ای بی اس نیوز/گیلان رئیس سازمان زمین شناسی با تاکید بر لزوم توجه به طرح زمین شناسی دریایی گفت: در این طرح در حال اکتشاف منابع معدنی در آب ها هستیم که شامل بررسی های زمین شناسی 5000 کیلومتر از سواحل استان گیلان در تاریخ است. خشکی و دریا باشد
علیرضا شهیدی امروز در نشست مطالعات مخاطرات زمین شناسی استان گیلان در خصوص طرح تحول زمین شناسی دریایی گفت: به منظور تولید اطلاعات اولیه و تهیه موفقیت آمیز طرح های تحول زمین شناسی، این اطلاعات در اختیار سازمان برنامه و بودجه و سایر سازمان ها قرار می گیرد. در راستای تصمیم گیری قرار می گیرند.
وی با تاکید بر لزوم توجه به طرح زمین شناسی دریایی گفت: در این طرح به اکتشاف منابع معدنی در آب ها می پردازیم که شامل بررسی های زمین شناسی سواحل استان گیلان در خشکی و دریا می شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با اشاره به تلاش های صورت گرفته در خصوص شناسایی آلاینده های دریا، گفت: آلاینده ها نیز در تهیه نقشه ها و در نقشه ها شناسایی می شوند. در بحث موقعیت بنادر، پروژه های عمرانی، ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیک و همچنین رژیم حقوقی دریای خزر از این نقشه ها می توان استفاده کرد.
شهیدی با اشاره به طرح پایش مخاطرات طبیعی گفت: استان گیلان یکی از استان هایی است که مخاطرات طبیعی در آن رخ می دهد و نیاز است در این حوزه نیز مطالعات انجام شود.
اسدالله عباسی استاندار گیلان نیز موضوع زمین شناسی گیلان را بسیار مهم دانست و گفت: این استان یکی از استان های پرخطر کشور است. به این ترتیب سالانه تعداد زیادی زلزله و سیل در این استان رخ می دهد.
وی با اشاره به تلاش برای اجرای اقتصاد دریامحور در گیلان، گفت: اقتصاد دریا در گیلان هنوز به رونق کامل نرسیده است و بررسی علمی مشکلات زمین شناسی در این منطقه کمک کننده است.
استاندار گیلان از وجود چهار بندر تجاری و گردشگری در این استان خبر داد و افزود: از این چهار بندر، سه بندر تجاری و یک بندر گردشگری است که هر کدام نقش موثری در توسعه دریا دارند. .
عباسی با اشاره به آغاز اکتشافات نفتی در گیلان گفت: این امر با تدابیر دقیق کارشناسی و الزامات زیست محیطی انجام می شود و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
وی با تاکید بر لزوم توجه به پایش مخاطرات طبیعی در گیلان گفت: پایش مخاطرات طبیعی در گیلان بسیار حائز اهمیت است چرا که منجر به کاهش خسارات ناشی از بلایای طبیعی در مناطق روستایی و دورافتاده می شود.
این مقام ارشد دولتی در گیلان رانش زمین در برخی مناطق را یکی از مشکلات استان در حوزه زمین شناسی دانست و گفت: در برخی روستاها رانش زمین رخ داده است که با اقدامات انجام شده خانواده ها این مناطق را ترک کردند.
عباسی با بیان اینکه کمبود آب در چشمه های استان باید به صورت علمی بررسی و رفع شود، افزود: یکی دیگر از مشکلات مهمی که در گیلان با آن مواجه هستیم مشکل کم آبی چشمه های روستاها است که کشاورزان را با مشکل مواجه می کند. . .
وی با ابراز خرسندی از حضور کارشناسان زمین شناسی در گیلان گفت: حضور کارشناسان زمین شناسی موجب بررسی مشکلات این منطقه و تصمیم گیری بهتر شده است.
استاندار گیلان با تاکید بر بهره برداری حداکثری از معادن موجود در استان در مناطق مختلف گفت: معادن گیلان عمدتا کوهستانی هستند بنابراین باید از سایر معادن گیلان برای توسعه در مناطق مختلف استفاده کرد.
عباسی با بیان اینکه کشاورزی مدرن گلخانه ای در گیلان انجام می شود، افزود: پیش بینی های هواشناسی در افزایش این تولیدات بسیار موثر است که باید مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، طرح توسعه زمین شناسی کاربردی کشور با حضور استاندار گیلان و رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در رشت کلید خورد.
انتهای پیام