابطه با آسیای مرکزی است و جدای از آن، ظرفیت های زیادی در داخل ایران وجود دارد. از جمله محوریت انرژی
ایران علاوه بر برخورداری از این امکانات و توانمندیها، افراد با ایمانی نیز دارد که به برکت مقاومت و ایستادگی خود در برابر دشمنان، توانستهاند نه تنها در منطقه، بلکه در جهان نقشآفرینی کرده و مؤثر واقع شوند. جهان نظم نوین جهانی که در حال شکل گیری است، ایران یکی از بازیگران اصلی محسوب می شود. امروز یک جریان مقاومت در منطقه به نام ایران وجود دارد.
وقتی همه این قابلیت ها در کنار توانمندی های گروه بریکس قرار گیرد، مطمئناً جریان قدرتمندی را تشکیل خواهد داد. فکر میکنم هم کشورهای عضو بریکس برای ایران و هم ایران برای این کشورها بسیار مهم است و همافزایی این توانمندیهای متقابل، برجام را به گروهی قدرتمندتر در صحنه اقتصادی و تجاری منطقه و فراتر از آن تبدیل خواهد کرد.
پاسخ شما به اتهامات وارده به جمهوری اسلامی ایران در خصوص جنگ اوکراین چیست؟
ما معتقدیم که پایان دادن به جنگ بین اوکراین و روسیه در سریع ترین زمان ممکن به نفع همه خواهد بود. به نظر ما علت این جنگ هژمونی ناتو است. امروز اوکراین به شدت مورد حمایت و مسلح شدن آمریکا و کشورهای اروپایی است که طبیعتا این کشور را به ادامه جنگ تشویق می کند. باید از خود بپرسیم ادامه این جنگ چه کسی سود می برد؟ آیا اوکراین یا کشورهایی که به دنبال فروش تسلیحات خود هستند از این موضوع سود می برند؟
همانطور که چندین بار اعلام شده است، جمهوری اسلامی ایران آماده ایفای نقش میانجی برای پایان هرچه سریعتر این جنگ است. کسانی که امروز با تأمین همه منابع مالی و نظامی به اوکراین کمک می کنند، به دنبال پایان دادن به جنگ نیستند، بلکه به نوعی به دنبال ادامه این جنگ هستند.
جمهوری اسلامی ایران از سوی غرب متهم به افزایش قدرت می شود و این اتهامات با واکنش های متعددی روبرو شده است. بارها تاکید کرده ایم که اگر کسی مدرک قانع کننده ای برای اثبات ادعای خود دارد ارائه کند اما تاکنون سندی ارائه نشده است.
امروز برای ما مسلم است که غرب با این اتهامات به دنبال به چالش کشیدن جمهوری اسلامی ایران در افکار عمومی جهان است، اما مانند دیگر نقشه های شکست خورده ای که علیه ایران دارند در این توطئه شکست خواهند خورد.
دولت آمریکا تهدید کرده است که اگر منابع مالی آزاد شده توسط ایران به روشی غیر از آنچه آن کشور تعیین می کند هزینه شود، دوباره مسدود خواهد شد. نظر حضرتعالی در این مورد چیست؟
اصل انسداد این دارایی ها اقدامی ظالمانه از سوی دولت آمریکا بود، زیرا این وجوه متعلق به مردم ایران است و حتی امروز که این سرمایه ها در دسترس قرار می گیرد، قطعاً برای رفع نیازهای مردم ایران هزینه می شود.
این موضع دولت آمریکا نیز یکی از مظاهر روحیه استکباری و ظالمانه آن است. در این مورد و در هر مورد دیگری که شاهد روحیه ظلم ستیزی آمریکایی ها هستیم، راه حل ما مقاومت، ایستادگی و پافشاری بر مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران است.
ارزیابی و دیدگاه جناب عالی از آینده روابط ایران و روسیه چیست؟
ما از گذشته های دور ارتباطات و روابط متعددی با روسیه در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، تجاری، امنیتی و دفاعی داشته ایم و این ارتباطات و روابط روز به روز در حال توسعه است. شرایط اخیر باعث کاهش سطح این روابط نشده است، اما تمایل دو کشور افزایش ارتباطات به ویژه در زمینه های تجاری و اقتصادی و همچنین همکاری های منطقه ای از جمله در زمینه کریدور شمال-جنوب بوده است. ; تحولات اخیر تاثیری بر روابط ایران و روسیه نداشته و نخواهد داشت.
یک سال از اغتشاشات در ایران می گذرد، برای همه کسانی که واقع بینانه مسائل را تحلیل می کنند، مشخص بود که این شورش ها با حمایت و حمایت دولت آمریکا به ویژه رسانه های تحت سلطه آمریکا که بسیار فریبنده و شیطانی به نظر می رسید در حال وقوع است. در این داستان برای کسانی که بر اساس اخبار و اطلاعات این رسانه ها بدون اطلاع کافی و آگاهانه این ناآرامی ها را دنبال می کردند، چه پیامی دارید؟
گذر زمان صحنه را بسیار واضحتر کرده است و کسانی که ناآگاه و تحت تأثیر اخبار جعلی این رسانهها بودند، اکنون به وضوح میتوانند درک کنند که کاری که آمریکا و متحدانش کردند، سوار شدن بر موج این حوادث بود. . آنها فکر می کردند می توانند از این منطقه به ایران حمله کنند و بر این اساس جنگ ترکیبی را علیه کشور ما آغاز کردند، اما پس از طی مسافتی کوتاه مردم ایران نیز در این جنگ ترکیبی شکست خوردند و بار دیگر به نام خود مدعی پیروزی شدند.
امروز می بینید که اگرچه همه مخالفان و دشمنان ایران صف آرایی کردند تا بتوانند حداقل اتفاقات سال گذشته را به خاطر بسپارند، اما باز هم موفق نشدند و کاملاً شکست خوردند. کسانی که در نقش دشمنان در این امور تردید داشتند، امروز متوجه شده اند که جمهوری اسلامی ایران نهال نیست، بلکه درخت نورانی است که هرگز با این تکانه ها تکان نخواهد خورد.
آمریکایی ها و همپیمانان سال هاست که وعده مهلت شش ماهه برای تغییر نظام جمهوری اسلامی می دهند، اما تا امروز این شش ماه بیش از 80 بار تکرار شده و به آنها ثابت شده است که جمهوری اسلامی تبدیل شدن به کشوری قدرتمند و قدرتمند که امروز قدرتش قوی تر از همیشه است.
در دیدارهایی که با برخی از گروهها، کارشناسان رسانهای و سیاسی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد داشتم، آنها نیز به قدرت بزرگ جمهوری اسلامی ایران پی بردند. امیدوارم این بار دشمنان نیز به این اهمیت پی برده باشند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها تاکید کرده اند که دو رکن اساسی منشأ تداوم این انقلاب بوده است، اول ایمان مردم و دوم امید آنها و که انقلاب را تا آینده ادامه می دهد. این ایمان و امید. می خواهم به شما و همه شنوندگانتان بگویم که ملت ایران ملتی با ایمان و مؤمن و امید است که به آینده امیدوار است و آینده را کاملاً واضح می بیند.
ممنون از وقت ارزشمند شما
همچنین از شما و همکارانتان بسیار سپاسگزارم.
انتهای پیام